Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przeplataniec...
... :wink:.
* Zapraszam *
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/08/950aac3c4e50bb04-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
* Dziękuję *
psychopulse
06-08-2010, 21:30
O jaa… super! Przyroda bywa najlepszym z malarzy, fajnie to pokazałeś ;)
dla mnie BOMBA!!..te kolorki..........zaje.....fajna:)
To w dalszym ciągu Morawy? Jak to się mówi, "nie ma bata", na wiosnę muszę tam jechać :)
Ładne zdjęcie. Pokusiłbym się może o przycięcie 2cm ostatniego, zielonego pasa u góry. Ale też tak 100% tego cięcia pewien nie jestem ;)
Nikonozaur
06-08-2010, 21:55
Czekam na jesień. ;)
To w dalszym ciągu Morawy? Jak to się mówi, "nie ma bata", na wiosnę muszę tam jechać :)
Ładne zdjęcie. Pokusiłbym się może o przycięcie 2cm ostatniego, zielonego pasa u góry. Ale też tak 100% tego cięcia pewien nie jestem ;)
Tak, to Morawy. Polecam gorąco, bo zaiście piękne tereny dla lanszafciarzy i nie tylko :).
Co do górnego pasa, to zostawiłem, bo moim zdaniem fajnie zamyka kadr i dodaje przestrzeni.
Ciaśniejsze kadry z tej miejscówki jeszcze postaram się zaprezentować :).
Czekam na jesień. ;)
Ja też :). Chociaż letniego wypadu nie mogłem sobie odmówić. Jak tylko okazja się nadarzyła, czyli dzieci nie ma w domu, to nie zastanawiałem się długo tylko zaprosiłem żonę na degustację wyśmienitego morawskiego wina. A żeby w winoholizm nie popaść, to i kilka kadrów zaliczyłem. Jednocześnie poczyniłem dokładne notatki, aby kolegów jesienną porą jak należy obsłużyć :).
cichy_no_war
06-08-2010, 22:04
Świetny kadr i światło, chociaż widać, że na samej górze już coś się ze światłem dzieje (chyba nie założyłeś filtra uv albo polarka?)
Bardzo udane zdjęcie.
(chyba nie założyłeś filtra uv albo polarka?)
To może być jeden albo drugi? Bez różnicy?
A co się tam ze światłem dzieje wg Ciebie?
To może być jeden albo drugi? Bez różnicy?
A co się tam ze światłem dzieje wg Ciebie?
No właśnie, też chętnie się dowiem :wink:.
Z filtrów polar w akcji brał udział. Dodam tylko, że fota z 200 mm.
Jak przyroda potrafi zaczesać :)...piękne kolory i wszystko poukładane tak jak trzeba ...bdb
Proac150
06-08-2010, 23:45
A co tu pisać....
maniak666
07-08-2010, 00:02
Pięknie jest po prostu...
Cudo, aż chce się pogłaskać monitor :lol:
No właśnie, też chętnie się dowiem :wink:.
Z filtrów polar w akcji brał udział. Dodam tylko, że fota z 200 mm.
cóż się może dziać ? to proste kolega cichy_no_war nie wziął pod uwagę zwykłej sprawy, czyli perspektywy powietrznej odległości która w naturalny sposób rozmywa tylny plan szczególnie przy korzystaniu z teleobiektywu
(Perspektywa powietrzna. Zjawisko spowodowane pochłanianiem i rozpraszaniem światła przez atmosferę oraz zawarte w niej pyły i mgłę. W efekcie te same pod względem tonalności obiekty w miarę oddalania się od obserwatora tracą na kontraście i wydają się być coraz jaśniejsze.)
sam fotografia wiadomo, w Twoim stylu i na dobrym poziomie :)
borregaard
07-08-2010, 08:32
Super i ...tyle.
wojtek6308
07-08-2010, 10:03
Bardzo dobry przekładaniec :-) .
Następna dobra fota z Moraw :-) co więcej pisać :-) proszę o więcej :mrgreen: