PDA

Zobacz pełną wersję : błąd fEE

KDZ
05-08-2010, 15:43
Witam,

wyskoczył mi dziś po zrobieniu zdjęcia błąd fEE (D70s z obiektywem Sigma 70-300 APO. Aparat nie ostrzył i nie chciał zrobić żadnego foto. Założyłem później kita i zdjęcia robił, choć ostatnio często po zrobieniu zdjęcia (zarówno kitem jak i sigmą) wyskakuje error (nie fEE) i muszę "odblokować" wciskając spust jeszcze raz, co powoduje niemożliwość zrobienia zdjęć seryjnych. Jaka na to jest rada? Psuje się body?

dzejms
05-08-2010, 15:47
Migawka konczy zywot.

tombaz
06-08-2010, 02:16
Witam,

wyskoczył mi dziś po zrobieniu zdjęcia błąd fEE (D70s z obiektywem Sigma 70-300 APO. Aparat nie ostrzył i nie chciał zrobić żadnego foto. Założyłem później kita i zdjęcia robił, choć ostatnio często po zrobieniu zdjęcia (zarówno kitem jak i sigmą) wyskakuje error (nie fEE) i muszę "odblokować" wciskając spust jeszcze raz, co powoduje niemożliwość zrobienia zdjęć seryjnych. Jaka na to jest rada? Psuje się body?
Jak wypniesz obiektyw to jest to samo? Nie mam D70, ale wygląda mi to na problem z zanieczyszczonymi, lub uszkodzonymi stykami w obiektywie. Ewentualnie pierścień przysłony przekręcił się z wartości maksymalnej (ta Sigma ma taki?)

KDZ
06-08-2010, 10:51
Ewentualnie pierścień przysłony przekręcił się z wartości maksymalnej (ta Sigma ma taki?)

Pomogło, dzięki.