PDA

Zobacz pełną wersję : przyspieszenie naprawy

indywidualista
05-08-2010, 12:04
podpowiedzcie z łaski swojej w jaki sposób przyspieszyć naprawę sprzętu w serwisie. Jak wszyscy wiemy Nikon Polska na Postępu do najszybszych nie należy. Z legitymacją prasową, czas z kilku tygodni skraca się do 7 dni. Co jednak zrobić, jeżeli aparat jest nam potrzebny w przeciągu 72 godzin?!

jamirq
05-08-2010, 13:35
tak ładnie poprosiłeś, ze nie licz na jakąś porządną odpowiedź.

indywidualista
05-08-2010, 14:13
tak ładnie poprosiłeś, ze nie licz na jakąś porządną odpowiedź.

a jak mialem prosic? wydaje mi sie, ze tego typu informacje będą przydatne wiekszemu gronu... jezeli ktos wie jak to osiagnac to BARDZO LADNIE PROSZE zeby podzielil sie swoją wiedzą

marszull
05-08-2010, 15:49
to jest pewnie kwestia indywidualna
ps chyba jeden taki watek wystarczy?

Rafał_Sz
05-08-2010, 15:51
podpowiedzcie z łaski swojej w jaki sposób przyspieszyć naprawę sprzętu w serwisie. Jak wszyscy wiemy Nikon Polska na Postępu do najszybszych nie należy. Z legitymacją prasową, czas z kilku tygodni skraca się do 7 dni. Co jednak zrobić, jeżeli aparat jest nam potrzebny w przeciągu 72 godzin?!
Obawiam się, że tylko druga puszka może Cię uratować. Chociaż zdarzyło mi się mieć naprawiony obiektyw z dnia na dzień (szkło potrzebne w mojej działalności gospodarczej). Najlepszym sposobem jest po prostu poprosić o szybką naprawę.

jamirq
05-08-2010, 18:00
podpowiedzcie z łaski swojej chodzilo mi o ten zwrot. U mnie osobista wizyta w serwisie o dziwo pomogla przyspieszyc naprawe.

Michaelg
05-08-2010, 18:36
Witam,

ja swoje szkło potrzebuje na 11 sierpnia- tj przyszła środa - na wyjazd. Szkło oddałem do FJ bo u nich kupowałem więc i oni się tym zajmują gwarancyjnie. Szkło oddałem 27.07 z rzekłbym PEWNOŚCIĄ że do 11 wróci ale zaczynam się martwic bo pisząc do Nikona ze swojego maila jak i z ich strony nikon.pl nie dostaje żadnej odp.

indywidualista
05-08-2010, 21:55
ja już znalazlem odpowiedz na to pytanie i podziele się ze wszystkimi, których trapi ten sam problem. Jak się okazuje, ci wszyscy "wielcy specjalisci" ktorzy wymądrzają się w podobnych wątkach i na forach tego typu, wiedzą wszystko poza rzeczami potrzebnymi. Naprawę sprzętu przyspiesza: 1 osobista wizyta w serwisie; 2 legitymacja prasowa; 3 Program Nikon Professional Services. Osobiście mogą przyjść wszyscy, legitymację mają fotografowie prasowi, do Programu mogą należeć posiadacze 2 profesjonalnych korpusów i 3 obiektywów nikkora. Za uwagi mądre i pomocne dziękuje, resztę proponuję potraktować sztućcami i zjeść tak żeby się udławić. Pozdrawiam

timi
05-08-2010, 22:18
buhhaha normalnie ubaw po pachy,poczytaj sobie dokładnie ten watek, inne temu podobne. Nawet legitymacja prasowa, bądź przynależność do NPS nie gwarantuje CI ze sprzęt zostanie naprawiony w ciągu iluś tam dni. To w dużej mierze zależny od widzi mi się serwisu. Raz maja dobry a raz zły dzień. Początek roku zapowiadał sie bardzo obiecująco, o czym ifnormowalo kilka osób na forum. Naprawa w ciagu tygodnia, odpowiedzi na emaile, odbieranie telefonów . Minęło kilka miesięcy jest jak jest. Limit na dobre uczynki się wyczerpał ;-)

indywidualista
05-08-2010, 22:40
jasne timi, nie robiąc nic zawsze mamy największe szanse osiągnąć sukces. Dzięki za taką radę ale nie skorzystam.
PS- nie wiem jak inni ale ja zwykle szukając odpowiedzi na pytanie mam nadzieję ją znaleźć. Z takim podejściem jak prezentujesz ty i spora część forumowiczów powinniście mieć całkowity zakaz publikowania wypowiedzi w necie. TYLKO RZECZOWE ODPOWIEDZI pomagają innym. Puki tego nie pojmiecie, internet zamiast źródłem wiedzy będzie popielniczką!