PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Top grotmasztu

wpkx
05-08-2010, 09:31
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/08/L100483720Top20grotmasztu-2.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1004837%20Top%20grotmasztu.jpg)

Nikonozaur
05-08-2010, 10:36
Tutaj na nie - za proste...

Seeker
05-08-2010, 10:40
A ja bym to blizej kwadratu widzial.

sea21
05-08-2010, 11:18
Tutaj to już zupełnie nie wiem o co chodzi. Czy to zdjęcie ma jakiś głębszy sens?

wpkx
05-08-2010, 11:31
Tutaj to już zupełnie nie wiem o co chodzi. Czy to zdjęcie ma jakiś głębszy sens?

Oczywiście. Metafizyczno-ontologiczny.
A tak na poważnie(j), to takie pytanie możesz zadać pod każdą fotką tutaj i bardzo jestem ciekaw autorskich odpowiedzi. ;)

EDIT: Właśnie napisałem post nr 666. Ciekawe, czy ma to jakiś głębszy sens? :D

sea21
05-08-2010, 11:36
Sorry ale rzadko spotyka się tu zdjęcie kawałka latarni. Przeważnie ludzie pokazują jakąś złożoną kompozycję. Tutaj mamy centralnie skadrowany wierzchołek latarni dlatego pytam się jaki to zdjęcie ma sens.

wpkx
05-08-2010, 12:55
Przeważnie ludzie pokazują jakąś złożoną kompozycję.

Poniekąd, ale czy, nie ubliżając nikomu bynajmniej, kawałek kija lub kamienia wystającego z zamleczonej przy użyciu ND400 wody jest taką złożoną kompozycją? ;)

sea21
05-08-2010, 13:19
Na pewno bardziej niz czubek latarni. Fajnie że starasz się robić coś innego. Patrzysz na świat inaczej niż wszyscy. Ro się chwali. tylko że inaczej to nie znaczy lepiej i ciekawiej :)

wpkx
05-08-2010, 19:29
Patrzysz na świat inaczej niż wszyscy.

A może na odwrót? ;)
Dziękuję wszystkim za odwiedziny oraz krytykę. :)

Locter
05-08-2010, 19:30
Piękne. Wzruszyłem sie.

ALF
05-08-2010, 20:40
Gdyby choć prosto...

wpkx
05-08-2010, 21:19
Gdyby choć prosto...

To co? Czy prosto, czyli ciążąc w lewo, miałoby wg Ciebie sens? ;)

ALF
05-08-2010, 22:22
Dla tego kadru ratunkiem mogłaby być symetria.

Martix
05-08-2010, 22:28
Czyżby maszt w Konstantynowie odbudowali? Ale długo nie postoi bo się wali.

telly
05-08-2010, 22:40
Czy prosto, czyli ciążąc w lewo, miałoby wg Ciebie sens?
Sens to ta latarnia ma w nocy - o ile świeci.

Natomiast co do równowagi pomiędzy stronami obrazu...
...
...
...

to jej nie ma.

ps. ale możemy się umówić, że to nawiązanie do Krzywej Wieży ;).

wpkx
05-08-2010, 22:46
Dla tego kadru ratunkiem mogłaby być symetria.

Wybaczcie albo i nie, ale o symetrii można by mówić, gdyby lampa była zamocowana na słupie SYMETRYCZNIE, a przewody pod SYMETRYCZNYM kątem.
Ale chyba już dosyć o tym, oficjalnie uznanym za bezsensowny, pstryku. ;)

SD, że też nikt nie zgłosił do przeniesienia - przecież to nie krajobraz...:mrgreen:

szymkowsky
05-08-2010, 23:14
Poleciałem na tytuł...
Raczej dla wąskiego grona, poza klimatem będąc nie zatrybisz.

Rycerz
05-08-2010, 23:39
Poniekąd, ale czy, nie ubliżając nikomu bynajmniej, kawałek kija lub kamienia wystającego z zamleczonej przy użyciu ND400 wody jest taką złożoną kompozycją? ;)

tu masz rację, strasznie oklepane, nudne to jest ;)

Poleciałem na tytuł...
Raczej dla wąskiego grona, poza klimatem będąc nie zatrybisz.

dla bardzo wąskiego grona!
ale zauważ, że kolega wpkx ma swoich fanów, którzy głęboko i namiętnie przeżywają jego twórczość
oto cytat:

Piękne. Wzruszyłem sie.

czyli jest to sztuka

wpkx
05-08-2010, 23:45
ale zauważ, że kolega wpkx ma swoich fanów, którzy głęboko i namiętnie przeżywają jego twórczość

Rozwalasz tuż przed północą. :D
A tego fana niebawem zaproszę do listy przyjaciół.:mrgreen:

Bielik
06-08-2010, 00:57
Owa lampa sodowa zamocowana rękami polskiego fachowca, na słupie z polskiego cementu, oddaje behawioralno-kognitywne rozdarcie Polaków na emigracji. Ich niepokój wyrażony jest poprzez przekrzywienie kadru, mocne winietowanie, kręcony drucik, ale przede wszystkim decydującym jest moment zrobienia ów zdjęcia - dzień. Bezużyteczna na tle polskiego nieba emanuje smutkiem za utraconymi pierogami ruskimi, schabowym z młodymi ziemniaczkami, mizerią, śliwowicą pędzoną przez sąsiada.

amen.

wpkx
06-08-2010, 01:00
Ów lampa sodowa zamocowana rękami polskiego fachowca, na słupie z polskiego cementu, oddaje behawioralno-kognitywne rozdarcie Polaków na emigracji. Ich niepokój wyrażony jest poprzez przekrzywienie kadru, mocne winietowanie, kręcony drucik, ale przede wszystkim decydującym jest moment zrobienia ów zdjęcia - dzień. Bezużyteczna na tle polskiego nieba emanuje smutkiem za utraconymi pierogami ruskimi, schabowym z młodymi ziemniaczkami, mizerią, śliwowicą pędzoną przez sąsiada.

amen.

Chyba Cię zatrudnię na Umowę o Dzieło. :D

Locter
06-08-2010, 01:02
Od Polaków na emigracji to prosze sie [...], tego, no wiecie ;)

wpkx
06-08-2010, 01:04
Od polaków na emigracji to prosze sie od**, tego, no wiecie ;)

Tak nisko się cenisz czy tak skromnie, że piszesz "polaków" z małej? ;)

Locter
06-08-2010, 01:06
Tak nisko się cenisz czy tak skromnie, że piszesz "polaków" z małej? ;)

Tak szybko pisze ze nie mysle o *******ach typu wielka czy mala litera. :)

wpkx
06-08-2010, 01:09

No widzisz. Szybko piszesz, szybko oceniasz... pewnie niejedno jeszcze robisz szybko... :D
A już starożytni mawiali: spiesz się powoli.

maniak666
06-08-2010, 01:13
Tak widzisz top grotmasztu? Czekam na zęze w Twoim wykonaniu:mrgreen:

Locter
06-08-2010, 01:14
No widzisz. Szybko piszesz, szybko oceniasz... pewnie niejedno jeszcze robisz szybko... :D
A już starożytni mawiali: spiesz się powoli.

A jak mam oceniać Twoje pseudo-mistyczne "super prace" ? Dajesz jakiś pal na srodku (tudzież latarnie, bądź jakieś zardzewiałe grabie), potem jeb winieta, dodajesz tonacje z kosmosu i potem dorabiasz do tego wytworu jakąś ideologie. Naucz sie najpierw podstaw a potem weź się za artyzm. Pozdrawiam :)

ALF
06-08-2010, 01:15

W ten sposób wyrażasz szybki brak szacunku do państwa polskiego, Polaków oraz forumowego regulaminu, który nakazuje dbałość o język polski...aaa...bym zapomniał...drażnisz LWA...jak to ekonet zobaczy będziesz miał przefanzolone ;)

Locter
06-08-2010, 01:17
W ten sposób wyrażasz szybki brak szacunku do państwa polskiego, Polaków oraz forumowego regulaminu, który nakazuje dbałość o język polski...aaa...bym zapomniał...drażnisz LWA...jak to ekonet zobaczy będziesz miał przefanzolone ;)

Niech Ci będzie, zmienilem ;)

wpkx
06-08-2010, 01:24
A jak mam oceniać Twoje pseudo-mistyczne "super prace" ? Dajesz jakiś pal na srodku (tudzież latarnie, bądź jakieś zardzewiałe grabie), potem jeb winieta, dodajesz tonacje z kosmosu i potem dorabiasz do tego wytworu jakąś ideologie. Naucz sie najpierw podstaw a potem weź się za artyzm. Pozdrawiam :)

I uważasz, że szybka ocena jest jedynie słuszna? Tak jak "Dobry Indianin to martwy Indianin"? ;)
"Super-prace", "pseudo-mistyczne", "dorabiam ideologię", "artyzm" - ja tak gdzieś napisałem o swoich zdjęciach? A nie Ty przypadkiem, na szybko?

Locter
06-08-2010, 01:25
I uważasz, że szybka ocena jest jedynie słuszna? Tak jak "Dobry Indianin to martwy Indianin"? ;)
"Super-prace", "pseudo-mistyczne", "dorabiam ideologię", "artyzm" - ja tak gdzieś napisałem o swoich zdjęciach? A nie Ty przypadkiem, na szybko?

A ja słyszałem takie przysłowie, że "Pierwsza myśl jest zawsze najlepsza i najtrafniejsza" - słyszałeś ? :)

EDIT: no i ewidentnie silisz się żeby przekazać coś tymi zdjęciami, ale kurde co, weź choć raz wytłumacz o co CI chodziło w choć jednym zdjęciu, wtedy może się zastanowie, poprzyglądam :)

wpkx
06-08-2010, 01:26
Tak widzisz top grotmasztu? Czekam na zęze w Twoim wykonaniu:mrgreen:

Jeśli będzie, to nie omieszkam Ci zadedykować. ;)

wpkx
06-08-2010, 01:29
A ja słyszałem takie przysłowie, że "Pierwsza myśl jest zawsze najlepsza i najtrafniejsza" - słyszałeś ? :)

Dobrze, przyznaję, jesteś szybszy ode mnie. Czy teraz jest OK? ;)

EDIT: Ja się nie silę, to Ty i inni silicie się na interpretację. A to są tylko obrazki...

Locter
06-08-2010, 01:31
Czytaj edita w poprzednim poście ;)

Seeker
06-08-2010, 01:33
Nie przejmuj się, żyjesz w kraju będącym wzorem tolerancji i szacunku dla dowolnych
form odmienności, a o zaszufladkowaniu, to nawet nikt nie słyszal...
Powinieneś się cieszyc :)

KaeF
06-08-2010, 01:41
Nie przejmuj się, żyjesz w kraju będącym wzorem tolerancji i szacunku dla dowolnych
form odmienności, a o zaszufladkowaniu, to nawet nikt nie słyszal...
Powinieneś się cieszyc

Ciesz się ciesz:D Tutaj jest burzliwa dyskusja. A wyobraź sobie, co by się z Tobą stało, gdybyś pokazał to zdjęcie pod pałacem prezydenckim. Dopatrzyliby się od razu karykatury krzyża (bo przecież kątów prostych nie ma) i.... hmm... Aż strach się bać:D

Patrzę na tytuł, myślę: "będzie jakaś zgrabna żaglóweczka, albo może morze i tęgi żaglowiec". A tu latarnia:D

wpkx
06-08-2010, 01:44
Ciesz się ciesz:D Tutaj jest burzliwa dyskusja. A wyobraź sobie, co by się z Tobą stało, gdybyś pokazał to zdjęcie pod pałacem prezydenckim. Dopatrzyliby się od razu karykatury krzyża (bo przecież kątów prostych nie ma) i.... hmm... Aż strach się bać:D

Patrzę na tytuł, myślę: "będzie jakaś zgrabna żaglóweczka, albo może morze i tęgi żaglowiec". A tu latarnia:D

No to Wasze zdrowie, akurat "Lechem".
Zimnym... :D

wolnyslimak
06-08-2010, 02:33
Muszę powiedzieć, że dość specyficzne masz pojęcie "artyzmu", które MZ niczym się nie różni od dość ogólnie pojętej tandety. Tyle, że być może Twórca wie lepiej a gawiedź ciemna i nie otwarta na "nowości". Zazdroszczę Ci jednego...popularności wątków. A może o to właśnie chodzi?

Seeker
06-08-2010, 02:56
"Muszę powiedzieć, że dość specyficzne masz pojęcie "artyzmu", które MZ niczym się nie różni od dość ogólnie pojętej tandety. "

Czytamy ze zrozumieniem, prawda...? ;)
Kilka postow temu autor wyrazil swoja opinie takimi slowami:

""Super-prace", "pseudo-mistyczne", "dorabiam ideologię", "artyzm" - ja tak gdzieś napisałem o swoich zdjęciach?"

Greg77
06-08-2010, 03:04
No to Wasze zdrowie, akurat "Lechem".
Zimnym... :D

No Lecha to dzis nie mam ale chyba Budweiser tez moze byc:D W koncu z rodziny zimnych Leszkow.....
A zdjecie, coz kolego nie podoba mi sie i wciaz sie dziwie, skad tyle tych komentarzy:D

EDIT:

EDIT: Ja się nie silę, to Ty i inni silicie się na interpretację. A to są tylko obrazki...

No tak tutaj jest wytlumaczenie:D Na digart.pl mial bys topowe foty bo tutaj ludzie sa zbyt swiadomi!

wolnyslimak
06-08-2010, 03:25
"Muszę powiedzieć, że dość specyficzne masz pojęcie "artyzmu", które MZ niczym się nie różni od dość ogólnie pojętej tandety. "

Czytamy ze zrozumieniem, prawda...? ;)
Kilka postow temu autor wyrazil swoja opinie takimi slowami:

""Super-prace", "pseudo-mistyczne", "dorabiam ideologię", "artyzm" - ja tak gdzieś napisałem o swoich zdjęciach?"

Odnosisz się drogi kolego Seeker do moich słów ale chyba coś nie zrozumiałeś moich intencji bądź opacznie je odebrałeś jako skierowane do Ciebie. Ja piszę do autora wątku i autora tegoż innowacyjnego zdjęcia zawartego w jakże wymownym i wszystkomówiącym tytule...

Seeker
06-08-2010, 10:04
"Odnosisz się drogi kolego Seeker do moich słów ale chyba coś nie zrozumiałeś moich intencji bądź opacznie je odebrałeś jako skierowane do Ciebie."

Raczej nie ;)
Traktuje to dosc swobodnie. Top grotmasztu brzmi bardziej medialnie od slupa z drutami
i nie dziwie sie autorowi, ze uzyl takiego okreslenia w tytule. Taka byla wizja autora
i szanuje ja, dopoki nikomu (szczegolnie personalnie) nie ubliza.
Nie wmawiajmy autorowi, ze jest wielbladem. I to wszystko ;)

Osobiscie nie uwazam powyzszego zdjecia za arcydzielo, lecz jednoczesnie nie odbieram
autorowi prawa do takich pomyslow. Wszystkiego trzeba sprobowac, zeby swiadomie wybierac.