Zobacz pełną wersję : D200 + sb800 - problem
marchewkowa_panienka
17-12-2006, 15:52
Witam,
Jestem tu nowa i od razu proszę o radę. Otóż moja sb800 w połączeniu z d200 sama sobie błyska. Kiedy chce i jak chce :( zerowałam ustawienia, ale nic to nie pomaga. Kiedyś to było bardzo rzadkie, ale ostatnio robi sie strasznie upierdliwe. Czy znacie na to jakąś radę? czy tylko serwis?
Pozdrawiam
Asia
nic nie pomoze, nawet serwis. niektore zestawienia lampa - body tak maja i nic na to nie poradzisz. jedynie dla zmniejszenia czestotliwosci zjawiska proponuje przerzucic sie na bawelniane majtki*
*ktos pisal ze jak sie nie nosi platikowych ubran to czestotliwosc zjawiska jest mniejsza.
RomanZWrocławia
17-12-2006, 17:24
Marchewkowa_Panienko
w opcjach widoku na dole strony (znajdź sama) wybierz opcję wyświetlania postów od początku roku.... zanim zaczniesz pisać.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=9841
Pozdrawiam
marchewkowa_panienka
17-12-2006, 17:46
Romanie z Wrocławia - wyobraź sobie, że czytałam ten wątek, ale poza dywagacjami panów czy to wina lampy czy może korpusu nie znalazłam niczego sensownego (poza ubraniem w roli kondensatora). Miałam nadzieję, że Wasza wiedza od tamtego czasu posunęła się nieco w tym temacie. Jeśli nie - to przecież nie grzech - można bylo nic nie pisać. A kąśliwe uwagi na przywitanie... hmm... no cóż... bardzo są miłe, czyżby doskwierał Ci ZNPM?
Koledze R. dziekuje za odpowiedź.
Asia
Gawronnek
17-12-2006, 18:53
Marchewkowa_Panienko
w opcjach widoku na dole strony (znajdź sama) wybierz opcję wyświetlania postów od początku roku.... zanim zaczniesz pisać.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=9841
Pozdrawiam
zawsze tego typu uwagi od userów z niewielką ilością postów, wywołują uśmiech na moim obliczu, zapomniał wól jak cielęciem był i to jak szybko
Marchewkowa_Panienko witamy nową koleżankę ;)
RomanZWrocławia
17-12-2006, 22:22
Marchewkowa Panienko:
seksitowskie dowcipasy z ust dziewczyny czy kobiety (tak zakładam, bo Twój nick czy podpis jeszcze o niczym nie świadczy) to strzał do własnej bramki... ale skoro propozycja zmiany majtek na bawełniane Ciebie nie drażni....
Wystarczyło "ożywić" tamten wątek
Kolega Gawronnek:
Z pokorą przyjmuję udzieloną mi lekcję.
Wnioskuję, że uwag na temat zasad zachowania na forum udzielają wyłącznie osoby z dorobkiem od 790 postów wzwyż.
Przywołane przysłowie o wole jest nie na miejcu - jedyna analogia między mną Marchewkową Panienką to krótki okres od zarejestrownia na forum. Ja nie mnożę zbędnych postów.
Pozdrawiam mężczyzn, kobiety, nowych na forum, oraz forumowych wyjadaczy.
RomanieZWrocławia - napisz coś mądrego, a nie wymądrzaj się..
A powiedzcie proszę - z jaką częstotliwością się to dzieje?
Czy jest to raz na godzinę, czy kilka razy w ciągu minuty?
Czy jak już się komuś trafi taki zestaw, to zawsze się tak dzieje, czy po prostu ma takie dni?
Problem mnie nie dotyczy, bo w żadnym aparacie nie mam takiej przypadłości, ale pytam z ciekawości...
MzMarcin
18-12-2006, 05:44
Romanie z Wrocławia - wyobraź sobie, że czytałam ten wątek, ale poza dywagacjami panów czy to wina lampy czy może korpusu nie znalazłam niczego sensownego (poza ubraniem w roli kondensatora). Miałam nadzieję, że Wasza wiedza od tamtego czasu posunęła się nieco w tym temacie. Jeśli nie - to przecież nie grzech - można bylo nic nie pisać. A kąśliwe uwagi na przywitanie... hmm... no cóż... bardzo są miłe, czyżby doskwierał Ci ZNPM?
Koledze R. dziekuje za odpowiedź.
Asia
Dokładnie...
marchewkowa_panienko jak pewnie zauważyłas juz w tamtymwontku pisałem. Miałem raz taki przypadek i to w jednym miejscu. Kiedys w tym samym miejscu robiłem slub i na szczescie nic sie takiego nie stało. To musi byc jakas upierdliwość rzeczy martwych. Wiem tez ,że mojej znajomej sabinka walneła po oczach gdy zadzwonił telefon komurkowy i to sprawdziła ponownie i powtórzyło sie wiec cholera wie o co tu biega. Czasami człowiek jest bezradny.
marchewkowa_panienka
18-12-2006, 17:02
Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Asia