Zobacz pełną wersję : Urządzenie wielofunkcyjne z możliwością druku na cd
burza1979
03-08-2010, 15:05
Witam!
Proszę o pomoc w znalezieniu dobrego i taniego urządzenia wielofunkcyjnego , czyli drukarka , kopiarka , ksero ,plus możliwość drukowania cd. Chciałbym kupić takie urządzenie w rozsądnej cenie (może 800zł).
Jeśli ktoś posiada jakieś doświadczenia z takimi urządzeniami proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
Michał
burza1979
03-08-2010, 15:17
Polecam niezły kombajnik
może używasz takie urządzenie ?
Tak i jestem z niego bardzo zadowolony.Drukuje płyty , fotki wręcz idealne, posiada skaner , WIFI
Kosztował mnie 500 stów odkupiłem nówkę
burza1979
03-08-2010, 15:27
czy płyty po nadrukowaniu musisz czymś zabezpieczać
Nie vniczym nie zabezpieczam ,chć ponoć są jakieś lakiery do natrysku. Uważam że nie ma potrzeby
burza1979
03-08-2010, 15:37
tusz na ile wystarcza, bo cena to ok.230zł za zestaw
Na to pytanie nie odpowiem ponieważ tę maszynerię mam od niedawno i wiele nie drukowałem
Ja mam kombajnik Epsona model STYLUS PHOTO RX585.
Zdjęcia drukuje naprawdę niesamowite.
Często dużo lepszej jakości niż z niejednego labu.
Do drukowania płyt jest taka specjalna podstawka.
Jakość nadruku też jest bardzo wysoka.
Nie trzeba ich niczym zabezpieczać.
Co do tuszy.... tu jest trochę gorzej, bo ich cena do najniższych nie należy, a urządzenie dość szybko je pożera, jednak jakość wydruku jest tego warta.
Photoartbox
04-08-2010, 08:16
Canon MP 640
burza1979
05-08-2010, 14:11
Może ktoś jeszcze podrzuci jakąś propozycję.
Kosztował mnie 500 stów odkupiłem nówkę
To faktycznie zrobiłeś interes życia:)
burza1979
07-08-2010, 18:01
Na razie przychylam się do kupna epson PX710w.
Czekam na więcej propozycji.
Pozdrawiam!
burza1979
11-08-2010, 15:18
Może ktoś jeszcze pomoże z wyborem.
burza1979
14-08-2010, 01:11
Kupiłem epsona px710w.
Temat do zamknięcie.
2pompony
14-08-2010, 01:30
Nie bardzo do zamknięcia - jeszcze powiedz za tydzień czy dwa jak się sprawuje, jakie ma zalety, i co ważniejsze, jakie ma wady - bo o zaletach łatwo wyczytać, o wadach gorzej znaleźć.
Władca Pixeli
14-08-2010, 02:02
Kupiłem epsona px710w.
Temat do zamknięcie.
Nie wiem czy Epson poprawił coś ostatnio w podajnikach do drukowania CD ale przez wiele lat użytkowania maiłem zawsze z tym problemy w różnych modelach Epsona. Po kilku miesiącach użytkowania, CD na początku drukowania zacinały się. Wielokrotnie przysyłano nowe zmodyfikowane podajniki lub wymieniano całe drukarki.
Dodam może jeszcze jedno. Po latach użytkowania rozmaitych modeli Canona (Pixma xxxx) przesiadłem się na Epsona PX710W. Cóż za ulga podczas instalacji WiFi. Canon był dla mnie czymś strasznym i w dodatku niestabilnym pod względem instalacji i oprogramowania.
burza1979
15-08-2010, 07:57
Nie wiem czy Epson poprawił coś ostatnio w podajnikach do drukowania CD ale przez wiele lat użytkowania maiłem zawsze z tym problemy w różnych modelach Epsona. Po kilku miesiącach użytkowania, CD na początku drukowania zacinały się. Wielokrotnie przysyłano nowe zmodyfikowane podajniki lub wymieniano całe drukarki.
Z tego co wcześniej czytałem , to zdarzają się problemy z podajnikiem papieru .
Po wydrukowaniu kilku zdjęć , oraz kilkunastu kartek tekstu jestem zadowolony.
Będę mógł napisać coś więcej za jakiś czas , po dłuższym użytkowaniu .
U mnie jakoś do tej pory problemu nie zauważyłem (a mam już ją z rok), więc może się coś poprawiło.
Faktem jest, że te podstawki do drukowania płyt są trochę liche i wyglądają na bardzo nietrwałe (taki cieniutki kawałek plastiku), ale jak na razie wszystko jest ok.
Photoartbox
16-08-2010, 07:34
Dodam może jeszcze jedno. Po latach użytkowania rozmaitych modeli Canona (Pixma xxxx) przesiadłem się na Epsona PX710W. Cóż za ulga podczas instalacji WiFi. Canon był dla mnie czymś strasznym i w dodatku niestabilnym pod względem instalacji i oprogramowania.
Absolutnie nie moge tego potwierdzic, mam pixma MP560 pracuje bardzo stabilnie w sieci WIFI a instalacje moglaby przeprowadzic nawet moja zona;)