Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Odczekalem i pokazuje.....
Klif Moherowy w panoramce, sklejka z czterech poziomych kadrow........
Hoobie pokazal to miejsce kilka dni temu, odczekalem i pokaze panorame ktora w koncu obrobilem;)
Warunki jakie udalo sie nam tam zastac byly niesamowite co doskonale widac na zalaczonym ponizej obrazku;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img443.imageshack.us/i/moher1x1024.jpg/)
1600x860 (http://img706.imageshack.us/img706/1764/moher1x1600.jpg)
jadowita żmija
03-08-2010, 08:27
Wyrazisty, wymowny i przejrzysty obraz, mający swoją głębię i asymetryczną perspektywę, która tu sprawdza się w 100%. Znakomite!!! :):):)
Warunki mieliście wspaniałe i w pełni je wykorzystałeś :-)
Sendilkelm
03-08-2010, 10:31
Kolory bajka, ale kadrowo dla mnie troszkę za dużo się dzieje z lewej w stosunku do prawej strony. Tak wiem to klif :), ale wydaje mi się, że można było bardziej wysunąć ten kawałek skały z prawej strony.
Nikonozaur
03-08-2010, 11:06
A mi właśnie pasuje większa przestrzeń po prawej, potęguje wielkość tego miejsca. Dla mnie jest bardzo dobrze.
Świetne mogło by być ciut więcej tych kwiatków i kamlotów z dolnego prawego rogu
................... Warunki jakie udalo sie nam tam zastac byly niesamowite co doskonale widac na zalaczonym ponizej obrazku;) ........................
..... wypada się zgodzić z Autorem, że MISTRZEM jest :mrgreen:
asymetryczną perspektywę
A co to za zwierz? Powiesz coś więcej na ten temat?
Co Ty Krzychu nie widzisz, że koleżanka jest znawczynią fotografii pejzażowej i przy okazji nabija pierdyliony, mądrych postów w tym dziale? -- To jest pytanie retoryczne (pisze jakbyś się nie domyślał ;)). Lekko jej to nie wychodzi... ale co tam :lol:
Jest dużo lepiej niż poprzednio.
wojtek6308
03-08-2010, 13:26
Rzeczywiście warunki mieliście świetne, ładne światło, dobre kolory i dużo przestrzeni :-) .
Kolory bajka, ale kadrowo dla mnie troszkę za dużo się dzieje z lewej w stosunku do prawej strony. Tak wiem to klif :), ale wydaje mi się, że można było bardziej wysunąć ten kawałek skały z prawej strony.
Jaaak?
Dziekuje za komentarze,
pozdrawiam;)
jurek1906
03-08-2010, 18:42
Fajnie zrobione,przyjemnie się ogląda :).
Kordian d70
03-08-2010, 19:57
fajnie, że czasami pokazujesz okolice w których mieszkałem przez kilka ostatnich lat,
wspomnienia wracają ;-)
wasilewk
03-08-2010, 20:03
Twoje notowania wzrosły u mnie o wiele - dzięki tej fotce !
Nic dodać ani ująć ! Pięknie ! Podoba się bardzo !
Pzdr.
bardzo ładne dopracowane zdjęcie :)
Piękne warunki to fakt, no i świetne zdjęcie. Ja niestety nie miałem tyle szczęścia w tym miejscu. Akurat lało i była gęsta mgła, widoczność może 50 m :D
borregaard
03-08-2010, 20:53
Super to wygląda w większym formacie.Brawo Grzesiu.
JaroPienza
03-08-2010, 21:04
Obrazek pierwsza jakosc
Rzadko widuje się takie dzieła -gratulacje !!!
jak pomyśle ze byłem w Irlandii i nie widziałem klifów :cry:
Proac150
03-08-2010, 21:39
Bardzo się widzi
Ja bym troche pociagneła zdjęcie jeszcze z prawej strony i lekko z lewej, zeby przedstawiało się jak prawdziwa panoramka w typowym, szerokim prostokącie. Światło super, kwiatki tez... Pomimo, ze wydaje mi sie ze te skały i klify to jedno i to samo miejsce, to za kazdym razem mnie fascynują. Podoba mi sie.
maniak666
03-08-2010, 22:36
I wszystko w temacie. Extra.
Sendilkelm
04-08-2010, 00:11
Jaaak?
Dziekuje za komentarze,
pozdrawiam;)
Siłą :) A nawet siłą woli ;p
Tak... pełny rozmiar imponuje!!!
Wow! Bardzo mi się podoba. Robi wrażenie, szczególnie w większym rozmiarze. W antyramę i na ścianę.
Moje zdanie znasz... wiec tylko tutaj dodam, ze jest super! :D
Ja bym troche pociagneła zdjęcie jeszcze z prawej strony i lekko z lewej, zeby przedstawiało się jak prawdziwa panoramka w typowym, szerokim prostokącie. Światło super, kwiatki tez... Pomimo, ze wydaje mi sie ze te skały i klify to jedno i to samo miejsce, to za kazdym razem mnie fascynują. Podoba mi sie.
Dziekuje za rade, napewno w przyszlosci bede sie stosowal robiac panoramy......................no tak bo przeciez to tutaj nie wyglada jak dlugi prostokat:mrgreen:
Dziekuje ludziska, mnie tez sie podoba:D
igusiek21
04-08-2010, 12:09
naprawde piekne
Jedne z lepszych Moherów jakie widziałem.
Moli przeczytac......:D
NIe czaje, jestem po 5 piwach, wez jeszcze raz na spokojnie ;)
dokladnie tak jest, opracowane i to bardzooo!
NIe czaje, jestem po 5 piwach, wez jeszcze raz na spokojnie ;)
No tak ja bylem po 4rech a teraz juz po pubie i szesciu:D Milo przeczytac mialo byc;)
Na trzeźwo też bardzo dobrze to wygląda, rzekłbym nawet, że super :).
Świetna przestrzeń, piękna kolorystyka i bardzo dobra obróbka powodują, że z wielką przyjemnością ogląda się to zdjęcie.
Obowiązkowo w wersji dużej, oczywista :wink:.