PDA

Zobacz pełną wersję : Wynajem auta w ... Szwajcarii

Hoobie
02-08-2010, 13:42
Witam :)

Czy ktoś z Was ma doświadczenie w niniejszej kwestii? Wynajmowaliście tam auto, są jakieś "godne uwagi" wypożyczalnie? W październiku wybieram się w tamte strony (przylot i wylot: Genewa).

Warto zamówic teraz, czy może zaraz po przylocie?
Przeważnie zamawiałem auto z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem, dla pewności ;)

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Pozdrawiam serdecznie!

eskimos
02-08-2010, 14:05
Sprawdź na stronie linii lotniczych którymi lecisz czy nie mają wypożyczalni samochodów bądź jakiejś umowy z lokalnymi wypożyczalniami , wypożyczam samochody i często mając bilet lotniczy można dostać niezłą zniżkę w firmie widniejącej na stronie linii .

P.S czyzbyś się wybierał na Axalp ? Planowałem w taki sam sposób się dostać , ale chyba w tym roku sobie daruję .

Hoobie
02-08-2010, 14:13
Sprawdź na stronie linii lotniczych którymi lecisz czy nie mają wypożyczalni samochodów bądź jakiejś umowy z lokalnymi wypożyczalniami , wypożyczam samochody i często mając bilet lotniczy można dostać niezłą zniżkę w firmie widniejącej na stronie linii .

P.S czyzbyś się wybierał na Axalp ? Planowałem w taki sam sposób się dostać , ale chyba w tym roku sobie daruję .

Dzieki ;) W sumie nie pomyslalem o tym :p Ale obadam ten temat :D
Axalp - jak najbardziej, ale niestety nie w terminie Air Show :(

Kordian d70
02-08-2010, 14:23
na pewno maja jakąś wypożyczalnię na miejscu, kiedyś brałem auto z Hertz-a w Shannon na tydzień i kosztowało to ok 100 euro, szału nie było bo tylko Yaris ale wystarczyło ;-)
Aha wynajmując podawałem nr lotu i była zniżka ...

Hoobie
02-08-2010, 14:33
na pewno maja jakąś wypożyczalnię na miejscu, kiedyś brałem auto z Hertz-a w Shannon na tydzień i kosztowało to ok 100 euro, szału nie było bo tylko Yaris ale wystarczyło ;-)
Aha wynajmując podawałem nr lotu i była zniżka ...

Rozumiem, ze nie zamawiales tego auta wczesniej (przez stronę www wypozyczalni)?
Po prostu przyleciałes i na miejscu wynajales?

Kordian d70
02-08-2010, 17:52
Rozumiem, ze nie zamawiales tego auta wczesniej (przez stronę www wypozyczalni)?
Po prostu przyleciałes i na miejscu wynajales?

Zamawiałem jak już miałem kupione bilety i tylko w Hertz-u odbierałem kluczyki, a załatwiałem to dosłownie kilka dni przed przylotem, ale myślę, że nie ma problemu z wynajęciem na lotnisku, zawsze coś mają ;-)
Sprawdź sobie na stronie Twojego przewoźnika, bo to najtańsza wersja.
Co jeszcze jest fajne w Hertz-u, że możesz oddać auto gdziekolwiek w ich wypożyczalni.
Dla przykładu bierzesz z Shannon, oddajesz w Belfaście ;-)

KaleidoStar
03-08-2010, 23:31
Zapytam znajomego, ktory tam mieszka od dziesięcioleci i w takim temacie na pewno jest mocno zorientowany. Myślę, że w ciągu kilku dni coś Ci poradzimy :)
(jak przyjeżdża do pl to na ogół też tu sobie auto wynajmuje... kiedyś z Wawy Buickiem Electrą się przyturlał :D )

Hoobie
06-08-2010, 08:24
Zapytam znajomego, ktory tam mieszka od dziesięcioleci i w takim temacie na pewno jest mocno zorientowany. Myślę, że w ciągu kilku dni coś Ci poradzimy :)
(jak przyjeżdża do pl to na ogół też tu sobie auto wynajmuje... kiedyś z Wawy Buickiem Electrą się przyturlał :D )

Bede wdzieczny za kazda informacje ;)

Poszperalem i okazuje sie, ze przewoznik poleca ... Hertz'a :D Sprawdzilem oferte, podajac swoj nr lotu i wyszło ok. €240 (Ford Fiesta lub inny). Zrobilem to samo, nie podajac nr-u lotu (w tym momencie znizka nie obowiazuje) i wyszło troche ponad €270.

Cos czuje, ze taniej juz sie nie da... W innych wypozyczalniach ceny sa bardzo zblizone...

KaleidoStar
08-08-2010, 21:42
No więc tak. Może.. wkleję odpowiedź znajomego, szybciej będzie :D
"Zawsze lepiej przez internet bo taniej, sugestii zadnych nie mam oprocz adresow wypozyczalni, podaje:
www.europcar.com
www.autoeurope.ch
www.patricklocation.ch
www.lococar.ch
moze tez zobaczyc w Avis albo Hertz ale z reguły tam są droższe."

Przyyyywieź mi chociaż pół tabliczki czekolady Frey...z orzechami... prrrrrrooooooszę... *_*

Greg77
09-08-2010, 04:08
Nie podales na ile dni.....ja wynajmuje zawsze w Carhire3000 i wlasnie patrze a auto klasy Golfa jest za 160 euro na trzy dni....;)

lacha
09-08-2010, 08:15
http://www.traveljigsaw.pl/SearchResults.do;jsessionid=9E6DC74369C8E47317DE0B 392E74BCD9.node9a?country=Szwajcaria&city=Genewa&location=3724&puDay=11&puMonth=10&puYear=2010&puHour=11&puMinute=30&dropCountry=Szwajcaria&dropCity=Genewa&dropLocation=3724&doDay=14&doMonth=10&doYear=2010&doHour=11&doMinute=30&driversAge=30&x=307&y=14&locationName=Genewa+Lotnisko&dropLocationName=Genewa+Lotnisko&serverName=www.traveljigsaw.pl
544zl za 3 dni w pazdzierniku, odbior i zwrot Genewa lotnisko
korzystalem z ich uslug kilkakrotnie i zawsze bylo wszytko ok (ostatnio zamiast malego lupo dostalem polo w tej samej cenie ;-) )

Hoobie
09-08-2010, 10:50
No więc tak. Może.. wkleję odpowiedź znajomego, szybciej będzie :D
"Zawsze lepiej przez internet bo taniej, sugestii zadnych nie mam oprocz adresow wypozyczalni, podaje:
www.europcar.com
www.autoeurope.ch
www.patricklocation.ch
www.lococar.ch
moze tez zobaczyc w Avis albo Hertz ale z reguły tam są droższe."

Przyyyywieź mi chociaż pół tabliczki czekolady Frey...z orzechami... prrrrrrooooooszę... *_*

Dzieki wielkie za info, pozagladam na powyzsze strony i porownam ;D
AerLingus "trzyma sztamę" własnie z Hertzem... i jak wczesniej pisalem, jest taniej w momencie wpisania nr-u lotu ;)
Ale dla swietego spokoju obejrze inne oferty :D

Niestety nie bede wracal do Polski po "wycieczce"... No chyba, ze wysle ze 2 tabliczki :D

Nie podales na ile dni.....ja wynajmuje zawsze w Carhire3000 i wlasnie patrze a auto klasy Golfa jest za 160 euro na trzy dni....;)

Lecimy na 7 dni - stad cena €240 w Hertz'u wydaje sie byc rozsadna...
A co do Carhire3000 to... odradzam, odradzam, odradzam... Owszem, cenowo wyglada to baaaaardzo dobrze, wrecz najtaniej, ale w momencie np. zaplacenia ubezpiecznia, bookujac przez www, przylatujesz na miejsce i okazuje sie, ze ... musisz zaplacic ponownie! Dlaczego? Bo to tylko posrednik... zdziera kase na stronie, a pozniej okazuje, ze pieniadze wyrzucone w bloto... I mowie to z doswiadczenia ;)

KaleidoStar
11-08-2010, 23:44
Nie przysyłaj, bo na pewno ktoś zje po drodze ;) Ale sam koniecznie spróbuj. Kosztuje śmieszne pieniądze, a jest... o Bogowie, jaka ona jest dobra.... Dla mnie bije na głowę Lindt (która tam ostatnio kosztowała mniej, niż u nas Wedel O_o )