Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z monitorem NEC 1980FXi

gtad
02-08-2010, 11:07
Witam wszystkich serdecznie.

Podejrzewam, że żadnych dobrych wieści nikt mi nie sprzeda, ale mam pytanie odnośnie problemów z monitorem NEC 1980FXi.
Od kilku dni dzieję mi się dziwna rzecz, po włączeniu monitora po jakimś czasie pojawia się pionowy czarny pasek szerokości ok. 2mm. Od tego paska czasami obraz wygląda jakby był "poszarpany". Nie mam pojęcia co to może być. Czyżby to już koniec matrycy w monitorze? Podejrzewam, że jakikolwiek serwis nie ma najmniejszego sensu.
Jeśli ktokolwiek w jakikolwiek sposób byłby w stanie mi pomóc, to byłbym zobowiązany ;)
Pozdrawiam.

Tom01
02-08-2010, 11:12
Jeśli ktokolwiek w jakikolwiek sposób byłby w stanie mi pomóc, to byłbym zobowiązany ;)

Niestety, monitor jest uszkodzony i pomóc mógłby tylko serwis.

gtad
02-08-2010, 11:15
OK, tzn. nie ok ;). Wiem, że pewnie ciężko mówić tutaj o kosztach, ale czy można założyć jakieś widełki odnośnie kosztu naprawy?

Tom01
02-08-2010, 11:18
OK, tzn. nie ok ;). Wiem, że pewnie ciężko mówić tutaj o kosztach, ale czy można założyć jakieś widełki odnośnie kosztu naprawy?

Uszkodzone jest sterowanie matrycą. Układ ten jest zintegrowany z samym panelem, więc naprawa wyłącznie przez wymianę całości. Koszt sprowadzenia przekracza z reguły wartość nowego monitora. Proponuję zadzwonić do CSS Beskidy, numer ma Pan w karcie gwarancyjnej i pogadać z Panem Pawłem Jonkiszem.