Zobacz pełną wersję : Poznań w obiektywie
znalezione w sieci :)
http://www.youtube.com/watch?v=-nXbRYusNDM
info z komentarzy
Odpowiadajac na pytania techniczne. Film zrealizowany zostal technika stop-motion, czyli animacja poklatkowa, gdzie zdjecia sa klatkami. Na 1 sekunde filmu skladaja sie 24 zdjecia, czyli jak latwo obliczyc caly film sklada sie z okolo 5000 zdjec. Zdjecia byly pstrykane aparatami Nikon D90 i D80 ze statywu, bez uzycia interwałometru.
miron19j
01-08-2010, 23:45
takie cuda to Shaolin już dawno u nas kręcił :-)
Jak na poskładane ze zdjęć to strasznie biednie wygląda. W podobnym filmiku z NY koleś robił część ujęć DRI i jakość powala, a to... jak z komórki ;)
filmik ciekawy, ale słabo wykorzystane możliwości aparatu
grudzinsky
02-08-2010, 11:46
mnie sie tam podobal filmik. bardzo fajnie zmontowane i bardzo ladnie Poznan pokazany!
kamilkamien
02-08-2010, 12:24
mi też się filmik podobał biorąc pod uwagę fabułę niestety jakość to cienizna!
Bardzo ciekawy filmik, pomijam fakt że miejsca są mi znane. Odpowiada mi kolor, ruch, muzyka, wspaniale zilustrowany jest czas, w miejscach gdzie widz zatrzymuje sie na dłużej, w celu złapania oddechu, posilenia się, czy poprostu w konkretnie go interesujących, obraz płynniej się zmienia, Odczuwamy spokój. To jest to co mnie bardzo przekonuje, w pozostałych scenach, kadry są bardziej nerwowe, tak jakby widz się spieszył. Zdecydowanie na tak.
Też mi się podoba...
ale wiadomo , jesteśmy w Polsce więc zawsze można ponarzekać ... :-/
Pojawił się kolejny odcinek:
http://www.youtube.com/watch?v=PUrXMl_GGss
moim zdaniem lepiej wykonany niż pierwsza część
Pomysł?... po minucie oglądania wszystko zaczyna ""latać" przed oczyma. Koncepcja tworzenia skaczącego filmiku, trwającego ponad trzy i pół minuty do mnie nie trafia.
Bardziej bym trawił mieszankę obrazu w postaci zdjęć, filmu normalnego;) i poklatkowego i może jeszcze jakiegoś ciekawego pomysłu.
Są gusta i gusta ;)
Ja np. czegoś takiego nie trawię:
Bardziej bym trawił mieszankę obrazu w postaci zdjęć...