PDA

Zobacz pełną wersję : Jesteśmy Mistrzami Świata!

ALF
01-08-2010, 18:19
Jesteśmy Mistrzami Świata!
I to w Danii:lol:
Jeżeli będą powtórki warto zobaczyć...mało zawału nie dostałem :D

Korchez
01-08-2010, 18:29
A w czym? :)

costi
01-08-2010, 18:31
W zuzlu.

manfred
Na motorach w kółko jeżdżą.

jurek1906
A w czym? :)

W rozjeżdżaniu żużla :).Ostatni bieg i mistrzostwo :).

dem
01-08-2010, 18:38
Tyle emocji, co daje ten sport, nie jest w stanie wykrzesać z siebie żadna inna dyscyplina. Dla słabosercowców nie polecam, bo migotanie przedsionków pewne :)

Brawo. No ale na to liczyliśmy.

ALF
01-08-2010, 18:39
Początek był tragiczny, ale później nasi jeździli jak marzenie...mieliśmy chyba najbardziej wyrównaną ekipę :D

Tyle emocji, co daje ten sport, nie jest w stanie wykrzesać z siebie żadna inna dyscyplina. Dla słabosercowców nie polecam, bo migotanie przedsionków pewne :)

Dokładnie...przed 3 od końca wyścigiem musiałem sobie zrobić krótką przerwę...jeszcze teraz mam nierówny oddech :D

tgollob_jamessuchar
01-08-2010, 18:46
Oj tak, to było coś ;D

Daliśmy radę, bo my taki naród przyzwyczajony, że coś zawsze pod górkę... ;)
Sędzia kalosz, ale lepszy i tak wygra zawsze.
Serce dostaje po d.. strasznie ;D i proponuje wczuć się w rolę Kapitana jadącego w ostatnim biegu... (co ciekawe Tomek dzisiaj spokojny i mówił o złocie raczej spokojnie...)

Gregi69
01-08-2010, 18:56
Taa, my zawsze jestesmy mistrzami w sportach niszowych, bo kto tak naprawde poza Polska sie tym interesuje?
Niemniej, gratulacje!

FHR
01-08-2010, 19:04
Jeżdżą na motorach, a używają pojęć "mecz", "bieg" itd. Dziwny sport ;)

ALF
01-08-2010, 19:09
Taa, my zawsze jestesmy mistrzami w sportach niszowych, bo kto tak naprawde poza Polska sie tym interesuje?
Niemniej, gratulacje!

Taki sam niszowy jak formuła 1...Anglia, Australia, USA, Rosja, Czechy, Dania, Szwecja...wymieniłem tylko kraje z czołówki :D

Gregi69
01-08-2010, 19:15
Wymieniles kraje, ktorych zawodnicy w tym startuja. Nijak sie to ma jednak do zainteresowania tym sportem na calym swiecie. Dla mnie zuzel mozna porownac z np. krykietem, choc wydaje mi sie, ze krykiet ma zdecydowanie wiecej kibicow. Niestety, ale prawda jest taka, ze otwierajac jutrzejsze gazety na swiecie, prawie w kazdej znajdziesz opis dzisiejszego GP Wegier, a nie Mistrzostw Swiata na zuzlu. ;)

Sabvel
01-08-2010, 20:06
Sądząc ludzi po niektórych wypowiedziach,to nawet kiełbasa zwyczajna jest rarytasem.

ALF
01-08-2010, 20:20
Sądząc ludzi po niektórych wypowiedziach,to nawet kiełbasa zwyczajna jest rarytasem.

Sorki, ale nie rozumiem...

costi
01-08-2010, 20:36
To jakas skomplikowana metafora, bo tez nie rozumiem...

Sabvel
01-08-2010, 20:41
Najgorsze,że ja też nie łapię o co chodzi a uwielbiam żużel ;)

prz3mo
01-08-2010, 21:27
Niemniej, gratulacje!

Milion razy lepiej być mistrzami świata w mniej popularnym sporcie od np. piłki nożnej (w Polsce raczej kopanej) niż podniecać się i od dawna łudzić, że nasi "kopacze" w końcu coś "ukopią".
Generalnie proponuję tym, którzy uważają żużel za "gorszy" sport wybrać się choć raz na dobre zawody żużlowe, bo z doświadczenia wiem, że najwięcej do powiedzenia oczywiście mają osoby, które żużel znają z TV. A jest to jeden z tych sportów, który trzeba poczuć na żywo, a nie siedząc przed TV w kapciach, podartym szlafroku, dłubiąc słonecznik.

ekonet
01-08-2010, 22:02
siedząc przed TV w kapciach, podartym szlafroku, dłubiąc słonecznik.
Przed TV siedzę (czasem), pies podarł mi (suszący się) szlafrok, słoneczniku nie znoszę. Łapię się na te kryteria czy nie? Ale "Czarny sport" Martynkina przeczytałem wiele razy. ;)

bastek
01-08-2010, 22:18
A Kantor i Losiak są młodzieżowymi mistrzami świata w siatkówce plażowej :)

prz3mo
01-08-2010, 22:34
Przed TV siedzę (czasem), pies podarł mi (suszący się) szlafrok, słoneczniku nie znoszę. Łapię się na te kryteria czy nie? Ale "Czarny sport" Martynkina przeczytałem wiele razy. ;)

Na żużlu kiedyś byłeś? Specyficzny zapach znasz? Szprycą po oczach dostałeś? Ryk silników zagłuszył Ci myśli? Gęsią skórkę miałeś jak Twoi faworyci wygrali mecz dopiero w 15-tym biegu?
Odpowiedz, a powiem Ci kim jesteś ;)

Dorian
01-08-2010, 22:43
Popieram prz3mo. Nie znam osoby, która była na żużlu i wciąż uważa, że to nudny sport. Sam ryk silników i zapach jest niesamowity. Sport niezwykle dynamiczny, cały czas coś się dzieje. Choć lubię kopaną to jednak nie potrafię skupić się przez 90minut z jedną przerwą na piłce. Tutaj wyścig jest krótki, ale bardzo emocjonujący. Tak jak napisał prz3mo - emocji, które wstępują w człowieka kiedy drużyna wygrywa w ostatnim biegu, nie da się po prostu opisać. :) Jeśli ktoś widział żużel tylko w telewizji to się nie dziwię, że uważa go za nudny sport. Mimo, że jestem fanem speedwaya to nie lubię oglądać zawodów w tv. Sam też uważałem, że to nuuuda do momentu, gdy poszedłem pierwszy raz na stadion.

ekonet
01-08-2010, 22:43
Na żużlu kiedyś byłeś? Specyficzny zapach znasz? Szprycą po oczach dostałeś? Ryk silników zagłuszył Ci myśli? Gęsią skórkę miałeś jak Twoi faworyci wygrali mecz dopiero w 15-tym biegu?
Odpowiedz, a powiem Ci kim jesteś ;)
Nie byłem, ale wybieram się, od wielu lat. Daleko mam, bo we Wrocławiu. ;)

Grzegorka
01-08-2010, 22:57
A zapowiadało się nieciekawie... Się chłopaki spasować musieli... ;)
Do tego Lublin dziś śmignął Krosno, a Rawicz Piłę, co Lublinowi na rękę ;)
To stanowczo był dobry dzień :)

tgollob_jamessuchar
01-08-2010, 23:10
Nie byłem, ale wybieram się, od wielu lat. Daleko mam, bo we Wrocławiu. ;)

E tam Wrocław... Gorzów (!), co nie prz3mo ? :)

Boryszuk
01-08-2010, 23:13
E tam Wrocław... Gorzów (!), co nie prz3mo ? :)

Gdańsk pozdrawia Gorzów ;)

ekonet
01-08-2010, 23:25
E tam - cała Polska w cieniu Śląska. ;)

tgollob_jamessuchar
01-08-2010, 23:27
Gdańsk pozdrawia Gorzów ;)

Bydgoszcz pozdrawia Gdańsk i Gorzów (jestem z Bydgoszczy, sąsiad <prawie> Tomasza G.)

E tam - cała Polska w cieniu Śląska. ;)

widziałeś klasyfikację E-ligi ? ;D

Rafał_Sz
02-08-2010, 08:27
Gratulacje dla mistrzów!

Jednak dużo ciekawszy byłby to sport, gdyby jeździli po "ósemce". ;)

prz3mo
02-08-2010, 08:31
Bydgoszcz pozdrawia Gdańsk i Gorzów (jestem z Bydgoszczy, sąsiad <prawie> Tomasza G.)

hehehehe... ok, pozdrawiam również wszystkie miasta "żużlowe" ;)
Niezłym fanem musisz być Golloba, skoro nick i avatar na jego "cześć" :)

Psychotrop
02-08-2010, 09:14
Jednak dużo ciekawszy byłby to sport, gdyby jeździli po "ósemce". ;)

tak to tylko na kursie prawa jazdy ;)

żużel fajny sport - wracałem kilka razy czorny jak górnik po zmianie, emocje są, radocha jest.
nie jakaś tam nie wiadomo jaka liga (bo to bks wanda w nowej hucie), ale zawsze.
polecam każdemu choć raz na żywo wybrać się na taką imprezkę.
wtedy zupełnie inaczej się to w TV ogląda :)

Photoartbox
02-08-2010, 11:29

Slonecznik - kogo? czego? - slonecznika ;)

R
02-08-2010, 11:40
sukces na miare mistrzostwa swiata w polykaniu wykalaczek... :mrgreen: co to w ogole za sport...

dem
02-08-2010, 11:50
sukces na miare mistrzostwa swiata w polykaniu wykalaczek... :mrgreen: co to w ogole za sport...

TAKI (http://www.youtube.com/watch?v=643CUfm6ftM)

Sendilkelm
02-08-2010, 12:29
Wymieniles kraje, ktorych zawodnicy w tym startuja. Nijak sie to ma jednak do zainteresowania tym sportem na calym swiecie. Dla mnie zuzel mozna porownac z np. krykietem, choc wydaje mi sie, ze krykiet ma zdecydowanie wiecej kibicow. Niestety, ale prawda jest taka, ze otwierajac jutrzejsze gazety na swiecie, prawie w kazdej znajdziesz opis dzisiejszego GP Wegier, a nie Mistrzostw Swiata na zuzlu. ;)

Jest godzina 12:24, a do tej pory o tym mistrzostwie słyszałem 3 razy w radiu i czytałem artykuły na portalach (tak, tak, te wytłuszczone nagłówki na pierwszych stronach na samej górze). Z kolei o GP w radiu nie słyszałem (w tych samych wiadomościach).

Zauważamy po prostu to co chcemy widzieć. Osobiście nie wiem czy lubię żużel, bo nigdy się tym nie zainteresowałem, ani nie oglądałem w TV czy na żywo. Za to potrafię się cieszyć z każdego sukcesu Polaków gdziekolwiek by on nie był.

Ps.
Pewnie Mistrzostwa Europy w lekkoatletyce też są niszowe? :) A Polska jest beznadziejna, bo ma tylko 2 złote medale, 2 srebrne medale i 5 brązowych?

tgollob_jamessuchar
02-08-2010, 13:09
hehehehe... ok, pozdrawiam również wszystkie miasta "żużlowe" ;)
Niezłym fanem musisz być Golloba, skoro nick i avatar na jego "cześć" :)

no ja na żużel chodziłem do niedawna tylko dla Tomka, poznałem go bliżej jak zacząłem robić zdjęcia (jakieś 4 lata temu) i tak jakoś utrzymujemy kontakt, bardzo w porządku gość - ba, nawet raz podwiózł mnie swoim BMW 7 (!) ;D i zawsze chętnie pozuje do zdjęć :) choć nie jest tak medialny jak Andreas

ekonet
02-08-2010, 13:44
potrafię się cieszyć z każdego sukcesu polaków
To jeszcze ładnie pisz "Polaków" z wielkiej litery. ;)

Slonecznik - kogo? czego? - slonecznika ;)
Masz rację, źle napisałem. :)

prz3mo
02-08-2010, 13:49
no ja na żużel chodziłem do niedawna tylko dla Tomka, poznałem go bliżej jak zacząłem robić zdjęcia (jakieś 4 lata temu) i tak jakoś utrzymujemy kontakt, bardzo w porządku gość - ba, nawet raz podwiózł mnie swoim BMW 7 (!) ;D i zawsze chętnie pozuje do zdjęć :) choć nie jest tak medialny jak Andreas

Pozuje chętnie do zdjęć? Chyba znam innego "Golloba". Ale ok, na tym zakończmy rozmowę o tym zawodniku :)

tgollob_jamessuchar
02-08-2010, 13:51
Pozuje chętnie do zdjęć? Chyba znam innego "Golloba". Ale ok, na tym zakończmy rozmowę o tym zawodniku :)

nie miałem z nim nigdy problemów ;D wystarczy, że wychylę się zza body i gdy złapiemy kontakt wzrokowy, jest dobrze ;) heh, nawet można pogadać, żeby na treningu zrobił parę rzeczy "pod zdjęcia" :)
możemy cały wątek założyć, żeby nie "off topować" ;D

freefly
02-08-2010, 14:00
Zauważamy po prostu to co chcemy widzieć. Osobiście nie wiem czy lubię żużel, bo nigdy się tym nie zainteresowałem, ani nie oglądałem w TV czy na żywo. Za to potrafię się cieszyć z każdego sukcesu polaków gdziekolwiek by on nie był.

Ja też się cieszę zawsze z sukcesów rodaków. Ale nie wszyscy mają w zwyczaju informowania całego otoczenie o swojej radości. Przyjmują sukces do wiadomości ze stwierdzeniem oby takich więcej.

Byłem w USA podczas Olimpiady w Atenach. USA zdobyły 103 medale. Zapytałem się znajomego, czy cieszy się z wyniku ich reprezentacji. A on, że słyszał o tym, ale to standard, że zdobyli najwięcej medali i nikt się tym nie ekscytuje, bo właśnie są w połowie rozgrywek ligi "bejsbolowej", a dla nich to ważniejsze niż olimpiada. Dlatego mecze są na żywo, a z zawodów olimpijskich krótkie retransmisje w godzinach najmniejszej oglądalności.

ekonet
02-08-2010, 14:01
Było sobie w "nicku" wpisać "tgollob", to może nie miałbyś problemów. Ale Ty musiałeś "prz3mo", to teraz masz. ;)

Sendilkelm
02-08-2010, 14:01
To jeszcze ładnie pisz "Polaków" z wielkiej litery. ;)
Yes Sir !

prz3mo
02-08-2010, 14:27
nie miałem z nim nigdy problemów ;D wystarczy, że wychylę się zza body i gdy złapiemy kontakt wzrokowy, jest dobrze ;) heh, nawet można pogadać, żeby na treningu zrobił parę rzeczy "pod zdjęcia" :)

Chyba trochę inaczej do tego podchodzimy, dla Ciebie Gollob to gwiazda, dla mnie bardzo dobry zawodnik i... tyle :)
Jednakże na podstawie kontaktów z innymi zawodnikami stwierdzam, że Gollob nie jest wcale medialny i nie jest to tylko moje zdanie, ale i innych fotoreporterów. Dobra, teraz już na serio koniec o Gollobie :)

mycza
02-08-2010, 17:11
Fajnie, że obronili tytuł:smile: