PDA

Zobacz pełną wersję : Magictrackpad co myślicie?

szymonvader
01-08-2010, 11:21
Witam. Co myślicie na temat http://www.apple.com/magictrackpad/ jako narzędzia do PS zamiast myszki? Powoli odkłada się kwota na iMaca i może coś takiego jest w stanie zastąpić magic mouse czy inne myszki. Jakie są wasze opinie? może ktoś już używa?

Andrzej Olender
01-08-2010, 11:41
Używam w macbook, w sumie jest to to samo. Nie nadaje się do wszystkiego, użycie w PS już w ogóle doprowadza mnie do szału. Osobiście skaczę między trackpadem, myszą a tabletem :)

grudzinsky
01-08-2010, 11:52
ja niestety mam traclpada z duzym jednym przyciskiem i w PSie sprawdza sie idealnie ;) myszki nie uzywam od ponad roku ;)
jesli zanabede stacjonarke to sprawie sobie to urzadzonko :)

marszull
01-08-2010, 13:02
jako narzedzie do psa to jednak dobry tablet

szymonvader
01-08-2010, 13:12
Pooglądałem trochę na YT i jako do imaca fajnie się sprawdzi to do PS może być uciążliwe, poczekamy może ktoś będzie używał i napisze coś więcej.

prz3mo
01-08-2010, 13:38
Pooglądałem trochę na YT i jako do imaca fajnie się sprawdzi to do PS może być uciążliwe, poczekamy może ktoś będzie używał i napisze coś więcej.

Eee taam... na pewno jest super. Musi być, to "japko" przecież ! ;)

grudzinsky
01-08-2010, 17:19
Eee taam... na pewno jest super. Musi być, to "japko" przecież ! ;)

no oczywiscie, ze jest super i mam nadzieje, ze tylko uzytkownicy "japłek" beda mogli z niego korzystac :razz: zeb tych od Windy SZ*** trafil, ze nie moga miec takiego cudownego urzadzenia :razz: :mrgreen: ;)

The Structorr
01-08-2010, 17:29
no oczywiscie, ze jest super i mam nadzieje, ze tylko uzytkownicy "japłek" beda mogli z niego korzystac :razz: zeb tych od Windy SZ*** trafil, ze nie moga miec takiego cudownego urzadzenia :razz: :mrgreen: ;)

Eeee tam, PC-towcy mają już takie coś od dawana tylko fajniejsze i na 'japku' też działa :) Może tylko wygląda mniej stylowo.
http://www.wacom.com/bamboo/bamboo_pen_touch.php

grudzinsky
01-08-2010, 18:22
Eeee tam, PC-towcy mają już takie coś od dawana tylko fajniejsze i na 'japku' też działa :) Może tylko wygląda mniej stylowo.
http://www.wacom.com/bamboo/bamboo_pen_touch.php

ha! wkoncu nie wszystko co "japkowe" jest drozsze ;)

The Structorr
01-08-2010, 18:32
ha! wkoncu nie wszystko co "japkowe" jest drozsze ;)

Jak to nie? Wersja podstawowa bez piórka (czyli bezpośredni konkurent) to $49 ;)

grudzinsky
01-08-2010, 18:34
Jak to nie? Wersja podstawowa bez piórka (czyli bezpośredni konkurent) to $49 ;)

no w sumie racja. link podpiety jest do piorkowego ;)
ale z drugiej strony "japko" jest bezprzewodowe co oznacza, ze mozesz siedziec w wygodnym fotelu i obslugiwac kompa ;) na kablowym tez, ale to sa juz dodatkowe metry kabla :razz:

The Structorr
01-08-2010, 18:48
no w sumie racja. link podpiety jest do piorkowego ;)

Bo chciałem żeby większe wrażenie zrobiło i nie przyszło mi do głowy, że ktoś na ceny będzie patrzył ;)

marszull
02-08-2010, 00:31
ale jak na razie bezprzewodowe tablety to kupa
kolka nie sa kuliste tylko kulisto-kwadratowe
oczywiscie pisze o piorku i precyzyjnym rysowaniu, nie o palcach

costi
02-08-2010, 08:43
A to jest tablet, czy po prostu touchpad z laptopa wsadzony w zewnetrzna obudowe?

marszull
02-08-2010, 11:37
touchpad ale specyficzny

szymonvader
02-08-2010, 12:17
No własnie odchodzimy od tematu, to nie tablet a gladzik z technologia multidotyk.

shaddixx
02-08-2010, 12:21
czyli applowa wersja wacom bamboo fun&touch ;)

Andrzej Olender
02-08-2010, 12:27
Czy ktoś porównywał działanie bamboo do trackapada od apple? przecież to nie ma co porównywać, chodzi o samą czułość rozwiązania apple. Jest nie do pobicia, nic nie trzeba dociskać, wystarczają lekkie muśnięcia po powierzchni. Trackpad Apple z technologią multitouch ma ponad 2 lata, teraz jedynie został przeniesiony do osobnego urządzenia i nic więcej :)

shaddixx
02-08-2010, 12:46
wiadomo że multitouch działa topoernie w bamboo, to namiastka tego co potrafi apple. Nie mniej od appla wolałbym w takim urządzeniu mieć jednak też i tablet.

Andrzej Olender
02-08-2010, 12:50
wiadomo że multitouch działa topoernie w bamboo, to namiastka tego co potrafi apple. Nie mniej od appla wolałbym w takim urządzeniu mieć jednak też i tablet.

To jest zrobione dla mas które nawet nie wiedzą do czego służy tablet, zupełnie inny target tego produktu.
Jako tablet musiał by być sporo większy co skutecznie wywindowało by cenę wyżej niż Wacom Intuous 4 M w wersji bezprzewodowej :)