Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Pęd do morza.
Witam.
Zamieszczam do Waszej oceny fotkę z pobytu nad morzem. Za oceny i uwagi z góry dziękuję.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://a.imageshack.us/img5/2950/lena1i.jpg)
Ten "pęd" do morza troche wolny jest i dość zwyczajny. Nie ma tu widocznych emocji, nie ma dynamiki, nie ma też jakiejs szczególnie ciekawej sytuacji.
Byc moze należalo poczekac az dziecko wejdzie do tej wody i pojawia sie jakies interesujące rozpryski, byc moze warto było rozegrać tę tabliczkę, o ile jej treśc komponowała by sie logicznie z ujęciem.
Byc moze, gdybys nie szedł w cz-b, zdjecie mogłoby sie bronic jakaś interesująca kolorystyka, ale w tak ascetycznej formie, niestety nie przemawia treścią.
Dzięki za komentarz, każda uwaga mile widziana.
Pozdrowienia.
... nie przemawia treścią.
ależ przemawia, tak samo jak "paw" po bigosie...
ramicx, jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, to nie wysilaj się chłopie.
wybacz, miałem zły dzień... lachupe wszystko napisał, dodał bym jeszcze żebyś uważał przy wyostrzaniu, umiar przedewszystkim
pzdr
swietny tekst :)
Dzięki takim tekstom wielu z nas, ja na pewno nie wrzucam nic na forum, no może poza moim kotem, baw się dobrze powiem z wysiłkiem, KOLEGO.
radekone
25-08-2010, 21:19
Nędzna jakość jpga która zmasakrowała fale dyskwalifikuje całe zdjęcie do jakiejkolwiek prezentacji.
zdjęcie przeostrzone, brak dynamiki na zdjęciu i po lewej stronie ten łub w morzu, nie wiadomo na czym się skupić, co chciałeś przekazać ... ?
a ja się przychylnie wypowiem bo...
widzę tu pewien niepokój, morze nie jest ciche i spokojne, a ten berbeć ciągnie z tą swoją dziecięca naiwnością w tę głębinę jakby chciał dopłynąć aż po horyzont, a wokół jeszcze ta pustka
jak dla mnie jest w tym dreszcz emocji
a z tą nędzną jakością to bym tak nie przesadzał, jest wg. mnie na tyle przyzwoicie iż można się kadrem chwalić, jak dla mnie przede wszystkim liczy się ładunek, kadr a jakość dopiero na końcu