PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Pęd do morza.

stary
01-08-2010, 03:22
Witam.
Zamieszczam do Waszej oceny fotkę z pobytu nad morzem. Za oceny i uwagi z góry dziękuję.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://a.imageshack.us/img5/2950/lena1i.jpg)

lechupe
02-08-2010, 09:54
Ten "pęd" do morza troche wolny jest i dość zwyczajny. Nie ma tu widocznych emocji, nie ma dynamiki, nie ma też jakiejs szczególnie ciekawej sytuacji.

Byc moze należalo poczekac az dziecko wejdzie do tej wody i pojawia sie jakies interesujące rozpryski, byc moze warto było rozegrać tę tabliczkę, o ile jej treśc komponowała by sie logicznie z ujęciem.

Byc moze, gdybys nie szedł w cz-b, zdjecie mogłoby sie bronic jakaś interesująca kolorystyka, ale w tak ascetycznej formie, niestety nie przemawia treścią.

stary
02-08-2010, 11:42
Dzięki za komentarz, każda uwaga mile widziana.
Pozdrowienia.

ramicx
02-08-2010, 22:10
... nie przemawia treścią.

ależ przemawia, tak samo jak "paw" po bigosie...

stary
02-08-2010, 23:26
ramicx, jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, to nie wysilaj się chłopie.

ramicx
13-08-2010, 15:06
wybacz, miałem zły dzień... lachupe wszystko napisał, dodał bym jeszcze żebyś uważał przy wyostrzaniu, umiar przedewszystkim
pzdr

cammal
15-08-2010, 21:36

swietny tekst :)

wlopis
20-08-2010, 20:33

Dzięki takim tekstom wielu z nas, ja na pewno nie wrzucam nic na forum, no może poza moim kotem, baw się dobrze powiem z wysiłkiem, KOLEGO.

radekone
25-08-2010, 21:19
Nędzna jakość jpga która zmasakrowała fale dyskwalifikuje całe zdjęcie do jakiejkolwiek prezentacji.

moshica
26-08-2010, 10:55
zdjęcie przeostrzone, brak dynamiki na zdjęciu i po lewej stronie ten łub w morzu, nie wiadomo na czym się skupić, co chciałeś przekazać ... ?

gebels
28-08-2010, 22:24
a ja się przychylnie wypowiem bo...
widzę tu pewien niepokój, morze nie jest ciche i spokojne, a ten berbeć ciągnie z tą swoją dziecięca naiwnością w tę głębinę jakby chciał dopłynąć aż po horyzont, a wokół jeszcze ta pustka
jak dla mnie jest w tym dreszcz emocji
a z tą nędzną jakością to bym tak nie przesadzał, jest wg. mnie na tyle przyzwoicie iż można się kadrem chwalić, jak dla mnie przede wszystkim liczy się ładunek, kadr a jakość dopiero na końcu