Zobacz pełną wersję : Nowy rekord w gigapanoramach 70gigapixeli Budapeszt
marszull
31-07-2010, 18:55
Jako ciekawostka
http://www.70-billion-pixels-budapest.com/
grudzinsky
31-07-2010, 19:02
zeby cos ogladac to ja musze instalowac jakies dodatkowe G na kompie? bezedura totalna ;) nie po to uciekalem pod znak nadgryzionego jablka zeby ciagle korzystac z uslug MS ;)
wasilewk
31-07-2010, 19:04
zeby cos ogladac to ja musze instalowac jakies dodatkowe G na kompie? bezedura totalna ;) nie po to uciekalem pod znak nadgryzionego jablka zeby ciagle korzystac z uslug MS ;)
No, to będziesz miał wyświetlanie tradycyjne, a nie 70Giga - czyli z tej panoramy lipa.
Boryszuk
31-07-2010, 19:06
ja mam lepiej. Pod linuxem nie działa wogóle. A windy nie będę odpalał bo mi się nie chce przebijać przez przerwane 174 aktualizacje zainstalowane bez mojej autoryzacji ;)
grudzinsky
31-07-2010, 19:10
poprzednie giga panoramy moglem ogladac bez zadnego problemu. teraz to juz komercha jedzie. teraz musisz zainstalowac jakis program zeby zobaczyc zdjecie, a za kilka lat bedziesz musial kupic caly komputer z ich oprogramowaniem zeby moc cieszyc oko 200 gigowa panorama ;)
E no - spokojnie. Silverlighta sobie doinstaluj. Się przydaje.
http://www.macupdate.com/info.php/id/26623/silverlight
grudzinsky
31-07-2010, 19:35
nie bede sobie kompa zasmiecal ;)
marszull
31-07-2010, 19:44
ja nic nie musialem instalowac, ale pewnie juz mialem wczesniej (a tez mam maca)
a Silverlight rzeczywiscie na czesci stron sie przydaje bo inaczej z ogladania np. filmow lipa
grudzinsky
31-07-2010, 20:37
dopoki forum moge przegladac bez instalowania dodatkowych programow to nic na kompa wrzucal nie bede :razz:
Rafał_Sz
31-07-2010, 21:52
zeby cos ogladac to ja musze instalowac jakies dodatkowe G na kompie?(...)
ja mam lepiej. Pod linuxem nie działa wogóle. A windy nie będę(...)
poprzednie giga panoramy moglem ogladac bez zadnego problemu. (...)
(...)nic na kompa wrzucal nie bede :razz:
Właśnie sobie pooglądałem. Fajna jest ta panoramka. :mrgreen:
Boryszuk
31-07-2010, 21:54
Właśnie sobie pooglądałem. Fajna jest ta panoramka. :mrgreen:
a ja się idę do Młodej przytulić. Gila mnie panorama :mrgreen:
Rafał_Sz
31-07-2010, 21:56
a ja się idę do Młodej przytulić. Gila mnie panorama :mrgreen:
:D
Tak z czystej ciekawości... Dlaczego zainstalowanie Silverlighta uważasz za zaśmiecanie kompa?
grudzinsky
31-07-2010, 22:00
co tam 70 gigowa panorama ;) wychodze przed dom i mam kilku terowa panorame ;) zwlaszcza jak podepne do puchy 500mm ;)
dlaczego? dodatkowe oprogramowanie, ktore zapewne ma dziury, przez ktore jakis syf mozna sobie zaciagnac ;) przeciez to MS...
a tak na powaznie to komp sluzy mi przede wszystkim do obrabiania zdjec, przegladania forum i odbierania poczty ;) im mniej mam podoinstalowywanych programow, pseudo programow tym szybciej mi sie pracuje na kompie...jak uznaje, ze cos mi jest nie potrzebne do szczescia to tego nie uzywam...
dopoki forum moge przegladac bez instalowania dodatkowych programow to nic na kompa wrzucal nie bede :razz:
Rozumiem że swojej strony także nie widzisz poprawnie bo przecież trzeba zainstalować Adobe Flasha :p :lol:
grudzinsky
31-07-2010, 22:37
Rozumiem że swojej strony także nie widzisz poprawnie bo przecież trzeba zainstalować Adobe Flasha :p :lol:
to sie zainstalowalo wraz Photoshopem :razz: w pakiecie bylo :razz:
Aaaa, no chyba że tak ;-)
A już tak na poważnie to technologia Silverlight przez specjalistów oceniana jest na zdecydowanie bezpieczniejszą i lepszą.
Marcin Borkowski
31-07-2010, 23:15
noo się ktoś napracował, ale szczegóły świetne np. samolot (po kliknięciu w okienko automatycznie nas nakieruje) normalnie pomyślał bym ze to syfek:D
marszull
31-07-2010, 23:23
koles na parolotni tez jest niezly ;)
ciekawe ile sie skladalo 5000 zdjec
panorama z okolo 500zdjec przy niezlym kompie z dobrym prockiemi 8 gb ramu
skladala sie ponad dwie doby :)
Niezły czad. Super, hiper.