Zobacz pełną wersję : Kolorowe eneloopy
shaddixx
31-07-2010, 11:07
Na allegro już są takie eneloopki:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/07/eneloop_r6_kolor-2.jpg
źródło (http://www.egit.nazwa.pl/pics/p/eneloop_r6_kolor.jpg)
Tylko jak zwykle bez sensu zapakowane. Ja chciałbym mieć po 4 sztuki jednego koloru.
Znajdą się 4 osoby do zamówienia 4 kompletów i się podzielimy jakoś kolorami?
Ja bym się pisał na 2 komplety po 4 szt.
shaddixx
31-07-2010, 11:29
myśle że łatwiej będzie kupić 4 komplety na 4 osoby. Bo potem się nie doliczymy kto chce ile i jakie kolory:D
myśle że łatwiej będzie kupić 4 komplety na 4 osoby. Bo potem się nie doliczymy kto chce ile i jakie kolory:D
Jak nie doliczymy ? Bez przesadyzmu... To proste działania matematyczne na poziomie zerówki :)
Kasandra
31-07-2010, 11:36
ale wszyscy będą chcieli rózowiutki i błękitniutki
shaddixx
31-07-2010, 11:56
no ja chce różowy:D
a biorąc pod uwage rożne ilości sztuk do ilości kolorów robi się już poważna matematyka, a przecież są wakacje:D
Rafał_Sz
31-07-2010, 12:09
Białe są, a czarnych to już nie zrobili. Rasiści!
grudzinsky
31-07-2010, 12:26
hmm...jak sens w kolorowych bateryjkach? przeciez i tak ich nie widac jak siedza w lampie czy gripie? ;) ech co ten marketing z ludzmi robi ;)
Majac 30 bialych ciezko sprawdzac ktore sa naladowane a ktore nie ;) kolory zawsze daj jakies pojecie czy sa z lampy czy z gripa i co z nimi zrobic. Tez chcialem kupic kolorowe ale wyzsza cena mnie zniechecila.
Żeby wiedzieć który komplet jest który ;)
shaddix chce zamówić 4 komplety dla czterech osób a prz3mo chce wziąć 2 komplety po 4 sztuki - nie zauważyliście, że przypadkiem chodzi Wam o zupełnie to samo? ;)
Som jeshcze te słitaśne rushofe ? :mrgreen:
Majac 30 bialych ciezko sprawdzac ktore sa naladowane a ktore nie ;) kolory zawsze daj jakies pojecie czy sa z lampy czy z gripa i co z nimi zrobic. Tez chcialem kupic kolorowe ale wyzsza cena mnie zniechecila.
Dobrze gada- ja mam znaczone markerem, ale chetnie bym wszedl w podzial kolorowych. Moze da sie od razu u sprzedawcy podzielic?
shaddix chce zamówić 4 komplety dla czterech osób a prz3mo chce wziąć 2 komplety po 4 sztuki - nie zauważyliście, że przypadkiem chodzi Wam o zupełnie to samo? ;)
No właśnie nadal nie pojmuję jakie to trudne obliczenia trzeba będzie prowadzić :lol:
grudzinsky
31-07-2010, 12:41
w pierwszym miesiacu uzytkowania pewnie da sie to zapamietac, ale po kilku intensywnych miesiacach to i tak bedzie wsio ryba ;)
gdyby zrobili takie, ze po rozladowaniu zmieniaja kolor to sam bym bral, a tak? mam 16 sztuk energizerow, dwa komplety do lampy i 8 sztuk do gripa. jak padaja to je poprostu laduje ;)
marketing robi swoje :razz:
nie taniej kupic farbke i pomalowac? :mrgreen:
skulinski
31-07-2010, 13:18
marketing robi swoje :razz:
nie taniej kupic farbke i pomalowac? :mrgreen:
swoje pomalowałem kompletami po 4 zaraz po zakupie. Jest to najzwyczajniej potrzebne. Podczas pospiesznej wymiany (np podczas reportażu) wyglądających dokładnie identycznie akumulatorów, nie trudno o przemieszanie.. wystarczy ze jeden pomylisz i trzeba sięgac po kolejny.. gorzej jak mialo sie tylko ten.
jednak wyższa cena i sprzedaż jedynie po 8 sztuk w roznych kolorach rzeczywiscie przemawia za tym ze to jednak głównie marketing.
Plus jest taki, ze tych pewnie jeszcze nikt nie podrobił i kupujemy oryginały.
Mowi sie, ze aku lepiej ladowac zestawami (lampa/grip/samochodzik:). Ciekawe ile w tym prawdy. Kto zrobi test?
Poza tym mozna sie uprzec i powiedziec, ze kolorystycznie (czyt. myslac jak facet), to sa dwa zestawy:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/07/eneloop_r6_kolor-2.jpg
źródło (http://www.egit.nazwa.pl/pics/p/eneloop_r6_kolor.jpg)
2 3 4 5
1 6 7 8
albo
1 2 3 4
5 6 7 8
;)
Na "upartego" mozna je podzielic na 2 zestawy patrzac od lewej 1-4 jako kolory cieple i 5-8 kolory zimne
PS a jak wy oznaczyliscie swoje eneloopy tak z ciekawosci pytam ?
marszull
31-07-2010, 13:35
ja wczesniej ladowalem zestawami, teraz po prostu padniete wrzucam do jednej saszetki
dobre wyjmuje z drugiej (mam 36 eneloopow)
Zmian nie zauwazylem, wiec olalem znakowanie
grudzinsky
31-07-2010, 13:37
kurcze ile Wy tych aku potrzebujecie, ze sie mieszaja? ja tam specem od reporazu nie jestem, ale jak mam w plecaku naloadowane aku to mam ich gora 4szt, kolejne 4szt w lampie i 8szt w koszyku zeby szybko wlozyc do gripa. na 8szt aku moge lampa zrobic ok 700 zdjec...czyli jeden dobry reportaz ;)
marketing robi Wam z mozgu budyn :mrgreen:
Jak idziesz w plener z lampkami (np. 3) i chcesz mieć dla świętego spokoju zapas to już masz 24szt. Jeśli do tego dochodzi grip to już się robią kilogramy z tego ;)
grudzinsky
31-07-2010, 14:00
jak bede szedl w plener to zamiast 3 lampek wezme ze soba dwa Quantuumy ;) cenowo wyjdzie taniej niz 3xsb900, ba nawet taniej niz 3xsb600 ;) wtedy kolorowe bateryjki beda zbedne ;)
skulinski
31-07-2010, 14:03
kurcze ile Wy tych aku potrzebujecie, ze sie mieszaja? ja tam specem od reporazu nie jestem, ale jak mam w plecaku naloadowane aku to mam ich gora 4szt, kolejne 4szt w lampie i 8szt w koszyku zeby szybko wlozyc do gripa. na 8szt aku moge lampa zrobic ok 700 zdjec...czyli jeden dobry reportaz ;)
marketing robi Wam z mozgu budyn :mrgreen:
wystarczą dwa komplety zeby pomieszac ;]
Jak sie jedzie na dwie puszki i dwie lampy to 4 komplety dla bezpieczenstwa powinny być.
PS a jak wy oznaczyliscie swoje eneloopy tak z ciekawosci pytam ?
ja mam kolorowe obwódki wokół koncówki z plusem.
grudzinsky> można jeszcze mieć chińskie lampki 4szt. w cenie jednej używanej sb600 ;) inna sprawa że włożenie do nich aku zwiększa ich wartość jak zatankowanie trabanta do pełna. ;)
63zł za 8szt to nie jest wcale dużo drożej niż za białasy.
grudzinsky
31-07-2010, 14:29
z takimi lampkami chyba bym sie nie wybral w plener...chyba, ze mialy by to byc zdjecia do rodzinnego albumu ;)
Niektórzy to samo powiedzą o Quantuumach ;) Chyba trochę zboczyliśmy... ;)
grudzinsky
31-07-2010, 14:45
Chyba trochę zboczyliśmy... ;)
chyba ;)
ja mam 16aku(2x enelopy, 1x philips i 1x energizer) i planuje kupić sobie taki komplet ale tylko po to, żeby mieć inne aku do latarek, lampek, pilota i etc. bo kłopotliwe jest wyciąganie aku z tych urządzeń jak się idzie w plener:D
ja bym chcial 8 sztuk fioletowych ;)
skoro to Cafe, to sie wtrace i pytam o szybką dobrą ładoware, moja laduje 24 godziny 4 baterie.... :) pomóżcie
grudzinsky
31-07-2010, 16:00
kup sobie Energizera ;) moj laduje 1h 4szt :D
63zł za 8szt to nie jest wcale dużo drożej niż za białasy.
NA e-bay uk też są. Tyle że komplet białasów kosztuje 7 funtów a 8 tęczowych kosztuje 28 funtów. 2 x drożej czyli
skulinski
31-07-2010, 17:49
skoro to Cafe, to sie wtrace i pytam o szybką dobrą ładoware, moja laduje 24 godziny 4 baterie.... :) pomóżcie
BC 700 albo BC 900 - było o tym na pewno sporo w odpowiednim dziale :)
Strus> właśnie zastanawia mnie niska cena na allegro. Bo kilka miesięcy temu chciałem brać z ebaya ale różnica tak jak mówisz spora. A tu w cenie białych więc troszkę podejrzane.
Cena 28 funtów to na dodatek cena z HK więc te na allegro są tym bardziej podejrzane
Podróbki?
Wcale by mnie to nie zdziwiło..
A już chciałam sobie różowe sprawić :mrgreen:
Te aku różnią się od białych tym, że mają inne kolory, a w procesie produkcyjnym na tak wielką skalę jest to koszt tak znikomy, że na jednym aku go nie odczujemy. Jeśli są w podobnej cenie co białe to nie ma(?) się czego obawiać...
Ale inna sprawa ze to czysty marketing;)
Jest jeszcze opcja, ze na ebayu ktos interes zwietrzyl i probuje przyciac na nowosci.
grudzinsky
01-08-2010, 09:53
Jest jeszcze opcja, ze na ebayu ktos interes zwietrzyl i probuje przyciac na nowosci.
a na allegro to jest uczciwy sprzedawca i nic nie chce zarobic ;)
Jest roznica miedzy zarabianiem i goleniem baranow, tudziez polowaniem na losie ;)
Jaki problem miec np. 4 komplety bialych pakowanych w etui?
Sa tansze a po drugie nie zdarzyło mi sie jeszcze uzyc wyczerpanych ogniw bo mam oznakowane etui oraz osobne miejsca w torbie dla nal. i rozl. aku.
shaddixx
01-08-2010, 10:36
a no taki za ja lubie miec kolorowe:)
a nie lubisz miec wiecej kasy w porfelu? ;)
Ksiazkiewicz
01-08-2010, 11:31
baterie przed włożeniem do etui lubią się wymieszać....
stąd rozróżnialne aku są moim zdaniem niezbędne.
grudzinsky
01-08-2010, 11:55
chyba zaczne sprzedawac na forum kolorowe bateryjki :mrgreen: bardzo szybko dorobie sie na wille pod Poznaniem :mrgreen:
marketing budyn z mózgu Wam zrobil :mrgreen:
baterie przed włożeniem do etui lubią się wymieszać....
stąd rozróżnialne aku są moim zdaniem niezbędne.
Akumulatory do aparatu też masz kolorowe?
tak sie zastanawiam jaki jest problem z wrzucaniem rozładowanych do innej kieszeni a naładowane mieć w oddzielnej ? hmm...
Pewnie żaden ale ja też bym sobie chętnie pokolorował świat w plecaku :D Tyle że cena na e-bay nie uzasadnia moich chęci :D
marszull
01-08-2010, 13:13
Tak jeszcze sie zastanawialem, jesli ktos uzywa bc700/900/9000 po co kompletowac baterie? te kompletowanie mialo sens przy starych ladowarkach kiedy wszystkie ogniwa byly ladowane razem, w nowych kazde jest ladowane osobno, tak wiec nie ma znaczenia czy uzywamy/ladujemy je kompletami.
Czyli powinnismy dzielic na naladowane i rozladowane, w tych dwoch grupach mozemy je mieszac dowolnie. Czy moze pisze jakies bzdury?
Tak jeszcze sie zastanawialem, jesli ktos uzywa bc700/900/9000 po co kompletowac baterie? te kompletowanie mialo sens przy starych ladowarkach kiedy wszystkie ogniwa byly ladowane razem, w nowych kazde jest ladowane osobno, tak wiec nie ma znaczenia czy uzywamy/ladujemy je kompletami.
Czyli powinnismy dzielic na naladowane i rozladowane, w tych dwoch grupach mozemy je mieszac dowolnie. Czy moze pisze jakies bzdury?
Generalnie ma to sens. Aczkolwiek w przypadku akumulatorków nowych i dajmy na to wyeksploatowanych 3 letnim działaniem, różnica w wydajności ogniw będzie pewnie spora.
Ja mam osiem białych do gripa. Cztery oznaczone markerem, więc problemu nie ma. Zastanawia mnie tylko fakt, że dwa spośród ośmiu ogniw pokazują o wiele większą pojemność od pozostałych ~2500, gdzie pozostałe w okolicy 2100. Domniemywam, że to są podróby, ale żeby w komplecie część była oryginalna, a część nie. Dziwne. Grunt, że działa.
wczoraj kupiłam zestaw białych, a dziś rano pomyślałam, że przydałyby mi się nowe w innym kolorze, bo mimo znakowania łatwiej będzie uniknąć pomyłki przy szybkiej wymianie. Tak więc, chętnie zakupię 4 sztuki jednego koloru, róż już ktoś na szczęście zamówił, więc nie marudzę jaki kolor ;)
Po ile wychodzi komplet 4 sztuk? Za białe płaciłam 54 zł/8 szt.(27zł/4szt.) w Digital w Wawie.
Ksiazkiewicz
01-08-2010, 15:06
Akumulatory do aparatu też masz kolorowe?
w aparacie pokazuje mi poziom naładowania, używam gripu z EN-EL, więc po co kolory (mając ich natomiast ok. 8 to mam ponumerowane zestawami wg aparatów, ale to z innych względów niż możliwość pomieszania itp)
Natomiast temat dotyczył akumulatorków AA, a nie innych więc nie wiem skąd takie pytanie?
Natomiast temat dotyczył akumulatorków AA, a nie innych więc nie wiem skąd takie pytanie?
Bo skoro da się numerować/oznaczać aku z body i nie stanowi to problemu (jak sam zaznaczyłeś) to i baterie AA też się da... z tego wynika, że kolorowe bateryjki nie są "niezbędne", jak napisałeś we wcześniejszym poście. Naturalnie ułatwiają orientację, ale żyć bez nich można.
Jeśli kosztowałyby tyle co białe, sprawy by nie było.
Akurat w fotografii dopłacanie za subiektywną wygodę użytkowania nikogo dziwić nie powinno ;)
W przypadku udogodnień z konieczności determinujących zwiększenie kosztów ich wdrożenia -- tak.
skulinski
01-08-2010, 17:08
kilka kolorowych bateryjek, a tyle emocji :)
Władca Pixeli
01-08-2010, 17:39
Ja stosuje od lat prostą metodę, która się sprawdziła.
Po naładowaniu 4 akumulatorów ustawiam wszystkie plusem w jedną stronę i spinam je gumką.
Po wyjęciu z lampy 2 akumulatory są odwrotnie i właśnie w taki sposób je spinam.
Tak więc bardzo łatwo z zamkniętymi oczami (jeżeli plusy lub minusy są po tej samej stronie) można stwierdzić czy komplet jest naładowany czy nie.
Wpisujcie miasta w których nie macie problemów z identyfikacją aku ;)
grudzinsky
01-08-2010, 18:32
Kirkwall ;)
dodam, ze ma 16szt srebrno-zielonych energizerow ;)
Przemek Paśnik
01-08-2010, 18:34
Wpisujcie miasta w których nie macie problemów z identyfikacją aku ;)
Powiało onetem :mrgreen:
No ładniutkie te kolorki....
Ja dobrze, że ktoś wpadł na ten genialny pomysł nareszcie.
Od tego dnia nasze życie będzie wyglądało zupełnie inaczej!
Koniec z markerem i znacznikami na białym tle...
Bo jeśli ktoś ma problem z czytaniem cyferek (od 1 do 4 najwyżej) to faktycznie wynalazek 1 klasa ;)
shaddixx
01-08-2010, 22:26
a nie lubisz miec wiecej kasy w porfelu? ;)
odpowiem tak: ma sie hajs, ma sie zachcianki:P
no emocje jakich wiele, jak ktoś lubi mieć 25 bateryjek porozpieprzanych po torbie to jego sprawa, ja wole sobie ułatwić życie a nie utrudniać. i tak czeka mnie wymiana aku.
grudzinsky
01-08-2010, 23:10
odpowiem tak: ma sie hajs, ma sie zachcianki:P
to napisz do producenta zeby zrobili specjalnie dla Ciebie po 4szt w kolorze jaki sobie zażyczysz...skoro masz hajs ;)
ja bym tak zrobil, ale mnie moje szaro-zielone aku wystarczaja :mrgreen:
shaddixx
02-08-2010, 00:21
napisze żeby wygrawerował moje inicjały na każdej z baterii:P
grudzinsky
02-08-2010, 09:40
ooo to swietny pomysl ;)
shaddixx
06-08-2010, 01:55
ej, my tu pitu pitu a tu zamawiać trzeba. Kto chętny?
"Mowi sie, ze aku lepiej ladowac zestawami (lampa/grip/samochodzik. Ciekawe ile w tym prawdy."
Ano lepiej. Te sprawniejsze zostana lepiej wykorzystane, a slabszym nie grozi uszkodzenie.
marszull
06-08-2010, 09:19
"Mowi sie, ze aku lepiej ladowac zestawami (lampa/grip/samochodzik. Ciekawe ile w tym prawdy."
Ano lepiej. Te sprawniejsze zostana lepiej wykorzystane, a slabszym nie grozi uszkodzenie.
No tak ale przeciez bc700/900 nie laduje zestawami tylko pojedyncze ogniwa. wiec moim zdaniem prawda, ale jak sie uzywa slabszej ladowarki (ktora laduje caly zestaw aku)
W sumie jedna różowa sztuka może się przydać. Jako środkowy model dla testów bateryjkowych ;)
Połączę dwa aktualne wątki takim stwierdzeniem:
Z kolorowymi eneloopami jest jak z polską piłką nożną.
Są! Tylko po co??
grudzinsky
06-08-2010, 09:26
Z kolorowymi eneloopami jest jak z polską piłką nożną.
Są! Tylko po co??
do dzialu humor z tym :mrgreen:
Hm, ja ten problem rozwiązałem dawno. Mam 20 akku dwóch firm. Identyczny "komplet" 4 szt wyróżniłem oklejając akku wokoło opaską z taśmy izolacyjnej. Te taśmy są w różnych kolorach. Mam komplet nieoklejony, komplet z zielonym paskiem, komplet z czerwonym paskiem.
step.tom
06-08-2010, 20:52
Hm, ja ten problem rozwiązałem dawno. Mam 20 akku dwóch firm. Identyczny "komplet" 4 szt wyróżniłem oklejając akku wokoło opaską z taśmy izolacyjnej. Te taśmy są w różnych kolorach. Mam komplet nieoklejony, komplet z zielonym paskiem, komplet z czerwonym paskiem.
Mam podobnie tylko do oznaczenia użyłem koszulki termokurczliwej. W OBI koszt kilku złotych, jest chyba 12 kolorów. Przycinasz na dowolny wymiar ( nawet w gwiazdki jak wolicie ... ) i jest ok.
Władca Pixeli
07-08-2010, 01:15
Identyczny "komplet" 4 szt wyróżniłem oklejając akku wokoło opaską z taśmy izolacyjnej. Te taśmy są w różnych kolorach. Mam komplet nieoklejony, komplet z zielonym paskiem, komplet z czerwonym paskiem.
Mam podobnie tylko do oznaczenia użyłem koszulki termokurczliwej.
Ale jak wam w takim razie wychodzą akumulatory z lampy. W SB24 nigdy nie było problemu (same wylatywały).
Z SB800 górny akumulator zawsze zostaje i ciężko go wyciągnąć. Po dodaniu dodatkowej koszuli to chyba trzeba śrubokrętem pomagać :mrgreen:
marker panowie, marker :)
Bartek - NinoVeron
07-08-2010, 12:04
ja również preferuję numeracje markerem
shaddixx
08-08-2010, 03:19
Marker mi się ściera.
Jest Deklaracja na 2 komplety po 4 szt od wikary i prz3mo. Jeszcze jedna osoba i możemy zamawiać.
To ja sie dopisze i macie 4ech :) Tylko musicie mi obiecac ze nie dostane ciemno-zielonych bo sa paskudne i jasno-niebieskich bo sa nijakie :mrgreen:
shaddixx
08-08-2010, 11:31
ok. Już rozdzielam kolorki i podeśle do wszystkich propozycje:)
Czy juz ? :mrgreen: Bo nie wiem na jaki kolor mam puszke i szkla przemalowac zeby pasowaly :mrgreen: I dajcie info komu przelac i ile przelac :)
shaddixx
08-08-2010, 23:18
wszystko niebawem tutaj rozpisze:)
jak by była następna tura to też jestem chętny :)(na te czarne seksowne :D )
jak by była następna tura to też jestem chętny :)(na te czarne seksowne :D )
Ja przegapiłem pierwsze rozdanie, więc teraz muszę przypilnować tematu- cały czas czekam na PW od shaddixx'a.
ja też chyba coś przegapiłam... a jestem zainteresowana.
shaddixx
18-08-2010, 00:17
jak zacząłem to dokończę:)
Struś, Przemo i malibu wraz ze mną będą mieli już swoje komplety. Jutro idę je kupić w sklepie na nowym świecie w warszawie więc względnie blisko.
Teraz widzę że są kolejne dwie osoby, można zrobić tutaj kolejkę. Jak się zbierzecie, podam wam mój numer konta i zrobię taki sam manewr jak za pierwsza turą.
Kolorki ustalcie sobie najlepiej na PW a mi podeślijcie zbiorczą informację komu jakie kolory wraz z adresami. W przelewach proszę podajcie swoje nicki z Forum.
jak zacząłem to dokończę:)
Struś, Przemo i malibu wraz ze mną będą mieli już swoje komplety. Jutro idę je kupić w sklepie na nowym świecie w warszawie więc względnie blisko.
Teraz widzę że są kolejne dwie osoby, można zrobić tutaj kolejkę. Jak się zbierzecie, podam wam mój numer konta i zrobię taki sam manewr jak za pierwsza turą.
Kolorki ustalcie sobie najlepiej na PW a mi podeślijcie zbiorczą informację komu jakie kolory wraz z adresami. W przelewach proszę podajcie swoje nicki z Forum.
Ja już pisalem Ci na pw, wezmę ciemno-niebieskie :)
shaddixx
18-08-2010, 13:52
wszystko mam rozpisane kto i jakie kolory, bez obaw;)
Dzisiaj nie zdążę wysłać bo wyjeżdżam, mogę to zrobić w poniedziałek? Pytanie do głównych zainteresowanych;)
shaddixx
18-08-2010, 14:16
tak dla wglądu:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://a.imageshack.us/img541/6930/dsc2354.jpg)
tak dla wglądu:)
piękne :shock: !!!
ale kolorowe :) mała rzecz a cieszy
szkoda, że droższe od białych o 20 zł :|
mrpawcio
18-08-2010, 20:17
o 20 zł przy 4 czy 8 szt?
shaddixx
24-08-2010, 11:43
Ogłaszam iż paczki zostały nadane;)
Miłego lansowania się;)
teraz to by wypadało przezroczysta obudowę do sabinek zmajstrowac :D:D
przesyłka do mnie dotarła , dzięki shaddixx
Ja pewnie jeszcze parę dni poczekam.... :( :( :(
Dotarły, dzięki. Są piękne :D
zamawia ktos jeszcze te aku? :)
Sendilkelm
28-10-2010, 11:03
Jest nowa wersja :)
http://www.swiatobrazu.pl/urodzinowe-sanyo-eneloop-21864.html
grzegorzant
28-10-2010, 13:01
Gdyby zebrala się ponownie mocna grupa, jestem chętny na 5 czarnych i tyleż różowych :)
mogą być bez brokatu
odświeżę wątek bo widzę wyszła kolejna generacja eneloopków :
NOWA, ULEPSZONA SERIA HR3-UTGA - produkcja 2010r.
- do 1500 cykli ładowania! (wzrost o 50%)
- zachowuje 75% pojemności po 36 miesiącach!
- pracuje w niskich temperaturach do -20st C!
narazie w kolorze białym ale kto wie :)
shaddixx
21-12-2010, 00:26
brokatowe mi się podobaja:P
Gdyby zebrala się ponownie mocna grupa, jestem chętny na 5 czarnych i tyleż różowych :)
mogą być bez brokatu
hmmm- jak nic nie pomylilem to jest dobra konstelacja.
Sa chetni:
1 credka
2 d3mane
3 grzegorzant
4 wikary (czyli ja)
czekam na PW od chetnych i sie dzielimy po 2x4szt- moge sie zajac podzialem- ale nie koniecznie.
chociaz widze problem: grzegorzant chce x5 :/
Dzięki za pamięć, ale mam już wystarczający komplet - wszędzie po domu walają się Eneloopy, kolejnych narazie nie potrzebuję ;)
grzegorzant
21-12-2010, 14:10
hmmm- jak nic nie pomylilem to jest dobra konstelacja.
Sa chetni:
1 credka
2 d3mane
3 grzegorzant
4 wikary (czyli ja)
czekam na PW od chetnych i sie dzielimy po 2x4szt- moge sie zajac podzialem- ale nie koniecznie.
chociaz widze problem: grzegorzant chce x5 :/
tak, potwierdzam ! :)
Nie widze wiecej chetnych wiec odpuszczam :-(