PDA

Zobacz pełną wersję : karta do d70s format problem

ineed
16-12-2006, 17:45
witam

Ledwo co i juz problem z ... Kingston CF 1GB Elite Pro formatuje wedle instrukcji i nic karta dalej nie zformatowana??

cyrusvirus
17-12-2006, 02:48
przed zakupem karty myslalem ze to nie problem (kupie pierwsza lapsza i z glowy) ale po ogledzinach forum kupilem SanDiska. Noi madre glowy od Nikona zalecaja ta karte i Lexara z tym ze ta druga troszku drozsza. Podobno z innymi pojawiaja sie przerozne problemy - bylo pare watkow o tym.

ineed
17-12-2006, 12:16
dzięi za odpowiedź i sorki ze nei przejżałem "szukaj" :)

no cóż chyba tez zmienie na sandiska . a tego kingstona musze sprawdzić czy działa czy oddać na gwarancje .

deoc
17-12-2006, 12:21
Witam ja tez kupilem Sandiska extreme III 2GB i bez najmniejszych problemow smiga :)

ineed
17-12-2006, 12:37
Witam ja tez kupilem Sandiska extreme III 2GB i bez najmniejszych problemow smiga :)

dziwisz sie ??? jak karta za tyle kasy może nie "śmigać" ???

igoro
20-12-2006, 07:24
Ja ma Kingstona 1GB Elite PRO i działa bez problemu w moim D70s.

stig
20-12-2006, 08:41
dziwisz sie ??? jak karta za tyle kasy może nie "śmigać" ??? "Tyle kasy"? Raptem 100 zl wiecej niz Twoj Kingston, z ktorym juz na etapie formatowania masz problemy. :D Stowka wiecej za cos dedykowanego i sprawdzonego w porownaniu z czyms co nie dziala, to tyle, co nic...

deoc
20-12-2006, 14:18
dziwisz sie ??? jak karta za tyle kasy może nie "śmigać" ???

Nie wiem czy moze nie smigac czy smigac, nie zajmuje sie narazie az tak zaawansowanie fotografia, ale kupujac sprzet za 2,5k PLN (na poczatek) nie robi mi roznicy czy zaplace 300 czy 370zl za 2GB karte, a widze "chocby na papierze" roznice wydajnosci miedzy 8MB odczyt 10MB zapis a 20MB odczyt 20MB zapis... nie wiem czy miedzy nimi jest az taka roznica, ale ja jestem w lekkim szoku mogac zapisac po kolei 5zdjec w RAWie w ciagu kilku sekund i pstrykac dalej :)

ineed
23-12-2006, 20:34
"Tyle kasy"? Raptem 100 zl wiecej niz Twoj Kingston, z ktorym juz na etapie formatowania masz problemy. :D Stowka wiecej za cos dedykowanego i sprawdzonego w porownaniu z czyms co nie dziala, to tyle, co nic...

bład w sztuce tak to nazwe. Głowa bolała przy wyborze a poźniej kupnie nikona ze juz o takich "detalach " jak marka karrty nie myślałem zanadto.

"Nie wiem czy moze nie smigac czy smigac, nie zajmuje sie narazie az tak zaawansowanie fotografia, ale kupujac sprzet za 2,5k PLN (na poczatek) nie robi mi roznicy czy zaplace 300 czy 370zl za 2GB karte, a widze "chocby na papierze" roznice wydajnosci miedzy 8MB odczyt 10MB zapis a 20MB odczyt 20MB zapis... nie wiem czy miedzy nimi jest az taka roznica, ale ja jestem w lekkim szoku mogac zapisac po kolei 5zdjec w RAWie w ciagu kilku sekund i pstrykac dalej "

wiesz sztuka jest kupować takie sprzęty przy ograniczonych finansach.

Mi te kilka stówek robi duża rożnice bo jeśli byłoby inaczej to tak od stówki do stówki doszedłbym do D200 .