PDA

Zobacz pełną wersję : D90 dioda sygnalizująca zapis

Raulo
30-07-2010, 23:27
No właśnie. O jakiegoś czasu nawet jak wyłączę body dioda mruga.
Dodam, że mruga nieregularnie. Na chwile przestaje i mruga ponownie. Gdy wyciągnę kartę z body to z kolei licznik na wyświetlaczu mruga tak samo jak dioda podczas gdy karta jest w środku (a karty nie ma). Żeby tego było mało to na wyłączonym body przez taki stan rzeczy wyczerpuje sie bateria do zera.
Miał ktoś już taki przypadek ?
Widziałem podobny temat w archiwum ale się nie otwiera.

pitex
31-07-2010, 02:44
Faktycznie był jakiś wątek ale o ile pamięć mnie nie myli dotyczył jakiś odłamujących się fragmentów z karty pamięci pozostających w slocie które trudno było usunąć. Sprawdzałem przed chwilą w swoim D90 i przy wyjmowaniu karty pamięci dioda nie miga natomiast przy wkładaniu jest dwukrotne krótkie mignięcie LED-a. Rozładowywanie akumulatora wskazywałoby na zwarcie, może właśnie na stykach zasalania kary pamięci.

Raulo
31-07-2010, 15:39
hmmmm ciekawa teoria, sprawdzę.

marlonxt
16-05-2011, 23:01
Witam.Właśnie mam problem ze slotem karty w D90.Karta nie odskakuje przy naciśnięciu nie wiem nawet kiedy sie to stało.. :( Dzisiaj zauważyłem właśnie,że karta jest lekko uszczerbiona i podejrzewam,że coś gdzieś może się klinować przez ten odpadnięty kawałek :( Miał już ktoś taki przypadek?Już mam po gwarancji.Pozdrawiam

TOP67
17-05-2011, 10:00
Kolega miał w D40. Po prostu mu wygrzebałem ten kawałek plastiku.