Zobacz pełną wersję : Gładzik
Gładzik - zaintrygował mnie.
Używał ktoś z Was? Pomyślałem, że byłby doskonały na lewą rękę i lewy monitor z narzędziami.
http://www.cortland.pl/apple-magic-trackpad.html
The Structorr
30-07-2010, 18:14
:shock: Nie miałem pojęcia, że to się tak nazywa, kto wymyśla takie chore nazwy?
Ja zostanę jedank ze swoim manipulatorem stołokulotocznym ;)
grudzinsky
31-07-2010, 11:55
to jest zamiast myszki, ciekawe rozwiazanie. jak sie dorobie stacjonarnego Mac'a to napewno sobie to zanabede :)
BlackRoger
31-07-2010, 12:38
Premiera tego wynalazku miała miejsce parę dni temu więc trudno będzie znaleźć użytkowników tego modelu. Z drugiej strony działa analogicznie jak touchpad w jabłkowych notebookach i do tego jest wyraźnie większy - znajdzie na bank grono zwolenników jak i sceptyków wolących zwykłą mychę.
Ja czekam na pierwsze testy w internecie i muszę pomacać to przy okazji w jakimś ispocie. Jeśli okaże się lepsze niż mighty mouse to sobie to kupie.
A to nie jest po prostu touchpad wydlubany z laptopa i wsadzony w obudowe?
The Structorr
02-08-2010, 19:45
A to nie jest po prostu touchpad wydlubany z laptopa i wsadzony w obudowe?
W jaką obudowę? To touchpad wydłubany z laptopa i oparty na kawałku aluminiowej rurki ;)
No i odpowiednio wyceniony :D
grudzinsky
05-08-2010, 17:44
gdyby mial kabel pewnie kosztowal by o polowe taniej ;)
Używał ktoś z Was? Pomyślałem, że byłby doskonały na lewą rękę i lewy monitor z narzędziami.
http://www.cortland.pl/apple-magic-trackpad.html
To nie działa tak jak tablet - nie da się "naciskać" konretnego miejsca na monitorze. Gest palca wprawia jedynie w ruch kursor, tak jak myszka lub piórko w "mouse mode".
Akurat ten argument w wypadku Magic trackpada jest od czapy wyjety, bo nawet u nas kosztuje to w miare normalne pieniadze, a wiecej potrafi kosztowac np myszka czy klawiatura.
Uzywalem z MBP i jest to przyjemne i intyucyjne w uzyciu. Pytanie jak z supportem do Windowsa, chyba, ze masz Maca. Dodatkowo mozna kupic tablet Wacoma, ktory rowniez obsluguje taka funkcje.