PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] these are my gloves... ;)

santo
30-07-2010, 15:55
Witam, to moje pierwsze zdjęcie na forum. Krytyczne komentarze mile widziane. :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.bohandas.com/photos/galleries/portraits/portraits-09.jpg)

badi
30-07-2010, 15:57
zdjecie sie nie laduje.

AsKier
30-07-2010, 16:00
widać ale nic nie widać.... :/

0 szczegółów...czarna plama - za czarna...daj oryginał.

santo
30-07-2010, 16:00
Był mały problem, ale już się ładuje.

santo
30-07-2010, 16:03
widać ale nic nie widać.... :/

0 szczegółów...czarna plama - za czarna...daj oryginał.

Ale, tak własnie miało być... :)

Lukasmm
30-07-2010, 16:18
wypalone, przepalone, osoba - czarno biała plama...

tml
30-07-2010, 17:04
Ale, tak własnie miało być... :)

Skoro tak, to fajnie, że udało Ci się osiągnąc Twój cel. Ale do publiki chyba to nie trafi.

missbizarre
30-07-2010, 20:50
będzie krytycznie: usuń
a bardziej szczegółowo: mocne kontrasty to jedno, a oczojebny rozjazd czarnego i białego to drugie, Ty uzyskałeś to drugie...
jeśli miałeś na myśli high key to się do tego nie używa czarnego ubrania, najciemniejszym punktem mogłyby być oczy modelki, bo domniemam, że jest ciemnooką brunetką i nie straciłbyś praktycznie większości szczegółów zdjęcia...
kadr mi się podoba i modelka ma świetną mimikę, weź spróbuj jeszcze raz

santo
30-07-2010, 23:47
będzie krytycznie: usuń
a bardziej szczegółowo: mocne kontrasty to jedno, a oczojebny rozjazd czarnego i białego to drugie, Ty uzyskałeś to drugie...
jeśli miałeś na myśli high key to się do tego nie używa czarnego ubrania, najciemniejszym punktem mogłyby być oczy modelki, bo domniemam, że jest ciemnooką brunetką i nie straciłbyś praktycznie większości szczegółów zdjęcia...
kadr mi się podoba i modelka ma świetną mimikę, weź spróbuj jeszcze raz

Dzieki za konkretną krytykę. Nie miałem na myśli high key i celowo pozbyłem się szczegółów ubioru - mnie to nie razi, choc może rzeczywiscie trochę przesadziłem... :)

pietrobas
31-07-2010, 18:10
kotrast za mocny z prostego powodu, tytułowe rękawiczki są słabo widoczne. Ucieka narzucony temat zdjęcia.

santo
31-07-2010, 22:44
kotrast za mocny z prostego powodu, tytułowe rękawiczki są słabo widoczne. Ucieka narzucony temat zdjęcia.

I to jest argument, z którym się muszę częściowo zgodzić. :)
Rękawiczki rzeczywiście są mało widoczne, ale nie są one głownym tematem zdjęcia, a tylko przypadkowym dodatkiem.