Zobacz pełną wersję : gdzie najlepiej,najciekawiej w Bieszczady.
Witam Wszystkich forumowiczów, jesienią wybieram się w Bieszczady i kompletnie nie mam jeszcze planów w jakie miejsce jechać. Może któryś z Was poleciłby mi jakieś ciekawe (fotograficznie) miejsca. Planuję fotografować krajobraz o wschodzie jak i o zachodzie słońca. Może polecicie przy okazji jakieś dobre,dość komfortowe ( nie koniecznie drogie ) miejsce do zacumowania.
Kasandra
28-07-2010, 21:44
Najlepszą miejscówką na wschody i zachody słońca jest Chatka Puchatka na Połoninie Wetlińskiej, wystarczy wyjść przed dom.
Ale o komforcie to ciężko mówić, bo nawet bieżącej wody tam brak;-)
na wschody i zachody to polecam Rozsypaniec, Halicz, wogóle cały Bieszczadzki Worek
poszukać nocleg w Ustrzykach Górnych lub Wołaosatem
Muczne i tam na bukowe berdo...polecam początek października eksplozja kolorów :)
Tak jest. Wetlina, Wołosate, Ustrzyki Górne (i okoliczne połoninki), jest też wspaniała droga z Ustrzyk Grn. do Polańczyka. Warto odwiedzić jezioro solińskie, jest na nim zapora i spory akwen prz niej, urokliwe miejsca. W okolicach jeziora solińskiego można natknąć się nawet na pustelnika :)
Biały Hotelik w Ustrzykach Górnych, który to tak naprawdę ma standard schroniska. Tanio, ciepło, gorący prysznic.
dlugas1982
04-08-2010, 09:29
Podsumowując: do focenia - każdy szczyt w Bieszczadach - m.in. Halicz, Bukowe Berdo, Tarnica, Rozsypaniec, Rawki, Smerek,i reszta pozostałych PLUS wszystkie połoniny, ba nawet cały Zalew Soliński.
Co do noclegu to zależy czy jesteś zmotoryzowany czy nie, jak jest auto to gdzie byś nie spał w Bieszczadach to sobie wszędzie spokojnie dojedziesz, drogi naprawdę są świetne jak na górskie serpentynki.
Masz jeszcze kolejkę bieszczadzką w Cisnej do odwiedzenia, możesz zjechać na tyrolce, sporo cerkwi, skansenów itp. Daj znać co Cię dokładnie interesuje czy zabytki, krajobrazy czy jeszcze inne rzeczy.
Miłego zwiedzania
Dziękuję wszystkim za odpowiedź, teraz już tylko dokładnie zaplanować i w drogę.
-dlugas1982- fotografować chcę głównie krajobraz i zabytki