Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Widlasty wieczór
Brazilianpitbull
28-07-2010, 00:32
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, chciałbym przedstawić mój pstryk i usłyszeć waszą opinię, (wszelakie uwagi krytyka etc. mile widziana) Jest to moja pierwsza prezentacja tutaj i chciałbym poznać opinię ludzi dużo lepszych "w te klocki" ode mnie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://yfrog.com/1075918020j)
Popracuj nad tymi hdrami, albo wogóle zostaw to na początek, przyjdzie jeszcze czas na photomatixa.
Patrzę w niemym zachwycie.
;)
Dawno nie było na forum "hdr".
Polecam uważną lekturę instrukcji do Photomatixa oraz poczytanie o samej technice. Pomoże to mam nadzieję uniknąć w przyszłości takich obróbkowych koszmarków.
Brazilianpitbull
28-07-2010, 00:44
Locter, byłbym niezmiernie wdzięczny gdybyś był łaskaw powiedzieć co jest głownie do poprawy, na takich uwagach zależy mi szczególnie ;)
ostrytux
28-07-2010, 00:44
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów...
Witamy!
.... Jest to moja pierwsza prezentacja tutaj i chciałbym poznać opinię ludzi dużo lepszych "w te klocki" ode mnie.
Zacznę tak – określenie lepszy/gorysz jest moim zdaniem raczej bardzo subiektywne, i daleki byłbym od oceniania kategoriami wyższy od zły czy wyższy od dobry.
Sama fotografia – cóż wiemy już że pseudo HDR-y potrafisz składać, kadr strasznie chaotyczny, zbyt wiele elementów sprawiających wrażenie bałaganu, niebo „trochę” jak z armagedonu.
Myślę że dobrze byłoby na początek spróbować fotografować sztampowo z podstawowymi zasadami kadrowania i ćwiczyć oko – na eksperymenty i wariacje jeszcze przyjdzie pora.
Locter, byłbym niezmiernie wdzięczny gdybyś był łaskaw powiedzieć co jest głownie do poprawy, na takich uwagach zależy mi szczególnie ;)
Teraz tego nie dostrzeżesz, ale za pare miesiecy ćwiczeń stwierdzisz, że na to zdjecie sie nie da patrzeć - gwarantuje ;)
Po prostu jest to nieudany hdr z chaotycznym kadrem, kolorami z kosmosu i do tego totalnym brakiem ostrości.
Brazilianpitbull
28-07-2010, 00:50
Teraz tego nie dostrzeżesz, ale za pare miesiecy ćwiczeń stwierdzisz, że na to zdjecie sie nie da patrzeć - gwarantuje ;)
Po prostu jest to nieudany hdr z chaotycznym kadrem, kolorami z kosmosu i do tego totalnym brakiem ostrości.
Dziękować ;)
Sebastianito
28-07-2010, 09:53
Witamy!
Zacznę tak – określenie lepszy/gorysz jest moim zdaniem raczej bardzo subiektywne, i daleki byłbym od oceniania kategoriami wyższy od zły czy wyższy od dobry.
Wlasnie to chcialem napisac...
Popracuj nad tymi hdrami, albo wogóle zostaw to na początek, przyjdzie jeszcze czas na photomatixa.
Wlasnie lepiej zeby nie przyszedl.........
Photomatix oglupia! A teh HDR jest fatalny MZ