PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Widlasty wieczór

Brazilianpitbull
28-07-2010, 00:32
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, chciałbym przedstawić mój pstryk i usłyszeć waszą opinię, (wszelakie uwagi krytyka etc. mile widziana) Jest to moja pierwsza prezentacja tutaj i chciałbym poznać opinię ludzi dużo lepszych "w te klocki" ode mnie.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://yfrog.com/1075918020j)

Locter
28-07-2010, 00:38
Popracuj nad tymi hdrami, albo wogóle zostaw to na początek, przyjdzie jeszcze czas na photomatixa.

Nemeth
28-07-2010, 00:43
Patrzę w niemym zachwycie.

;)

Dawno nie było na forum "hdr".
Polecam uważną lekturę instrukcji do Photomatixa oraz poczytanie o samej technice. Pomoże to mam nadzieję uniknąć w przyszłości takich obróbkowych koszmarków.

Brazilianpitbull
28-07-2010, 00:44
Locter, byłbym niezmiernie wdzięczny gdybyś był łaskaw powiedzieć co jest głownie do poprawy, na takich uwagach zależy mi szczególnie ;)

ostrytux
28-07-2010, 00:44
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów...
Witamy!

.... Jest to moja pierwsza prezentacja tutaj i chciałbym poznać opinię ludzi dużo lepszych "w te klocki" ode mnie.

Zacznę tak – określenie lepszy/gorysz jest moim zdaniem raczej bardzo subiektywne, i daleki byłbym od oceniania kategoriami wyższy od zły czy wyższy od dobry.

Sama fotografia – cóż wiemy już że pseudo HDR-y potrafisz składać, kadr strasznie chaotyczny, zbyt wiele elementów sprawiających wrażenie bałaganu, niebo „trochę” jak z armagedonu.
Myślę że dobrze byłoby na początek spróbować fotografować sztampowo z podstawowymi zasadami kadrowania i ćwiczyć oko – na eksperymenty i wariacje jeszcze przyjdzie pora.

Locter
28-07-2010, 00:48
Locter, byłbym niezmiernie wdzięczny gdybyś był łaskaw powiedzieć co jest głownie do poprawy, na takich uwagach zależy mi szczególnie ;)

Teraz tego nie dostrzeżesz, ale za pare miesiecy ćwiczeń stwierdzisz, że na to zdjecie sie nie da patrzeć - gwarantuje ;)

Po prostu jest to nieudany hdr z chaotycznym kadrem, kolorami z kosmosu i do tego totalnym brakiem ostrości.

Brazilianpitbull
28-07-2010, 00:50
Teraz tego nie dostrzeżesz, ale za pare miesiecy ćwiczeń stwierdzisz, że na to zdjecie sie nie da patrzeć - gwarantuje ;)

Po prostu jest to nieudany hdr z chaotycznym kadrem, kolorami z kosmosu i do tego totalnym brakiem ostrości.

Dziękować ;)

Sebastianito
28-07-2010, 09:53
Witamy!

Zacznę tak – określenie lepszy/gorysz jest moim zdaniem raczej bardzo subiektywne, i daleki byłbym od oceniania kategoriami wyższy od zły czy wyższy od dobry.

Wlasnie to chcialem napisac...

Greg77
28-07-2010, 11:08
Popracuj nad tymi hdrami, albo wogóle zostaw to na początek, przyjdzie jeszcze czas na photomatixa.

Wlasnie lepiej zeby nie przyszedl.........
Photomatix oglupia! A teh HDR jest fatalny MZ