Zobacz pełną wersję : Głośniki Creative Inspire T5900
Cześć :)
Mam takie głośniki ale nie grają mi wszystkie! Są sprawne technicznie. Myślę że to może być kwestia sterowników i softu do nich ale nie umiem znaleźć... nie mam płytki...
... a może to coś innego? Może kwestia karty muzycznej?
jak myślicie?
sokrates
28-07-2010, 14:53
musisz dobrze wskazać w sterowniku karty ile głośników podłączasz (standardowo jest stereo), oraz która para głośników (przód, tył, bas, centralny itp.) podpięta do którego wyjścia karty.
Cześć :)
Mam takie głośniki ale nie grają mi wszystkie! Są sprawne technicznie. Myślę że to może być kwestia sterowników i softu do nich ale nie umiem znaleźć... nie mam płytki...
... a może to coś innego? Może kwestia karty muzycznej?
jak myślicie?
Nie istnieje pojecie sterownika do glosnikow ;) Jesli jestes pewien, ze glosniki sa sprawne, a nie graja wszystkie, to problem lezy po stronie karty dzwiekowej. Jaka to karta i jaki system operacyjny?
ok działa ale pomimo tego to zestaw 5 głośników + bas to dopiero jak ustawiłem sterownik na 8 głośników to zaczęło wszystko grać. Jedynym tego wytłumaczeniem jak dla mnie jest to że fronty mają jeszcze wbudowane małe sopranowe satelitki i system je policzył jako osobne. w każdym razie gra aż za głośno
Ale zestaw 7.1 ma dodatkowe tylne satelity, zreszta wtedy uzywa czterech wtyczek minijack, a nie trzech. Jestes pewien, ze nie pomerdales nic w podlaczeniach?