Zobacz pełną wersję : Drukowanie pustych lub niekompletnych stron pod OpenOffice
Taka przypadłość mnie nęka od jakiegoś czasu na dwóch kompach w dwóch różnych sieciach. W jednej jest sobie drukarka sieciowa HP. Drukuję sobie jakiś dokument z OpenOffice, lub wygenerowany przez niego PDF, a drukarka owszem, wypuszcza dokument, ale na końcu zawsze nie dodrukowuje części tekstu. Atrament oryginalny, drukarka z innego kompa chodzi bez zarzutu, z innych aplikacji drukuje również OK. Co ciekawe, w drugiej sieci, również urządzenie HP, ale podpięte do komputera stacjonarnego na kablu i udostępnione grupie roboczej. Tutaj dla odmiany strony wychodzą zupełnie czyste. Wydruk z innych aplikacji jest w porządku. OpenOffice jest w najnowszej wersji, laptopy mają odpowiednio Vistę i W7. Może ktoś wie, gdzie tkwi problem?
jackrabbit
26-07-2010, 22:41
na poczatek to zaktualizuj sterownik drukarki
na poczatek to zaktualizuj sterownik drukarki
W HP sam się aktualizuje, już to zresztą zrobiłem. Na tym piorunie, co drukuje na czysto, to jest najnowszy, bo świeżo instalowany :( Zresztą, spod innych aplikacji drukuje bez problemu... Zupełnie już zgłupiałem
grudzinsky
27-07-2010, 10:17
mam OpenOffice i u mnie drukuje bez zadnego wiekszego problemu (Mac)
moze poprostu Open nie jest stworzony do pracy w 7 i Vista, a swietnie sobie radzi np z XP?
Rozumiem że na podglądzie wydruku wszystko jest OK? Jeżeli tak to 'wydrukuj' najpierw dokument np. w PDFCreator i zobacz czy z tak utworzonego PDFa wydruki będą poprawne, z OO zauważyłem że czasami są problemy z drukarkami a właściwie oprogramowaniem serwera wydruku i nie zawsze OO potrafi poprawnie się z nimi dogadać.
Rozumiem że na podglądzie wydruku wszystko jest OK? Jeżeli tak to 'wydrukuj' najpierw dokument np. w PDFCreator i zobacz czy z tak utworzonego PDFa wydruki będą poprawne, z OO zauważyłem że czasami są problemy z drukarkami a właściwie oprogramowaniem serwera wydruku i nie zawsze OO potrafi poprawnie się z nimi dogadać.
Chyba nie ma innego wyjścia, bo pdfy generowane przez OO też się sypią przy wydruku
Jaka to drukarka HP?
Z jakich dokomuentów sypią się wydruki: dokument tekstowy, arkusz kalkulacyjny?
Jaka to drukarka HP?
Z jakich dokomuentów sypią się wydruki: dokument tekstowy, arkusz kalkulacyjny?
Sypią się wydruki z każdej aplikacji openoffice. Sieciówka to HP Officejet Pro 8000, w drugim miejscu jest jakieś wielofunkcyjne urządzonko, nazwy nie pomnę. Wydruki pdfów generowanych przez distillera, cdry i cała reszta drukuje się OK