Zobacz pełną wersję : Mały i sympatyczny aparat z szerokim kątem.
stecarlos
26-07-2010, 01:11
Przez myśl przeszedł mi zakup jakiegoś ow miarę małego aparatu, najlepiej bez wymiennej optyki. Cena: Im mniej tym lepiej, ale ciekawostki też chętnie pooglądam. Sigma DP-1 ma jednak za dużo wad, a 4/3 jest dosyć duże. Fajnie było by mieć tryb A.Jakość obrazka jest na równi z szerokim kątem. Fajnie było by wrócić do FuFu. Im mniej niż 28mm w ekwiwalencie tym lepiej.
Słyszał ktoś o takim?
http://www.dpreview.com/reviews/compare.asp tutaj możesz sobie wybrać jakie cię interesują parametru w aparacie a na dole kliknij "compare" i będziesz miał jasność w wyborze
w sumie Panasonic LX3 wydaje się być idealną propozycją dla Ciebie - obiektyw 24-60/2-2.8, niewielkie rozmiary... ;)
stecarlos
10-08-2010, 21:03
Jak pomyślałem o wydaniu 1500 pln na trochę lepszego kompakta, to jednak zrezygnowałem.
Przez myśl przeszedł mi zakup jakiegoś ow miarę małego aparatu, najlepiej bez wymiennej optyki. Cena: Im mniej tym lepiej, ale ciekawostki też chętnie pooglądam. Sigma DP-1 ma jednak za dużo wad, a 4/3 jest dosyć duże. Fajnie było by mieć tryb A.Jakość obrazka jest na równi z szerokim kątem. Fajnie było by wrócić do FuFu. Im mniej niż 28mm w ekwiwalencie tym lepiej.
Słyszał ktoś o takim?
A jakie wady Sigmy masz na myśli? Bo ja, oglądnąwszy uprzednio sample skonstatowalem, że z kompaktów właśnie tylko Sigma. Zwłaszcza, że spadła poniżej 1000...
tgollob_jamessuchar
11-08-2010, 19:03
ja sobie zakupiłem Fuji AV100 - rewelka cena/jakość ;D
jakby miał tryby A/M byłoby miodzio, a tak... trzeba niestety walczyć
ja sobie zakupiłem Fuji AV100 - rewelka cena/jakość ;D
jakby miał tryby A/M byłoby miodzio, a tak... trzeba niestety walczyć
Ale ekwiwalent 32mm to nie jest szeroko więc co to za rada?
http://www.e-cyfrowe.pl/ricoh-caplio-gr-digital-iii-czarny-p-13508.html ? a to? zna ktoś?
obiektyw 28/1.9
Za tą cenę wolałbym GF-1 z naleśnikiem