Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Rzepakowo
wojtek6308
25-07-2010, 13:27
Pierwszy i ostatni rzepak jaki udało mnie się ustrzelić ;-) .
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img688.imageshack.us/i/dsc2947h.jpg/)
Zapraszam i dziękuję :) .
bardzo fajnie sie wszystko komponuje , swietnie pokazany rzepak :)
helopawelo
25-07-2010, 15:04
wszystkie zdjęcia z rzepakiem które widziałem do tej pory kojarzyły mi się z żółtym kolorem, który tak lubię ;)
Bardzo dobre....kolory jak na Majorce:D
podchodzę do tej foty już któryś raz i nie wiem co napisać - najprosciej będzie tak, nie pasuje mi tutaj kolorystyka pierwszego planu :) natomiast same plany sa bdb :)
ostrytux
25-07-2010, 22:44
podchodzę do tej foty już któryś raz i nie wiem co napisać - najprosciej będzie tak, nie pasuje mi tutaj kolorystyka pierwszego planu :) natomiast same plany sa bdb :)
Mam to samo!
Pablo 77
25-07-2010, 22:46
I ja mam podobne odczucia:)
Chlopaki, gdyby Wojtek napisal ze to w Hiszpani to kazdy by lykal:D No moze kolorek na pierwszym planie zbyt egzotyczny....ale plany cudo!
Nikonozaur
25-07-2010, 22:58
Może i kolor pierwszego planu nie pasuje, niemniej jednak rzepak przed cięciem tak wygląda w promieniach wschodzącego/zachodzącego słońca. Wiem coś o tym, byłem dzisiaj na polu rzepaku i nie zrobiłem zdjęcia bo mi kolor nie pasował..... :mrgreen:
A tak na poważnie było po prostu za wcześnie, w pełnym słońcu roślinki te nie prezentują się najlepiej.
Fachowo pozarządzałeś planami, kolor rzepaku też mi nie przeszkadza. W sumie to nawet się dziwię, że tak ładnie dał się pokazać. ;)
maniak666
26-07-2010, 02:08
No moze kolorek na pierwszym planie zbyt egzotyczny....ale plany cudo!
Eee tam egzotyczny, w Londku wygląda podobnie, tylko planów tak cudnych zabrakło.
Kadrowo bardzo fajnie :-).
Ciekawe plany.
A rzepak, jak to rzepak. To cholernie wymagająca co do światła roślinka i to w każdym stadium rozwojowym :wink::D.
Bartekkw
26-07-2010, 10:15
No muszę się pod tym podpisać ;)
wojtek6308
26-07-2010, 14:18
Dzięki :) .
Co do koloru pierwszego planu, czyli rzepaku, to po części macie rację, ale robiąc kilka ujęć tej sceny pod
różnym kątem padania światła, za każdym razem wychodził inny kolor tego rzepaku.
Uznałem, że to ujęcie najbardziej pokazuje to co wtedy widziałem o tej porze dnia.
Dobry, kolor też dobry. A w wersji z wąskim paseczkiem nieba (moim zdaniem) jeszcze lepszy bo bardziej świecący na pierwszym planie. W tej wersji góra nieba jest najjaśniejsza i odbiera rzepakowi blasku.
bardzo fajne :) ładna kompozycja i kolory