Zobacz pełną wersję : Ubezpieczenie domu
Witam szukam dobrego ubezpieczenia domu nie mam doświadczenia w tej działce słyszałem o ubezpieczeniach około 300zl za rok czy takie mają sens ,dodam że jest to budynek jedno piętrowy około 200m ,tyle sie słyszy o wichurach trąbach itp wczoraj właśnie przeszła koło mojej miejscowości taka i narobiła trochę szkód -chyba klimat zmienia się proszę o jakieś podpowiedzi
grudzinsky
25-07-2010, 11:05
ostatnio wykupowalem ubezpieczenie w Unice i placilem jak odbrze pamietam 210zl/rok. umowy nie mam bo mieszkam w UK, ale szwagierka sie tym zajmowala. pracuje w ubezpieczeniach, wiec wyszukala w miare dobre ;)
Nie wiem jak to się fachowo nazywa. U mnie jest punkt ubezpieczeń? Goście przygotowali dla mnie ofertę /bezpłatnie/ składającą się z propozycji ubezpieczeń kilku firm. Można sobie wówczas porównać i wybrać najbardziej odpowiadającą. Ja akurat szukałem mieszkanie + domek na działce.
Pzu 150 zł/rok.
jak ci zerwie dach, oni płacą. Jak cie zaleje, oni płacą, jak cie okradną, oni płacą.
Radzę dokładnie czytać warunki ogólne, a zwłaszcza wyłączenia z odpowiedzialności.
Jeśli ktoś się nie zna lub nie chce znać, to warto poszukać w multi-agencji lub u niezależnych doradców.
I najważniejsze. Nie sugerować się ceną!