Zobacz pełną wersję : gdzie kupujecie filmy? (warszawa)
wybaczcie jeśli było, ale szukam, szukam i znaleźć nie mogę;]
Ostatnio zrobiłem sobie powrót do analogowego sprzętu i zastanawiam się gdzie w warszawie można kupić jakieś ciekawe filmy małoobrazkowe, szczególnie zależy mi na dużej czułości (Neopan 1600, Ilford 3200). Odwiedziłem kilka labów i nic...:/ prawie puste lodówki i mało kto wie o co mi w ogóle chodzi jak pytam o jakąś Velvie;p
czy została mi tylko giełda w stodole? ostatni raz byłem tam 10 lat temu to nie wiem czego mogę się tam spodziewać... czy może allegro i zamówienie większej ilości żeby koszt wysyłki się zwrócił?
Gdzie Wy się zaopatrujecie w filmy?
Ja kupuje tu www.fotograf-sklep.pl koszty wysyłki rozkładane np. na cztery rolki są małe.
A.n.d.r.e.V
24-07-2010, 13:09
A ja kupuję u tego człowieka: http://allegro.pl/show_user.php?uid=3300182
już od długiego czasu...
dzięki:)
czyli widzę że jedyna opcja to zamawianie, ale faktycznie koszty są niższe niż myślałem...
Możesz podejść, możesz zamówić - polecam jak zawsze Czarno-białe:
http://www.czarno-biale.pl/sklep/
o, też się przyda, dzięki
kilka fajnych rolek zamówionych:D
zakochałem się w wysokich czułościach w analogu, dziwnie tak po latach z cyfrą i unikania podnoszenia iso, jarać się 1600 forsowaną na 3200;)
www.fotonegatyw.com.pl - kupowałem chemię i filmy bw - sprawnie i szybko.
Możesz podejść, możesz zamówić - polecam jak zawsze Czarno-białe:
http://www.czarno-biale.pl/sklep/
również polecam.
ale fakt faktem na giełdzie w stodole troszkę taniej.
czy została mi tylko giełda w stodole? ostatni raz byłem tam 10 lat temu to nie wiem czego mogę się tam spodziewać...
Filmow mozesz sie tam nadal spodziewac. :)
Sputnik_Wwa
25-07-2010, 13:17
Co więcej w stodole jest zawsze stoisko z przeterminowanymi filmami które były trzymane w lodówce i nic im nie brakuje ale kosztują po 10-12 zł ;)
A.n.d.r.e.V
25-07-2010, 13:20
Panowie a gdzie ta stodoła jest?? bo jakoś na ten temat info znaleźć niemogę, a i jak z godzinami otwarcia?
Sputnik_Wwa
25-07-2010, 13:21
Stodoła to klub w Warszawie, w niedzielę od rana do jakiejś 14-15 jest tam giełda fotograficzna. Wejście o ile pamiętam 5zł. Stodoła jest na batorego przy polach mokotowskich. Wpisz w google klub stodoła
Panowie a gdzie ta stodoła jest?? bo jakoś na ten temat info znaleźć niemogę, a i jak z godzinami otwarcia?
Warszawa, w niedziele od 10 do 14, ul. Batorego (dokladny numer znajdziesz sobie w googlu). Tak jak pisal kolega, tylko szukaj nie przy Polach, a Polu Mokotowskim.
wjazd 4.50, stoisko po prawo od wejścia, vis a vis schodów.
A.n.d.r.e.V
25-07-2010, 17:23
OK dzięki wielkie
wjazd 4.50, stoisko po prawo od wejścia, vis a vis schodów.
czyli po prostu słynny gość spod kibelka. Szacun dla tego Pana, bo jak mało kto przysłużył się polskiej fotografii, serio mówię
variant69 z allegro lipy nie wciska a szybki jest jak struś - pędziwiatr :-)
Zawsze kupuję w Stodole u ludzi koło kibla. Zwykle jest to Velvia 50 i raczej taniej niż z alledrogo. Cz-b. filmy też tam kupuję.