Zobacz pełną wersję : E65 do Świnoujścia
Orkaniusz
23-07-2010, 17:36
W poniedziałek na urlop jadę do Świnoujścia i straszą koreczkami między Goleniowem i Parłówkiem.
Może jest ktoś z tych okolic? Czy rano w poniedziałek około godziny 9 - 10 rano spodziewać się koreczków?
jechalem kilka dni temu ... no moze kilkanascie i zadnych problemow na tym odcinku
nie powinno być korków o tej godzinie
Może nie pomogę Ci, ale nie zapomnę jak w tamtym roku chcąc dojechać do Olsztyna wybrałem nocną opcję podróżowania w sezonie wakacyjnym i tak około 1 w nocy w Łodzi ku mojemu zdumieniu ujawnił się obraz masy samochodów stojących w gigantycznych korkach, a za Łodzią nie było szybciej. Było to na przełomie lipca i sierpnia kiedy się zmieniały turnusy wczasowiczów. Przy pierwszej rozsądnej alternatywnej trasie odbiłem nadrabiając ponad 50 km, ale i tak byłem dużo szybciej niż jadać w kawalkadzie aut.
Orkaniusz
23-07-2010, 22:46
No cóż, mam zamiar wyjechać około 5:00 z Bydgoszczy, żeby uniknąć korków... może się uda
tgollob_jamessuchar
23-07-2010, 22:54
Może nie pomogę Ci, ale nie zapomnę jak w tamtym roku chcąc dojechać do Olsztyna wybrałem nocną opcję podróżowania w sezonie wakacyjnym i tak około 1 w nocy w Łodzi ku mojemu zdumieniu ujawnił się obraz masy samochodów stojących w gigantycznych korkach, a za Łodzią nie było szybciej. Było to na przełomie lipca i sierpnia kiedy się zmieniały turnusy wczasowiczów. Przy pierwszej rozsądnej alternatywnej trasie odbiłem nadrabiając ponad 50 km, ale i tak byłem dużo szybciej niż jadać w kawalkadzie aut.
Bo czasem inni myślą jak my i o ;D
edit: gapa ze mnie, Autorowi nie odpisałem
raz jechałem tam z kumplem w późniejszych porach i choć zupełnie "pusto" nie było, to jednak bez tragedii ;)
co prawda jest lipiec, ale nie powinno być tragedii
pozdrawiam i szerokiej drogi
W Goleniowie kieruj się na trasę turystyczną na Stepnicę, później na Wolin.
Orkaniusz
23-07-2010, 23:18
W Goleniowie kieruj się na trasę turystyczną na Stepnicę, później na Wolin.
Tak też dzisiaj czytałem na jakiejś tam stronce lokalnej. Właśnie tam pisali, że straszne korki na głównej, daltego wolałem zapytać tu...
...dodam, że trasa bardzo przyjemna, nie ma dużego ruchu a czas przejazdu praktycznie taki sam.Polecam, tym bardziej że sam zawsze tamtedy jezdze.