Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Czarny Staw
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img713.imageshack.us/img713/2710/panoramasmall.jpg)
Co sądzicie ? Proszę o jakąś konstruktywną krytykę
kronos28
23-07-2010, 00:38
po pierwsze to krzywo,
po drugie wnerwia ten gigantyczny podpis na pół zdjęcia... nie rozumiem tej mody sadzenia takich wielkich podpisów i jeszcze to "photography" ehhh... Przeca wszyscy widzą, że to płaskorzeźba raczej nie jest ;-). Mały dyskretny i tyle.
po trzecie poczekał bym troszkę może by się niebo przetarło (po lewej widać, że chyba się coś tam przejaśniało) aby nie było takie sprane i bezpłciowe.
tak, ... ten napis całkowicie przesłania najbardziej interesujący fragment fotografii :?
Markujesz to "photography" a woda sie leje na biurko.......o samym zdjeciu niewiele teraz powiem bo mam tragiczny sprzet w pracy!
Sławomirowski
23-07-2010, 09:38
Zaniedbane kompozycyjnie, świetna miejscówka niewykorzystana niestety. Oczywiście zgadzam się z przedmówcami co do krzywizny. Nie wiem (jestem w pracy i nie mam jak sprawdzić) czy część nieba nie oscyluje w granicach przepalenia.
Zaniedbane kompozycyjnie, świetna miejscówka niewykorzystana niestety. Oczywiście zgadzam się z przedmówcami co do krzywizny. Nie wiem (jestem w pracy i nie mam jak sprawdzić) czy część nieba nie oscyluje w granicach przepalenia.
Popieram w całej rozciągłości, dodając jednocześnie, że dość duży przepał faktycznie tu występuje.
fistaszek20
23-07-2010, 09:52
Popieram w całej rozciągłości, dodając jednocześnie, że dość duży przepał faktycznie tu występuje.
u mnie szczególnie niebo po lewej
dobre ! szkoda nieba troszke ale poza tym dobre
coś przyzoomować na te kaczki i to przebicie słońca w środku kadru ucinając niebo - niestety przy takiej pogodzie trzeba kombinować bo z takim niebem to żadne foty nie wyglądają szałowo
coś przyzoomować na te kaczki i to przebicie słońca w środku kadru ucinając niebo - niestety przy takiej pogodzie trzeba kombinować bo z takim niebem to żadne foty nie wyglądają szałowo
Polemizowal bym......z tego co widze moglo byc naprawde wspaniale.....jednak przepal i krzywizna nie dodaja uroku.
Jak juz wspomniano warunki nie wykozystane!
Pablo 77
23-07-2010, 13:45
Zaniedbane kompozycyjnie, świetna miejscówka niewykorzystana niestety. Oczywiście zgadzam się z przedmówcami co do krzywizny.
I tyle:)
No faktycznie jest krzywe faktycznie jest przepał tylko u mnie największy jest w środkowej części kadru. Dzięki za krytykę , co do pogody to faktycznie rozpogodziło się potem ale dopiero około 17 gdy już schodziłem do doliny Jaworzynki. Ogólnie byłem na Kościelcu jednak i tam były chmurki jednak może znajdę jeszcze coś do pokazania ...
Pozdrawiam Kamil
Sławomirowski
23-07-2010, 15:48
No faktycznie jest krzywe faktycznie jest przepał tylko u mnie największy jest w środkowej części kadru. Dzięki za krytykę , co do pogody to faktycznie rozpogodziło się potem ale dopiero około 17 gdy już schodziłem do doliny Jaworzynki. Ogólnie byłem na Kościelcu jednak i tam były chmurki jednak może znajdę jeszcze coś do pokazania ...
Nie przejmuj się - warunków sobie nie zamówisz do fotografowania, więc trzeba korzystać z tego co daje natura i spróbować to wykorzystać :) A poziomu, kompozycji itp. to musisz po prostu pilnować zanim zrobisz "PSTRYK". Nie wierzę, że wróciłeś z jednym tylko kadrem - poszperaj po dysku i pokaż jakieś inne.
no to wszyscy juz napisali co zle a ja powiem ze ładnie skleiles, bo nie widać łączeń... ja to bym jeszcze polarka zalozyl zeby zdjac odbicie z wody i skupilbym sie na tym swiatelku ktory sie przebil na koscielcu...
generalnie jesli sie stoi pod tym stawem to przed nami są naprawde gigantyczne górzyska, ktore trudno objąc kadrem... na takiej panoramie totalnie zatraca sie ich rozmiar... no ale pokazanie rozmiaru gór to jest ta najtrudniejsza sztuka...
pozdro! :)
Mi się podoba, szkoda tylko tego nieba. Rzeczywiście leci.