Zobacz pełną wersję : [ Pozostałe ] U wrót Tajemniczego Ogrodu
chróściel
22-07-2010, 15:38
Zapraszam i o porady proszę ;):
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/07/20100719DSC_0156-1.jpg
źródło (http://i478.photobucket.com/albums/rr150/chrosciel/20100719-DSC_0156.jpg)
Trochę za dużo chciałeś pokazać. Dlatego wyszło, jak wyszło.
Z lewej jakaś blacha /chyba/, sznurki na bieliznę, resztki kołowrotu pod dachem. Za dużo.
Ciachnąć z lewej, ciachnąć górę /bo niebo też nie takie/.
Tak sobie myślę, ale że upał straszliwy to nie wiem czy w dobrą stronę ;)
m_are_ks
22-07-2010, 16:50
Zbyt patetyczny tytuł powoduje, że zdjecie oglada się jak mocno średnią i mocno przereklamowaną produkcje z LA. Troche tutaj bałaganu.
chróściel
22-07-2010, 16:51
Co do blachy i sznurków, to mogę się zgodzić, ale nieba nie oddam ;D.
tejemniczości to tu nie ma. Wrót też nie widze. Ogólnie to nic szczególnego. Tytuł ambitny, praca rozczarowuje
chróściel
22-07-2010, 16:57
Bo w środku nie byłeś :mrgreen: .
Ale ostatnio zauważyłem, że na forum tutejszym panuje taka maniera, że człeki się przyczepiają bardziej do tytułów niż radzą jak zdjęcia robić, lub obrobić. I nie jest to na moje dobry kierunek jazdy. To takie luźne spostrzeżenie, ale jest to jeden z powodów, dla którego mi się np. odechciewa wstawiania zdjęć- jakiekolwiek by one nie były- dobre, czy złe.
danz1ger
03-08-2010, 05:39
Może zamiast U wrót Tajemniczego Ogrodu, " Przed furtką Tajemniczego Ogródka" ? I nie zniechęcaj się do pokazywania swoich zdjęć. Ja, póki co, jeszcze nie mam odwagi.
A z tego, co pokazałeś, odciąłbym od góry, trochę powyżej zieleniny, mniej więcej do kwadratu.
chróściel
03-08-2010, 09:02
Najprościej byłoby zapodać tytuł "U wejścia do wychodka", bo ta budka ukryta w tych liściach, to właśnie nic innego, jak wychodek z serduszkiem wyciętym w drzwiach :D :D :D.
danz1ger
04-08-2010, 01:12
No i trzeba było tak zacząć, nie narzekałbyś, że się czepiają tytułu, skoro ta wielka "Tajemnica" to tylko gó..o w wychodku.
Bo w środku nie byłeś :mrgreen: .
Ale ostatnio zauważyłem, że na forum tutejszym panuje taka maniera, że człeki się przyczepiają bardziej do tytułów niż radzą jak zdjęcia robić, lub obrobić. I nie jest to na moje dobry kierunek jazdy. To takie luźne spostrzeżenie, ale jest to jeden z powodów, dla którego mi się np. odechciewa wstawiania zdjęć- jakiekolwiek by one nie były- dobre, czy złe.
Prezentacja zdjęcia to nie tylko samo zdjęcie ale i tytuł. Niestety nie ma tu ani grama tajemniczości. Może i w środku jest tajemniczo ale tutaj tego nie widać. Zdjęcie może by zagrało jako wprowadzenie do dalszej prezentacji miejsca ale jako samodzielna praca niestety jest słaba.
Co zabiera tajemniczość? Ano choćby to że kolory są mocno żarówiaste i niebo lekko wypalone. Od samych wrót uwagę odciąga czerwony dach (zbyt jaskrawy), biała plama w LG. Fakt są tam jakieś szczegóły w chmurach ale patrząc na całe zdjęcie to niestety jest biała plama.
Ja bym zupełnie inaczej kadrował(poziom). Skupiłbym się bardziej na bramce(wrotach). Pokazałbym płot po lewej na którym są kwiatki i uzupełnił winogronem (?) jako elementem tajemniczości i ciekawości co tam dalej jest. Darowałbym sobie ten czerwony dach i niebo które są tu zupełnie zbędne.
chróściel
04-08-2010, 09:04
Dzięki za rady!