Zobacz pełną wersję : do czego zmieścic pieć nikonów d90 z ob
jak w temacie
szukam i szukam i znależc nie moge
może ktoś cos podpowie
dokładnie potrzebuje kufra do którego zmieszczę 5 nikonów d90 z 18-105
i bede w tym kufsze bezpieczne
i musi być w przystepnej cenie:)
Kup 5 kabur w niskiej cenie do kazdego i mala walizeczke ze sztywnymi sciankami - taniej cie wyniesie niz profesjonalna skrzynai a i beda bezpieczne ;) - to taki workarround na niskie ceny
nie, tak nie da rady:)
pieniadze nie sa problemem, problemem jest to, ze chcę ich wydac jak najmiej ! :D
a na powaznie to ciezko cos znalezc w ofercie polskich sprzedawców...
kronos28
22-07-2010, 14:48
opcja na bogato - coś od peli i pianka/gąbka - zrobić w kształt puszek 5 otworów i bedzie jak znalazł. A skrzynka peli przyda sie zapewne nie raz i nie tylko do przewożenia zważając na ich budowę.
Taniej - zwykła aluminiowa walizka taka większa (do kupienia np. w MM na płyty CD i inne takie pierdoły) też gąbka/pianka i tak jak wyżej. Minus - taka walizka AL wcale nie jest tak mega wytrzymała i to nie jest peli ;)
A ja tak z ciekawości... Przed czym aparaty mają być bezpieczne? Przed złodziejami, przed wodą, przed kurzem, przed wstrząsami, przed zrzutem na spadochronie w środek kambodżańskiej dżungli? Jeżeli po prostu chcesz aparaty wsadzić do bagażnika/luku bagażowego i w jednym kawałku przewieść z miejsca A do B, to przyszło mi do głowy to samo, co Kronosowi. Duża aluminiowa skrzynka, dużo gąbki, trochę wycinania. Jeżeli ma to być jakieś specjalistyczne zabezpieczenie, to raczej po taniości się nie da.
Po co Tobie 5 sztuk? Jak jeden wezmę, to zostaną 4 i już łatwiej będzie spakować! ;)
Desperados
22-07-2010, 23:29
To ja tez wezmę jeszcze jeden i juz masz 3 :D
Nie no nie napisałes przed czym maja byc bezpieczne :D
To moze jakis sejf ! Albo zwukła walizka taka wieksza i wypełnic ja pianka :)
wojtas0009
22-07-2010, 23:53
eee :S to ja biorę jeszcze jedną i masz już tylko 2 :) a 2 do dużej ilości toreb wejdą :)
a tak na serio, jak oddasz mi jednego to Ci taki kufer znajde... że jeszcze coś tam upchniesz :D
To ja wezmę jedną i dam Ci torbę na ostatnią :D
Ale my pomocni jesteśmy :twisted:
Ja wezmę ostatnią i nie będziesz musiał się martwić, że chcesz coś pakować:D
A tak serio, to przed czym ma być sprzęt chroniony? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to podróż samolotem.
No to zebys juz nie musial sie wcale martwic ja wezme ten ostatni.
A na powaznie to PELI na pewno sie sprawdzi. Mozesz tez rozejrzec sie za czyms w tym rodzaju: http://www.paco-cases.pl/standard/Seria_W.htm bedzie pewnie taniej niz PELI.
Co do tanich aluminiowych skrzynek z marketow to jesli ma miec to jakakolwiek wytrzymalosc raczej trzymalbym sie z daleka.
EDIT: Za dlugo pisalem post i ostatni juz zabrany :)