Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] El Retencinho
Witam wszystkich
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img205.imageshack.us/img205/9757/dsc0113nawebramten.jpg)
Dziękuję za wizytę.
Oo,za długie-przepraszam,ale naprawdę, muszę już iś spać :-)
Piękna fotografia, kadr, tonacja, kolory, wszystko mi tu gra, super.
wojtek6308
22-07-2010, 08:51
Bardzo dobra fota, dobry kadr i tonacja :-) .
Bartekkw
22-07-2010, 09:46
bardzo ładnie, ale mz za bardzo ostrzysz dalsze plany
Sebastianito
22-07-2010, 10:18
Swietnie wykonane. Widac szczegoly, kamienie pieknie ulozone i wyciagniete z nich jest maxymalna ilosc detali. Niebo nie szokuje ale sie podoba. moim zdaniem naprawde kawal dobrej roboty. Niemniej jednak widzial bym to w poziomie ale to takie moje gdybanie...
Nikonozaur
22-07-2010, 10:21
Już powiedzieli, ja się tylko podpiszę.
Pablo 77
22-07-2010, 10:31
Nie mam uwag jest bardzo ładnie:)
Ładnie w kadrze i dobra obróbka :-)
Dobre, czuc poranek....
Pudło :razz:
bardzo ładnie, ale mz za bardzo ostrzysz dalsze plany
Przyznam bez bicia że tutaj nie poszło mi z ostrością pierwszego planu(w plenerze jeszcze),pózniej musiałem sie troszkę napocić z tymi kamolami,żeby nie przedobrzyć,natomiast ostatni plan był dawany na 90%krycia w stosunku do planu drugiego(może jeszcze za dużo)-ja już tego nie ruszam-mnie gra.Dodam że robione 18-135mm.
jednak widzial bym to w poziomie ale to takie moje gdybanie...
Pion dodaję mocy takim kadrom,w mojej opinii.
Ogólnie wszystkim dziękuje za opinie,bardzo mi miło ze sie Wam podoba .
Sebastianito
22-07-2010, 16:56
Pion dodaję mocy takim kadrom,w mojej opinii.
Zgodze sie z Toba... Ja rowniez lubie robic krajobrazy w pionie, ale czasem to jednak zabija zdjecie. Ale w tym przypadku jest jak najbardziej na miejscu. Jednak jezeli masz poziom z tego miejsca warto by bylo go pokazac rowniez... taka moja opinia.
tomek-GL
22-07-2010, 18:10
cóż, szczęka na biurku i tyle.
Pudło :razz:
No jesli pudlo to wieczor....albo brzydki zafarb!
no kolego - gratulacje przez duże G :)
Jakub Klimczak
22-07-2010, 19:41
Świetne ujęcie.
b.fajne zdjęcie - super kolorki i niebo mi się podoba:) gratki!
Elegancko... to zrobiles ;) Podoba sie!
Proac150
22-07-2010, 22:09
Już napisali, bdb
Zgodze sie z Toba... Ja rowniez lubie robic krajobrazy w pionie, ale czasem to jednak zabija zdjecie. Ale w tym przypadku jest jak najbardziej na miejscu. Jednak jezeli masz poziom z tego miejsca warto by bylo go pokazac rowniez... taka moja opinia.
Ten kadr był ostatni...napaliłem się i jechałem go do perfekcji(nie myślałem już wtedy o ustawianiu poziomu-zresztą i tak balansowałem ciałem jak mogłem,wcześniej robiłem parę innych konfiguracji(inne kadrowanie,z troche innego miejsca,w poziomie ,ale jeszcze światło było nie to,a to BB nie ten,a to filtr się obsuną :-) ,a to brzeg mi wchodził w kadr(wiesz jak jest)-na 18 mm jest już ciężko zresztą to spasować tak by było dynamicznie i by jednocześnie jeszcze nieba starczyło,ale postaram sie jeszcze kiedyś coś pokazać szczególnie że troszkę wczaśnie chmury grały niesamowitą symfonie kolorów.Jestem zresztą w lekkim szoku że ten nienowy już"kit"tak mi to wszystko ostro zrobił+obrabiałem jpega,więc ogólnie osobiście jestem ze stanu technicznego tego zdjęcia bardzo zadowolony.Pozostaje trzymać poziom,co nie jest łatwe ogólnie:-D
Dziękuję bardzo raz jeszcze za tak liczny oddzew wszystkim.
Sebastianito
23-07-2010, 00:25
Wow z jpg powiadasz... Niemnie jednak bardzo udane zdjęcie. Nie ma co się zaslaniac kitowym sprzętem bo czasem z niego lepsze zdjecia wychodzą niż z tego na który zbieralo si cały czas. A co do poziomu no to fiu fiu niezle poszedles do przodu w porównaniu z poprzednimi fotami. A co do balansowania nad woda to uwierz mi mam spore doświadczenie. 6 razy mi aparat zalalo morska woda ;) czegoś to się nie robi dla sztuki ;) pozdrawiam
Wow z jpg powiadasz... Niemnie jednak bardzo udane zdjęcie. Nie ma co się zaslaniac kitowym sprzętem bo czasem z niego lepsze zdjecia wychodzą niż z tego na który zbieralo si cały czas. A co do poziomu no to fiu fiu niezle poszedles do przodu w porównaniu z poprzednimi fotami. A co do balansowania nad woda to uwierz mi mam spore doświadczenie. 6 razy mi aparat zalalo morska woda ;) czegoś to się nie robi dla sztuki ;) pozdrawiam
Wiesz, co do progresu ,to poprostu przetwarzałem dużo informacjii w mózgownicy(głównie z tego forum-dziękuję wszystkim, że dali mi tą możliwość swiadomie lub nie przy okazji),a nie miałem możliwości ich realizacji,czasem poprostu sie nie udał wypad kadrowo itp.Wrzucałem na forum niewiele a jeżeli już to raczej supełnie niechronologicznie i z róznych okresów więc to nie jest tak że stało sie to z miesiąca na miesiąc...
A co do balansowania to Ci akurat wierzę-pamiętam kilka Twoich "rozprysków" :grin:
Ogólnie,kitem sie nie zasłaniam, tyle że panuje przekonanie iż mydła to nieziemskie,no i nie da sie tym wogóle nic zrobić:smile: ,zresztą podswiadomie ulegałem tej tendencji...do wczoraj:smile:
Również pozdrawiam.
Wow z jpg powiadasz...
Tak,ale może dlatego tak sie zachował dobrze,bo wszystko w plenerze sie zgrało no i nie męczyłem go bardzo pózniej:
światło/cień
Kolor selektywny
poziomy
ostrość selektywnie
Tyle
Sebastianito
23-07-2010, 10:07
Ale i tak jest najwazniejszy efekt koncowy...
Bardzo ładnie, przestrzennie wyszła całość.
Kordian d70
23-07-2010, 14:10
bardzo ładny kadr, poprawna obróbka ;-)
borregaard
23-07-2010, 17:48
Ładnie,ładnie w tonacji.Troszkę mi nie pasi podział.
jurek1906
23-07-2010, 19:41
Bardzo ładna praca :).
maniak666
23-07-2010, 22:40
Bardzo się mi to widzi. Zacna fota.
Ładnie,ładnie w tonacji.Troszkę mi nie pasi podział.
Czemu?
Zdecydowanie dobre to je. Az sie prosi o drugi kadr w poziomie. Szerokosci troche wiecej
Czemu?
Uwazaj.... Bez emotki napisal.... To moze byc tak na serio..... :mrgreen:
krzysztofz24
24-07-2010, 09:13
Podobaja mi si kolory i tonacja na tym zdjeciu, naturalnie wyszlo, niebo fajne-takie ciezkie chmury...ogolnie to na tak.
Bardzo dobra praca.Pozdrawiam
Uwazaj.... Bez emotki napisal.... To moze byc tak na serio..... :mrgreen:
Bo jest to pytanie serio-poprostu interesuje mnie jak by to widział P.Andrzej.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za tak niespodziewanie liczny oddzew.Pozdrawiam serdecznie.
Bo jest to pytanie serio-poprostu interesuje mnie jak by to widział P.Andrzej.
Ja sie przestraszylem bo Andrzej serio napisal. Moze chory chlop albo cus.... :mrgreen:
Ja sie przestraszylem bo Andrzej serio napisal. Moze chory chlop albo cus.... :mrgreen:
:mrgreen: