Zobacz pełną wersję : Wakacje w Karkonoszach
piter123789
20-07-2010, 22:27
Witam Szanownych kolegów. Jest taka sprawa że wraz z rodziną postanowiłem wybrać się w Karkonosze, jednak na obecną chwilę nie bardzo wiem nawet jaką miejscowość wybrać do rozłożenia się.:D Moglibyście coś polecić, co warto zobaczyć, gdzie wypada być itp. Wypoczynek raczej bierny, część czynna też mile widziana. Pomożecie?:D Z góry wielkie dzięki.:)
PS Przewidziany czas wakacji około tygodnia.
PS 2 Mile widziane krótkie relacje z takich wypadów.
dominikpl72
20-07-2010, 23:27
Oto moje (prawie) Karkonosze z zeszłego roku - czyli Świeradów Zdrój i (szeroko pojęte) okolice:
http://www.dominik.4me.pl/php-digital/index.php?dir=cyf918
Generalnie - zależy, co lubisz - jeśli tłok - to Karpacz i Szklarska Poręba, jeśli spokój - to polecam Świeradów Zdrój (choć to trochę obok Karkonoszy).
Adres lokum znajdziesz pod fotografią numer 1.
piter123789
21-07-2010, 19:01
Ok, dzięki. A jest może ktoś kto był w Karpaczu? Jak tam jest z rozrywką?
Zamiast Karpacza (lepszy do łażenia po górach - więcej szlaków wyjściowych) wybierz Szklarską Porębę - nie jest tak rozciągnięta jak Karpacz, masz tak samo tor saneczkowy, nowy Park Dinozaurów, park linowy, wyciąg na Szrenicę
nie wiem czy jedziesz z dziećmi a gdzie być - wodospady Szklarka i Kamieńczyk, zaliczyć Szrenicę i Śnieżne Kotły, a w Karpaczu: Wang, Śnieżkę, Mały Staw (Samotnia) i skały Pielgrzymy - dwa ostatnie spokojnie spacerkiem z Karpacza nawet dla mało wytrawnego turysty
piter123789
22-07-2010, 18:09
Ok. Dzięki. A masz może jakieś sprawdzone kwatery? Jeśli chodzi o łażenie to ja bym z chęcią pojechał w Tatry bo Rysy zostały do zaliczenia ale reszta nie chce a ja jestem w mniejszości niestety:)
Rok temu byłem tu http://kurosiowka.prv.pl/
Dla mnie wyjątkowe miejsce. Cisza i spokój.
Gospodarze bardzo mili, pyszna kuchnia, warunki mieszkaniowe bardzo dobre. Do dyspozycji masz pokój dla siebie i pokój dla dzieciaków.
Dzieciaki mają co robić. Do dyspozycji basen, przy basenie piaskownica, przepiękny ogród z masą rożnych zakątków. Zdjęcia umieszczone na www nie oddają zupełnie uroku tego miejsca. Generalnie można się stamtąd wcale nie ruszać.
Ale gdyby naszła Cię ochota to jest to świetna baza wypadowa w pobliskie okolice. Z jednej strony Karpacz, z drugiej Szklarska.
Z czystym sumieniem polecam.
Psychotrop
23-07-2010, 00:16
też polecam szklarską.
choć ludzi tam od groma - jeśli ci to nie przeszkadza, to ok.
no i jest gdzie na rowerach pojeździć (rodzinne i na zarżnięcie).
kwater, pokoi jest od groma poszukaj w necie ja nie znam bo jestem miejscowy mam 14 km do Karpacza i 20 do Szklarskiej a jeżeli nocowałem to w schroniskach w górach :)