PDA

Zobacz pełną wersję : szukam osłony styków opcjonalnego poj. na baterie D300

tom7
20-07-2010, 09:51
Witam Szanownych Forumowiczów
Na wstępie chciałem Wszystkich serdecznie powitać to mój pierwszy post i obecność na tym forum ;-)

Szukam osłony styków opcjonalnego pojemnika na baterie do nikona D300 taka gumowa zaślepka w formie litery L może ktoś z Was wie gdzie takie coś można nabyć. Może taż ktoś będzie mógł polecić jakiś dobry serwis nikona na śląsku by móc w nim robić przegląd /konserwacje sprzętu i np wymienić gumy.

Z góry dziękuje za wszelkie informacje i pozdrawiam

Tomek

Mariusz888
20-07-2010, 12:04
Ostatnio to przerabiałem tyle że do D700 - ale zaślepka jest taka sama bo i grip ten sam ;)

ostatecznie okazało się że żeby ją zakupić to musisz wysłać zamówienie do serwisu Nikon Polska z opisem o co Ci chodzi, co chcesz kupić, podać nr seryjny aparatu, swój adres i jakiś kontakt do siebie - następnie Oni skontaktują się z Tobą i wyślą Ci kosztorys, po którego zaakceptowaniu zostanie wysłana do Ciebie część z fakturą.

Całość trwa ok tygodnia i kosztuje ok 21zł z tego co pamiętam - tzn część, robocizna( 0,01h ;) ) oraz wysyłka - ja miałem szczęście trafić na bardzo miłą Panią Małgosię D. i przyznam że kontakt był miły, sprawny i rzeczowy - nie wiem czy Ona się wszystkimi takimi sprawami zajmuje ale byłem pozytywnie zaskoczony po setkach negatywnych opinii o serwisie (jedynie dodzwonienie się do serwisu graniczy z cudem ;) )

tom7
20-07-2010, 12:17
Bardzo dziękuje za odpowiedź

Pozdrawiam

Tomek