PDA

Zobacz pełną wersję : Lwów - pytania

Daga
20-07-2010, 08:26
Prawdopodobnie będę miała okazję tam być w najbliższym czasie i spędzić cały dzień robiąc zdjęcia :).
Nie mam pytań odnośnie podróży. Mam pytania odnośnie fotografowania w mieście.
Być może ktoś z Was tam był w ostatnim czasie i zechce podzielić sie jakimiś uwagami, spostrzeżeniami.
Po pierwsze - czy mogę się czuć w miarę bezpiecznie robiąc zdjęcia ? (chodzi o sprzęt) Co radzicie zabrać ze stopki ? :)
Po drugie - czy są tam jakieś miejsca, gdzie robić zdjęć nie wolno, lub nie jest to bezpieczne ? - jakich miejsc raczej unikać z aparatem ?
Po trzecie - trochę wiem, trochę jeszcze informacji znajdę. Ale jakie miejsca polecacie szczególnie do zwiedzenia ?

Poradzicie coś ?
Dzięki

darko
20-07-2010, 09:23
Chętnie się podepnę do tematu, bo też mam zamiar wyskoczyć do Lwowa w sierpniu

al
20-07-2010, 23:32
bylem w zeszlym roku z detrojką ( plus trzy obiektywy ) wcześniej z dedwiescie i ef sto, zwiedzilem prawie całą zach i centralną UA, we Lwowie nigdy nie miałem problemów (oczywiście trzeba pamiętać o podstawowych zasadach bezpieczeństwa). Focić można wszystko, czasami trzeba zapłacić.

na blogu można zobaczyć przykładowe zdjęcia, jest tam tez Mołdawia

dlugas1982
26-07-2010, 21:57
podobno przy foceniu kościołów czy muzeum pobierają opłaty często w formie zakupienia katalogu o danym miejscu

z bezpieczeństwem chyba jak wszędzie, trzeba uważać ale bez przesadyzmu jakiegoś

gadamy po polsku, rosyjskiego nie lubią

1 dzień na Lwów podobno mało

wszystko to tylko podobno, bo nigdy nie byłem a może będę zaniedługo