Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] A po deszczu...
northrop
20-07-2010, 02:59
...tecza, a nawet i dwie:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img843.imageshack.us/img843/2100/tecza1.jpg)
Nigdy czegos takiego na wlasne oczy nie widzialem, wiec warto bylo udokumentowac to zjawisko.
W rzeczy samej... Piękne, podwójną tecze zdarzało już mi się obserwować, natomiast nie w takim plenerze. Piekna fotografia.
Piekna tecza (ta w calosci ;)), intresujace miejsce...
PS. Leci w lewo :)
Nigdy czegos takiego na wlasne oczy nie widzialem, wiec warto bylo udokumentowac to zjawisko.
Wszystyko wina Czarnobyla ;) a tęcza pikna
northrop
20-07-2010, 09:01
Dziekuje za mile komentarze. A wlasnie, co do miejscowosci:
Bryce Canyon - Utah.
Piekna tecza (ta w calosci ;)), intresujace miejsce...
PS. Leci w lewo :)
No wlasnie.. leci, czy nie leci... panorama z pieciu zdjec niby sklejona, wiec cosik tam by wypadalo poprawic. prawa strona kanionu jest zdecydowania wyzej niz lewa, wiec ustawialem za horyzontem, gdzie ten znowu z lewej byl wyzej niz z prawej... wiec skoro horyzont niby jakos tam poprawnie ustawilem.. to pierwszy plan chyba tez powinien byc jakos "poprawnie" ustaniowny?
Ciekawą chwilę uwieczniłeś :-) ładnie w kadrze :-)
fistaszek20
20-07-2010, 09:15
rewelacja :)
jacekz40
20-07-2010, 11:42
Wielkie brawa z uchwycony moment :) po raz pierwszy widzę jednocześnie początek i koniec tęczy.
martinez
20-07-2010, 11:44
Przepiękne... tyle można powiedzieć na temat tej fotografii!! :)
Marcin Borkowski
20-07-2010, 11:53
jeszcze jak byś ujął nasycenia z tych skał to by było super:)
Pablo 77
20-07-2010, 14:24
Ładna tęcza.
northrop
20-07-2010, 18:39
Wielkie brawa z uchwycony moment :) po raz pierwszy widzę jednocześnie początek i koniec tęczy.
I ani z jednej, ani z drugiej strony zlota nie znalazlem ;)
jeszcze jak byś ujął nasycenia z tych skał to by było super:)
Niby czerwone skaly, niby zachod slonca.. ale bylo to po trzech przelotnych burzach i niebo bylo tak zachmurzone, ze tego swiatla tam wiele nie bylo i troche ten kanion blado wygladal. Wiecej tego podkrecac w photoshopie tez nie chcialem, bo zle to zaczynalo wygladac.
Dziekuje za komentarze.
Nie podpuszczaj Jacku bo przeryje szuflade:D
A zdjecie bardzo osobliwe, zazdroszcze widokow!
Wszystko ladnie ale nieco za czerwono....jednak przy takim widoku to przejdzie......aaa dodam ze wiem jaki kolor maja te skaly, jednak chyba za bardzo pojechales w te strone......nawet niebo jest rozowawe.
Jednak zdjecie bardzo mi sie podoba....co do tego czy leci....trudno powiedziec;) Wydaje mi sie ze wyszlo wygiecie podczas klejenia i caly srodek powinien isc wyzej;)
Piękne zjawisko w pięknym otoczeniu. :)
Piękna sprawa:)
Super kadr i tyle w temacie.
tecza super , klimat oddany perfekcyjnie
Proac150
20-07-2010, 21:56
Bardzo ładne i widok i zdjęcie i moment.
ostrytux
20-07-2010, 22:53
Świetny moment, miejsce i fotografia :)
Świetny moment, miejsce i fotografia :)
Tak, tak. To jest najprawdziwsza prawda :).
Michal_C
21-07-2010, 09:19
Ale fajne. Super!
Jakub Klimczak
21-07-2010, 16:48
Piękne ujęcie.
Al Koholik
21-07-2010, 16:59
Eeee tam.... Gadacie jakbyście tęczy w życiu nie widzieli....
U mnie zagrzmiało i to jest dopiero przeżycie!... ale to taki kraj gdzie po każdym deszczu mamy tęcze, a grzmi średnio raz na 3 lata :wink:
Zazdroszczę zarówno tęczy jak i widoku... tfu! Takiego widoku z taką tęczą.
a ja mam w swojej kolekcji POTRÓJNĄ tęczę !!! Zrobioną jakieś 5 lat temu kompaktem ...
deputamadre
21-07-2010, 18:35
UBoot to się pochwal :)
A zdjęcie świetne.