Zobacz pełną wersję : PS a monitor (konwersja do sRGB)
Obrabiają sobie raw'a w PS na eizo 2243 (profil monitora wgrany), zauważyłem, iż po konwersji do sRGB zdjęcia znacznie się różnią od siebie z tym co widzimy w ps a z tym co w np. przeglądarce. Jak sobie z tym radzicie ?? Tzn. jak tu pracować aby efekt uzyskany w ps mógł się ukazywać przy prezentowaniu zdjęć w necie??
Obrabiają sobie raw'a w PS na eizo 2243 (profil monitora wgrany), zauważyłem, iż po konwersji do sRGB zdjęcia znacznie się różnią od siebie z tym co widzimy w ps a z tym co w np. przeglądarce. Jak sobie z tym radzicie ?? Tzn. jak tu pracować aby efekt uzyskany w ps mógł się ukazywać przy prezentowaniu zdjęć w necie??Hmmm ... u mnie wyglądają tak samo. Jeśli u Ciebie jest inaczej to może nie działa Ci profilowanie w przeglądarce?
Coś masz nie tak bo u mnie na większym bracie również zdjęcia wyglądają tak samo ..
Krzychu_Z
19-07-2010, 19:25
Obrabiają sobie raw'a w PS na eizo 2243 (profil monitora wgrany), zauważyłem, iż po konwersji do sRGB zdjęcia znacznie się różnią od siebie z tym co widzimy w ps a z tym co w np. przeglądarce. Jak sobie z tym radzicie ?? Tzn. jak tu pracować aby efekt uzyskany w ps mógł się ukazywać przy prezentowaniu zdjęć w necie??
Używać przeglądarki posiadającej działający CMS - weź poprawkę na szeroki gamut swojego monitora...
Dzięki za rady. Na każdej przeglądarce widać różnicę niestety. Zastanawiam się jeszcze, czy może coś mam nie odhaczone przy konwersji w ps cs3... Jak to u was działa?
Shooter , a jakiej przeglądarki używasz ? Przeczytaj ten wątek powinno pomóc http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=149782