Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Klify w Eastbourne
Witam, zawsze zachwycałem się zdjęciami klifów, które robili koledzy z forum, ale do głowy mi nie przyszło, że będę miał okazję zobaczyć je na własne oczy. Co prawda nie dotarłem nad same klify aby porobić odpowiednie kadry(wakacje z rodzinką :roll:), ale i tak widok był imponujący. Przedstawiam zatem jeden kadr, który ustrzeliłem i proszę o opinię speców :-) Warunki były jakie były i na to nie miałem wpływu :-)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img443.imageshack.us/i/klifyeastbourne2.jpg/)
GUINNESSts
18-07-2010, 22:03
Bardzo dobre zdjecie mz. Niebo lekko szumi i ten ptaszek. Ale to pryszcz. Podoba mi sie.
Szkoda troche lewej. widocznie nie mozna bylo inaczej.
Bardzo dobre zdjecie mz. Niebo lekko szumi i ten ptaszek. Ale to pryszcz. Podoba mi sie.
Szkoda troche lewej. widocznie nie mozna bylo inaczej.
Kurcze, sie zgodze......ale miejscowka wypas!
Al Koholik
18-07-2010, 22:06
Aż prosi się o drugą klatkę na lewą stronę. Panoramka z dwóch kadrów to nie trudna sprawa, a w wielu przypadkach ratuje zdjęcie.
super Arturze - gratuluję :)
krzysztofz24
18-07-2010, 22:09
Bardzo fajnie w kadrze ulozyles te poprzeczne linie falochronow z lagodnymi pofalowanymi liniami klifu na drugim planie...fajnie sie to komponuje:-).
Swiatelko troche nie te;-)( no ale piszesz ze wplywu nie miales, wiec pewnie nie mogles wrocic o lepszej porze), ale kolorki przyjemne.
Ładnie, też bym zobaczył więcej lewej, aż się prosi.
borregaard
18-07-2010, 22:18
Fajnje spojrzenie,ale trzeba było delikatniej "ciągnąć",bo krawędż wzgórza zaczyna świecić.....;)
Całkiem fajnie wyszło... ładny widok :)
ostrytux
18-07-2010, 22:26
Aż prosi się o drugą klatkę na lewą stronę. Panoramka z dwóch kadrów to nie trudna sprawa, a w wielu przypadkach ratuje zdjęcie.
Zgadzam się.
Nikonozaur
18-07-2010, 22:27
Fajne światła i cienie, ale tej lewicy brakuje bardzo mocno...
Dzięki panowie za porady, wykorzystam je w przyszłości, nigdy wcześniej nie próbowałem wykorzystywać więcej kadrów do pokazania krajobrazu, trzeba będzie nauczyć się sklejania :-)
jurek1906
19-07-2010, 17:35
Bardzo się podoba,świetna miejscówka :).
Proac150
19-07-2010, 17:45
Podoba się, jest bdb