Zobacz pełną wersję : zasłyszane - Polska, najlepsi kraj na ciały świat ;)
Wróciłem wczoraj z Egiptu i wrzucam tutaj kilka tekstów (moim zdaniem najlepszych) jakie usłyszałem od miejscowych.
Pomyślałem, że może byśmy stworzyli w tym temacie taką swoistą "mapę" powiedzonek ;-)
- Polska, najlepsi kraj na ciały świat - mamy wodka
(animatorzy zapowiadający codzienne atrakcje przy plaży)
- taniej niś w Biedronka
(naganiacze na ulicach)
- a co to, Ty moja ziona?
(animator do kolegi, jak jeden poprosił drugiego o podanie t-shirta)
- s*******o
(wymiana zdań przez powyższych)
- trawka lepsia niś w Amsterdam
(propozycja skierowana do mnie na głównej ulicy w Hurghadzie)
Uśmiech na twarzy wywołała jeszcze "Jesteś szalona" puszczona wieczorem przez barmanów w głównym hotelowym barze.
grudzinsky
17-07-2010, 13:05
- taniej niś w Biedronka
(naganiacze na ulicach)
:mrgreen:
jackrabbit
17-07-2010, 13:13
nie gadamy nurkujemy :mrgreen:
Ja nawet temacie foto => Na Teneryfie w sklepie foto (jest tam tego masa) pewien duzy Pan namawia mnie na polara firmy o ktorej nie slyszalem nigdy wczesniej.
Wzial moja wypucowana HOYA'e palcem POPUKAL w szybke i mowi (z pelna powaga):
HOYA - polish company ??
myslalem, ze sie przewroce.
:D
A w Tunezji naganiacze krzyczą ,,Ciemna woda,Ciemna woda'' (zimna woda) chodząc po plaży i różnych turystycznych atrakcjach :D
jackrabbit
17-07-2010, 16:38
A w Tunezji naganiacze krzyczą ,,Ciemna woda,Ciemna woda'' (zimna woda) chodząc po plaży i różnych turystycznych atrakcjach :D
znaczy zeby odstraszac turystow od kapieli w morzu? bo sikaja do wody, tak? :)
terpsych
17-07-2010, 17:40
znaczy zeby odstraszac turystow od kapieli w morzu? bo sikaja do wody, tak? :)
Turcja bazar: Ziajebiśta promocia: duzio droziej.
Bidulek trafil na złego nauczyciela
Tunezja:
1. medina (targ) w mieście Sus - handlarz chcąc mi zaimponować znajomością polskiego rzucił wiązankę: Polsat dwa, ch*j i... hutas :) Jeszcze się musi trochę pouczyć.
2. Przewodnik na wypadzie na wielbłądy o kobiecie wyrabiającej i piekącej tradycyjną metodą (w takich kamiennych beczko-piecach) coś ala kebaby - to jest Fatima, Fatima to jest stara ku**a.
krzysztofz24
17-07-2010, 21:33
2 lata temu bylem w Bulgarii i na 1-dniowej wycieczce w Istambule...zasloczyla mnie plynna polszczyzna Turków.;-)
Jak tylko grupa wysiadla z z autokaru w okolicach Akropolu wiele osob zostalo zaatakowanych przez handlarzy przewodnikami i albumami po Stambule.
Podchodzi(podbiega;-)) do mnie gosc i zaczyna po angielsku jaki to on ma wspaniale i tanie przewodniki-mysle sobie zeby sie odczepil i po polsku pytam go:
- A masz po polsku?
-Tak oczywiscie ze mam po polsku(plynna polszczyzna:-))
-Ile?
-Tylko 15 euro za album i przewodnik, bardzo dobra cena.
-Nie, za drogo, 5 euro ( mysle sobie ze napewno mu nie dam 45 pln za ten zestawik)
-10 euro, mam troje dzieci (:-), dobry jest)
- Dobra, 6 euro
-7 euro
-Ok, mysle sobie ze zbilem cene o ponad polowe, i to w sumie jakies 21 zl, wiec moze byc.
P.S Pozniej w sklepiku z pamiatkami widzialem ten sam "zestaw" za .....2 euro. Targuj sie tu z arabami;-).
A juz nie wspomne jak na Wielkim Bazarze na pytanie po polsku: ile to kosztuje?
- A ile chesz kupic(rowniez po polsku).
Marian K
17-07-2010, 22:44
Taki morał się szykuje - Polak dużo podróżuje.:)