PDA

Zobacz pełną wersję : Czy ktoś ma zbędną elektroniczną nianię?

goblinos
16-07-2010, 21:40
Drodzy forumowicze :)
Poszukajcie w szafach, może macie gdzieś niepotrzebną nianię elektroniczną. Chętnie bym odkupił, nie ukrywam, że tanio :) Taką, żeby mrygała diodami w zależności od natężenia hałasu i wydawała jakieś dzwięki po stronie odbiornika, no i żeby miała zasilanie na baterie i zasilacz.
Miałem fajną nianię z Aventu przywiezioną z UK, ale zepsuła się, teraz nowa dzidzia na świecie i trochę brakuje.

pzdr
goblinos

frostic
16-07-2010, 23:04
Nie kupuj taniej niani. Nie warto!
Jeśli dziecko jest całkiem "nowe" to polecam taką z monitorem oddechu.
Specjalny mechanizm monitoruje oddech dziecka podczas snu, nie dając mu "zapomnieć" o tej ważnej czynności. A czasami niestety to się zdarza.
Nowa kosztuje ok 500 zł ale warta jest każdej złotówki!
http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/p5230,angelcare-ac-401-monitor-oddechu-z-niania-elektroniczna.html

Wiem, że to spora kasa, ale generalnie dzieciak tani nie jest ;)
A może ktoś zapyta: "co Wam się jeszcze przyda?"...

To taka rada od w miarę świeżego ojca, posiadającego w swej zagrodzie w miarę świeżą matkę panikarę ;)

grudzinsky
16-07-2010, 23:52
frostic dobrze pisze! dac mu wodki ;)
mam tego Angelcare, ale w starszej wersji tez z monitorem oddechu. jesli nie chcesz kupowac nowego urzadzenia to poszukaj na alledrogo ;)
ja kupilem uzywke, dziala i to jest najwazniejsze :)

goblinos
18-07-2010, 13:02
Dzięki za rady, ale nie potrzebuję takiego kombajnu. Świeżym ojcem też nie jestem, bo to drugie dziecko, a matka panikarą też nie jest :)
Nianię potrzebuję kilka/kilkanaście razy w roku jak np położę dziecko spać, a w tym czasie mogę sobie coś robić spokojnie w garażu albo oglądać mecz u sąsiada, albo nawet słuchać muzyki na słuchawkach.
Wystarczy mi zwykła niania z diódkami i głośniczkiem z przyzwoitym zasięgiem i bez zakłóceń dzwiękowych, max 50zł za używkę