PDA

Zobacz pełną wersję : Aparat do 1000 zł

Jed3000
13-12-2006, 20:48
Mój kolega ma zamiar kupić aparat do 1000 zł. Zależy mu na szybkim AF i na obiektywie z dobrym światłem (sport). Ogniskowa nie ważna ale przydałaby się mu ok 3x. Pytam bo na cyfrach zwykłych nie znam się za dobrze. Niekoniecznie Nikon:D

Jed3000
15-12-2006, 21:48
rozumiem że nie ma takiego apartatu............ może jednak?????? Jakiś w miarę dobry w tej cenie?????

Guancho
15-12-2006, 21:59
Ogniskowa nie ważna ale przydałaby się mu ok 3x.

Nie no to to mnie powaliło :):):):)

ArtX
15-12-2006, 22:07
bo to taka jednostka jest teraz nowa 'razy'. bardzo uniwersalna swoja droga, bo moze nawet robic za walute :)

Jed3000
16-12-2006, 20:24
chodziło mi o zoom optyczny. W tych aparatach nie pojawia się ogniskowa w mm. Lol, po prostu źle to sformułowałem a zaraz się ludzie czepiają. Pozatym odsyłam do pojęcia waluta, bo chyba nie zabardzo zdajesz sobie sprawę z tego co to znaczy.

Janis
16-12-2006, 20:36
Moim skromnym zdaniem za 1000zł nie kupi dobrego aparatu posiadającego satysfakcjonującą funkcję sport.
Chociaż życzę mu powodzenia...

ArtX
16-12-2006, 22:38
no chyba ciezko mowic o ogniskowej przy nieoptycznym :]
btw, wiem co to jest waluta, a 'razy' mialo podtekst seksualny (tak, jestem niewychowanym chamem i lubie zarty z takim podtekstem). Jezeli dalej ktos nie widzi zwiazku z waluta to trudno, zartow sie nie tlumaczy.
W odroznieniu..., wiem tez co to zoom optyczny, a co wiecej, wiem tez, ze w aparatach tych, pojawia sie jak najbardziej pojecie ogniskowej (tylko ze wzgledu na rozmiary marycy innny jest mnoznik, dlatego czesto podaje sie ogniskowa jako odpowiednik malego formatu).
Stary, kompromitujesz sie maksymalnie, piszac, ze 'ogniskowa nie wazna, ale przydala by sie 3x'. Albo ogniskowa (a wlasciwie jej zakres jesli mowimy o zoomie), podana w jednosce dlugosci, albo maksymalne powiekszenie (przyblizenie), wielkosc bezjednostkowa. Co prawda jedno na drugie jest do przeliczenia bez wiekszych kombinacji, ale to dwie rozne rzeczy.
Swoja droga, jak szukasz obiektywow to piszesz ze swiatlo nie wazne, ale przydalo by sie 1.8?
Art.

Janis
17-12-2006, 12:24
heheheh ale pocisk :)) Czulem, ze taka riposta będzie.

Jed3000
17-12-2006, 20:20
Radzę skorygować opis: czarnobiałe pisze się z myślnikiem. Zaraz widać, że Chicago.

ArtX
18-12-2006, 13:11
Dziekuje, juz poprawilem. A jesli chodzi o Chicago, ktore widze, ze wytykasz, to nie emigracja, tylko badania naukowe (biologia molekularna). Na szczescie tylko rok i juz na polmetku : )

Zycze wszystkim forumowiczom Wesolych Swiat i D2x-a pod choinka (a jesli ktos ma, to zawsze moze byc troche szkla:) )
Pozdrawiam
Art.

mcc
18-12-2006, 13:40
To ja moge sprzedac swego 995 - wprawdze spelnia tylko czesc wymagan - ale za to z torba LowePro 3 aku, dodatkowa ladowarka i 2ma CF ;-)

Pzw,

Janis
21-12-2006, 18:37
Dziekuje, juz poprawilem. A jesli chodzi o Chicago, ktore widze, ze wytykasz, to nie emigracja, tylko badania naukowe (biologia molekularna). Na szczescie tylko rok i juz na polmetku : )

Zycze wszystkim forumowiczom Wesolych Swiat i D2x-a pod choinka (a jesli ktos ma, to zawsze moze byc troche szkla:) )
Pozdrawiam
Art.
Również wszystkiego najlepszego.
I ach! te marzenia... xD