Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Lokalne burze i zamglenia
Witam wszystkich.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img30.imageshack.us/img30/2284/dsc0069nawebramlzejszy.jpg)
Dziękuję za wizytę.
Bartekkw
15-07-2010, 16:26
Całkiem przyjemnie jak na panujące warunki oświetleniowe. Ładnie wyszły plany i naturalne kolory. W mojej opinii słupy nie przeszkadzają. Żeby się przyczepić ;) to odnoszę wrażenie że chyba za mocno odszumiłeś niebo - wyskoczyły charakterystyczne obwódki i nieostrość przy kablach energetycznych, ale mogę się oczywiście mylić. Reasumując jest przyzwoicie ;)
Dzieki za opinie.
Nic tu nie odszumiałem.Obrabiałem jpeg'a(ciągle walcze z bałaganem na dysku który uniemożliwia mi odpalnie acr-reinstalacja niezbędna) i niestety wyszły tu pewne niedociągnięcia(ale twardo mimowszystko spałem tej nocy :-) ).Był to jedyny kadr wczoraj,bo lało bardzo.
Bartekkw
15-07-2010, 16:37
Nic tu nie odszumiałem.
No to dobrze że zastrzegłem sobie możliwość pomyłki ;) W każdym razie ja dostaję taki właśnie efekt bo zbyt intensywnym użyciu filtra "noise reduction" :)
na lapku wygląda bdb, dorzucę jutro opinię kiedy obejrzę na monitorze :)
Na pierwszym słupie i drutach masz obwódki i dla mnie za mocno wyostrzone (zwłaszcza drugi plan). Klimat natomiast ładny trzyma.
na lapku wygląda bdb, dorzucę jutro opinię kiedy obejrzę na monitorze :)
Wielkie dzięki,czekam z niecierpliwością.
Na pierwszym słupie i drutach masz obwódki i dla mnie za mocno wyostrzone (zwłaszcza drugi plan). Klimat natomiast ładny trzyma.
Fakt,może tyćkę-troszkę olałem ostrzenie(główny powód obwódek chyba)ale już świt mnie dopadał jak zapisywałem zdjęcie.Najażniejsze dla mnie jednak że "trzyma":-) .
Dzięki panowie.
potwierdzam dla mnie jest ok, nie należę do detalistów więc nie bedę szukał drobiazgów :)
borregaard
16-07-2010, 19:24
Przymierzałem się parę razy,bo myślałem,że te dalsze plany są troszkę zbyt wyrażne...
Nie,jest dobrze....a słupy..jakie słupy.?..;)
Wielkie dzięki starszyżnie za przychylne słowo,no i Jadowitej też,choć rano narobiła zamieszania zdrowo:-).
Szczerze,jak siadam do foty to nigdy nie wiem co z niej będzie,gorzej;-)nawet jak nsciskam spust też nie mam koncepcji jak ma wyglądać...i to jest dla mnie niesamowita radocha właśnie.Ta wyszła w mojej opini "lekko",a słupy paradoksalnie lekkości tej dodają jeszcze,zresztą lubię słupy,a w szczególności te dominujące nad wszystkim,ogromne linie które widać z ogromnych odległości,a co...