Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gdzieś w hrabstwie Down...
... dokładnie nie pamiętam położenia, w każdym razie Irlandia Północna ;)
Jednak spodobał mi się tamtejszy krajobraz...
Zapraszam
* 1 *
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/47557861986057697224.jpg)
* 2 *
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/31485502304515528503.jpg)
Pozdrawiam :)
Bartekkw
15-07-2010, 16:33
Hubert, kadry są cacy ale wydaje mi się że miałeś zbyt silne światło....Może jakby lekko przyciemnić dół zdjęcia...sam nie wiem .:)
Hubert, kadry są cacy ale wydaje mi się że miałeś zbyt silne światło....Może jakby lekko przyciemnić dół zdjęcia...sam nie wiem .:)
Masz racje, Bartku. Swiatlo bylo ostre i myslalem o przyciemnieniu podlogi...
Choc mysle, ze jej jasnosc jest akceptowalna, bo ... "tam tak bylo" ;)
Bartekkw
15-07-2010, 17:07
bo ... "tam tak bylo" ;)
A w to nie wątpię :)
Tak, kadry są ładne - szczególnie 2, ale światło wygrało, a może Ty przegrałeś "zabiegami" w PS... Tak czy inaczej, kolorystyka zdjęcia pozostaje na "nie"...
T_P_
Mnie siedzą oba, a właśnie z tym ostrym światłem tworzą dość ciekawy i oryginalny efekt. Też wolę miekkie światło ale w tych zdjęciach jest coś, co mi się bardzo podoba.
szkoda tego światla, rzeczywiście deko za ostro jest i ja jasno, przynajmniej dla mnie, kadry ciekawe i sie podobaja.
jedynka mi się podoba, ..... ale wygląda jakby jeszcze nieskończona była, czegoś w obróbce brakuje
zgadzam się ze zdaniem kolegi.
Nikonozaur
15-07-2010, 20:02
Była patelnie i na fotkach również jest patelnia, po co zmieniać porę dnia za pomocą softu?
Wciągam jak jest, właśnie takie wypalone. ;)
Proac150
15-07-2010, 21:21
Miałem wcześniej napisać to samo co Bartek, ale oglądam po raz któryś i jeśli słońce tak dawało to.... widać i jest ok., ładne kadry
Jedynka znakomita, dwojka tez ladnie!
Trafiłeś tam o takiej porze i tak to pokazałeś :-) jest OK :-)
jacekz40
15-07-2010, 22:21
Jedynka znakomita, dwojka tez ladnie!
Ja też, ja też...jestem za :grin: a na niebie nawet są chmury.
Tak na marginesie zdjęć Huberta - od paru dni mamy układ rano niebo czyste, w godzinach południowych piękne chmurki i po południu aż do zachodu znowu niebo czyste. Na znak protestu :-P przeciwko Matce Naturze robię zdjęcia w samo południe. Chromolić ostre słońce :mrgreen:
Światło jest jakie jest. Byłeś tam, widziałeś i nam pokazałeś ;).
Kadrowo zdecydowanie jedynka. Dobrze wszystko poukładałeś kompozycyjnie. Drzewka i chmurki bardzo fajnie się równoważą. Do tego klika ciekawych linii i całość wygląda bardzo fajnie.
Dwójka jak dla mnie trochę ciasnawa jest. Wiem, że kwadrat i centralna kompozycja, ale mi wyraźnie brakuje prawej strony. Może jakby tak z większej odległości ;).
borregaard
16-07-2010, 18:34
.....:lol: :lol:...drzewka jak...brokuły wyszły...:lol:
ostrytux
16-07-2010, 22:33
Gdzieś w hrabstwie Down...
Kruca a ja bym powiedział że to u nas w Polsce :D mimo ostrego światła obie fotografie dzięki kadrowaniu bardzo ładne - niemniej jedynka bardzie mi się widzi :)
Sylvester
16-07-2010, 22:43
kadrowo wybieram 2 reszte juz napisali :)
GUINNESSts
17-07-2010, 00:07
Widzilem na digart. Rozwine monotonie... (wpis na dig). Monotonie kolorystyczną. To sprostowanie dla Ciebie.
Kadry oba mz bdb!!!
maniak666
17-07-2010, 02:10
Kruca a ja bym powiedział że to u nas w Polsce :D mimo ostrego światła obie fotografie dzięki kadrowaniu bardzo ładne - niemniej jedynka bardzie mi się widzi :)
No fakt, taki swojski klimat tego pola. Te wyspiarskie jakoś inaczej się widzą.
Była patelnie i na fotkach również jest patelnia, po co zmieniać porę dnia za pomocą softu?
(...)
(...) Tak na marginesie zdjęć Huberta - od paru dni mamy układ rano niebo czyste, w godzinach południowych piękne chmurki i po południu aż do zachodu znowu niebo czyste. Na znak protestu :-P przeciwko Matce Naturze robię zdjęcia w samo południe. Chromolić ostre słońce :mrgreen:
Panowie - dokładnie ;) Podziękował! :D
(...) Dwójka jak dla mnie trochę ciasnawa jest. Wiem, że kwadrat i centralna kompozycja, ale mi wyraźnie brakuje prawej strony. Może jakby tak z większej odległości ;).
Powiem Ci, Pawle, że mam kadr poziomy z tego miejsca, jednak popelnilem prosty i bardzo wazny blad przy kadrowaniu (nieznacznie ucieta korona drzewa, ktore stalo bardziej z lewej i nie widac go na powyzszym zdjeciu), stad wybralem takie rozwiazanie :)
.....:lol: :lol:...drzewka jak...brokuły wyszły...:lol:
Jak sie tak wpatruje, to... faktycznie! :lol:
Kruca a ja bym powiedział że to u nas w Polsce :D (...)
Bylem ciekaw, czy ktoś zwróci na to uwagę w wątku ;)
(...) Rozwine monotonie... (wpis na dig). Monotonie kolorystyczną. To sprostowanie dla Ciebie. (...)
Dzięki, Tomku, bo to było mi potrzebne, gdyż nie do końca wiedziałem "do czego pijesz" ;)
Cieszy fakt, że są różne opinie, a dzieki temu pomysly/syguestie!
Serdecznie wszystkim dziekuje! :)
krzysztofz24
17-07-2010, 22:04
To moze tak, nie chodzi o ostre swiatlo widoczne na zdjeciu9cos tam mozna ratowac obrobka)....tylko o to ze pora dnia kiedy robiles fote byla niezbyt sprzyjajaca foceniu;-) (ale to oczywiste i na pewno to wiesz)...tylko co, mamy zajefajna miejscowke i nie wyciagac aparatu?
Bardzo dobrze ze go wyciagnales:-), super skadrowales i nawet obronna reka wyszedles z ciezkich warunkow oswietleniowych, ja jestem zdecydowanie na tak:-).
wojtek6308
18-07-2010, 08:07
Ładne kadry, ale 1 bardziej mnie się widzi :-) .