Zobacz pełną wersję : porysowany wizjer D90
krzysiek17-18
14-07-2010, 22:36
witam mam bardzo porysowany wizjer w nikonie
chciał bym go wymienić czy ktoś orientuje się jakie mogą być tego koszta
ThomasVoland
14-07-2010, 22:47
Ok 50 zł np. http://www.e-cyfrowe.pl/nikon-dk-20c-szklo-korekcyjne-0-dptr-p-10897.html?PCID=7214_34&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-07&utm_content=10897
krzysiek17-18
15-07-2010, 00:09
szkoda ze producent nie dał jakiejś osłony na wizjer zastanawiam się jaki będzie koszt wymiany tego w serwisie
bo z tego co oglądałem to wizjer nie jest w żaden sposób chroniony i wymienić trzeba chyba całość
Skinny... to co Ty podlinkowałeś to jest szkiełko korekcji dioptrii, i to jest zakładane NA WIZJER...
wymiana wizjerka to będzie grubsza sprawa, a swoją drogą jak można go aż tak porysować, że kwalifikuje się do wymiany?
krzysiek17-18
15-07-2010, 00:22
aparat mam od ok miesiąca i pożyczyłem go na kilka chwil kiedy wrócił miał rysy nie są widoczne ale skoro dałem go w sklepowym stanie to taki też chce dostać wiec nie ja będę za to płacił
trzeba wymieniać cłly wizjer czy wystarczy wymienić to szkiełko w wizjerze razem z plastykową ramką
skoro nie są widoczne, to tak jakby ich nie było i po co całe zamieszanie? ;)
krzysiek17-18
15-07-2010, 00:31
dla czystej zasady skoro ktoś do pozyczył i zrysował to co zostawić to tak zwlaszcza ze tamta osoba chce to pokryć wiec nie ma problemu prosił bym o orientacyjne info odnosnie takiej naprawy
yhm ;)
najlepiej spytać po prostu w serwisie, a jeśli chcesz to sobie wymienić na własną rękę to na eBayu można dostać wizjer do d80- w d90 wydaje mi się, że POWINIEN być taki sam, ale tego Ci dokładnie nie powiem bo NIE mam d80 przed sobą... sama wymiana nie powinna być kłopotliwa -> http://cgi.ebay.com/Nikon-D80-eyepiece-mold-repair-part-1K460-044-/280517265826?cmd=ViewItem&pt=Digital_Camera_Accessories&hash=item415021c9a2
Swoja droga, ciekawe w jaki sposob mozna porysowac wnetrze wizjera ( oczywiscie nie specjalnie ) chyba nie okiem :) Pierwsze slysze o takim przypadku.
Krzysiek, litości - w przyszłości pisz używając znaków interpunkcyjnych
Swoja droga, ciekawe w jaki sposob mozna porysowac wnetrze wizjera ( oczywiscie nie specjalnie ) chyba nie okiem :) Pierwsze slysze o takim przypadku.
rzęsami?
Swoja droga, ciekawe w jaki sposob mozna porysowac wnetrze wizjera ( oczywiscie nie specjalnie ) chyba nie okiem :)Tez mnie to bardzo ciekawi. Grzebal tam srubokretem, czy dal dziecku do zabawy...(?)
krzysiek17-18
15-07-2010, 15:49
gosc ktory go pozyczył czyscił to koszulka i troche narobił rys
to po niezłym krochmalu ta koszulina musiała być :D
Może była z PPTA :)
Jeśli niewiele widać i niespecjalnie przeszkadza, warto się zastanowić, czy koleżeństwo nie jest jednak cenniejsze od wizjera :)
Może lepiej wspólnie wypić coś chłodnego w te ciepłe dni?
Oczywiście decyduje zawsze właściciel, ale ...
krzysiek17-18
15-07-2010, 22:02
gość sam się zgodził ma naprawę i raczej znajomość na tym nie ucierpi
koszt naprawy z tego co mi napisał serwis nikona to 220-250z ale by to dokładnie skosztorysować muszą mieć aparat u siebie
trochę dziwne gdyż wiadomo co trzeba zmienić i puki co nic więcej do wymiany się nie nadaje
Coś znajdą przy okazji, może migawka pada (nie ważne że ma mało na liczniku :) )
krzysiek17-18
16-07-2010, 14:57
zrobił może z 400 fot to chyba nic puki co się nie dzieje z nim nic złego żeby trzeba było coś wymieniać poza tym
szkiełko wymieniam bo chce a jeśli wynajdą coś jeszcze to raczej podlega pod gwarancje serwisową