Zobacz pełną wersję : D700 pod wodę - zapytanie
Radek Radziszewski
14-07-2010, 21:10
Witam,
Chciałem zapytać czy ktokolwiek z was ma/zna kogoś kto posiada sprzęt aby D700 (ew. D300) zabrać pod wodę - głębokość maksymalnie 2m.
Chciałbym za odpłatą wypożyczyć na tydzień taki ekwipunek.
Jeśli ktokolwiek z was zna kogoś lub jakąś firmę która takie rzeczy wypożycza to byłbym wdzięczny za dane kontaktowe.
Pozdrawiam,
Radek
do 2m wystarczy ci Ewa-Marine ewentualne pozostałe miękkie pokrowce.. koszt ok 250-500zł w zależności od firmy no i wykonania
od 5m raczej warto rozejrzeć się za budowami twardymi - ale jak piszesz - to pewnie jedna akcja pewnie topienia młodych...
Radek Radziszewski
15-07-2010, 10:18
Tak to raczej jednorazowa akcja i totalnie prywatna nie ślubna - a ma ktoś taki worek na pożyczenie na tydzień za odpłatnością ?
marcin_G
15-07-2010, 11:20
Po prostu sobie kup. Coś takiego używałem w marcu na Oceanie Indyjskim. Właśnie z F300 i 24-70. Wchodzi wprawdziee na wcisk, ale foty są pierwsza klasa :)
http://allegro.pl/item1141281817_pokrowiec_wodoszczelny_aquapac_niko n_sony_canon.html
Po prostu sobie kup. Coś takiego używałem w marcu na Oceanie Indyjskim. Właśnie z F300 i 24-70. Wchodzi wprawdziee na wcisk, ale foty są pierwsza klasa :)
http://allegro.pl/item1141281817_pokrowiec_wodoszczelny_aquapac_niko n_sony_canon.html
nie bylo strachu wrzucajac taki woreczek ze sprzetem do wody? :D
jakos bym chyba nie dal sie na to namowic...
ale z drugiej strony planuje pofocic na wakacje troche rafy i nie wiem czy kupowac jaka malpke podwodna, czy ryzykowac woreczkiem :D
Do rafy kup małpkę, bo nawet z D700 trzeba by mieć pewnie dobre makro. Pomimo przejrzystości wody taka rafa wygląda fajnie na zdjęciach z bardzo bliskich odległości....no i ja bym się bał D700 wrzucać w takim woreczku...
Radek Radziszewski
15-07-2010, 12:08
oj najpierw na noc wrzucę do wanny jak rano będzie w środku mokro to odpuszczę ;)
wsadz do srodka chomika, wtedy bedzie pewniak. jak rano bedzie dzialal znaczy jest ok.
Eee jak nie będzie działał (chomik) to będzie znaczyło że działa :)
wsadz do srodka chomika, wtedy bedzie pewniak. jak rano bedzie dzialal znaczy jest ok.
chyba, ze sie udusi ;)
worek polecam, dziala bardzo dobrze na niewielkie glebokosci
marcin_G
15-07-2010, 18:36
Ja właśnie fotografowałem na rafie koralowej. Tuż pod powierzchnią wody. Zoom na stałe ustawiony na 24mm i przy odległości 40-100 cm jest suuuuuper.
Co do szczelności Aquapac a: ważne, żeby starannie go zamknąć "na sucho" i powoli się zanurzać, a nie skakać na główkę. Spisuje się zupełnie dobrze.
Wchodzi wprawdziee na wcisk, ale foty są pierwsza klasa :)
Pooookaż! 8)
wsadz do srodka chomika, wtedy bedzie pewniak. Jak rano bedzie dzialal znaczy jest ok.
10/10 :)
Brazilianpitbull
15-07-2010, 20:54
+5 do respektu... :D
Ja chyba nie przełamałbym się do wsadzenia lustra w czymś takim pod wodę...
ja mam i używałam w Chorwacji nawet do 5 m : DiCAPac SLR PACK. zdjecia nawet nawet powychodzily ;)
nie wiem czy D700 sie w to zmiesci ale jesli jestes zainteresowany to pisz PW. do 11 sierpnia moge pozycztyc.
pozdrawiam
ps. ja używalam z D200 + 50/1.8 lub sigma 10-20. nikkor 18-200 tez sie zmiescil ;)
Shadow767
19-07-2010, 17:54
ja mam i używałam w Chorwacji nawet do 5 m :
Witam, czyli słona chorwacka woda nic temu nie zrobi?
- Czy po wyjściu płuczesz w słodkiej i czekasz aż obeschnie, dopiero później wyjmujesz sprzęt?
- Nie ukrywam, że zamienił bym małpkę na takie coś, lecz mam spore obiekcje.
pozdr Wojtek