Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] * iiiiiiIIiiIIiiiiIiIi ii. *
martinez
14-07-2010, 19:51
Zachodowo, z wczoraj, zapraszam :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://a.imageshack.us/img714/3411/mg6009.jpg)
.
no kolego - jest super :)
Stosunkowo trudno jest obecnie zrobić dobre, przyciągające uwagę zdjęcie w tej tematyce (ileż to już takich było), ale to naprawdę mi się podoba - być może przez te miękkie, pastelowe kolory i generalnie fajne, równe światło. Dobra robota.
martinez
14-07-2010, 19:57
no kolego - jest super :)
Dzięki Janku :)
i Wojtku ;)
maniak666
14-07-2010, 20:31
Stosunkowo trudno jest obecnie zrobić dobre, przyciągające uwagę zdjęcie w tej tematyce (ileż to już takich było), ale to naprawdę mi się podoba - być może przez te miękkie, pastelowe kolory i generalnie fajne, równe światło. Dobra robota.
No i układ chmur na palikami. Gratki wielkie
anonymos
14-07-2010, 20:32
Ależ Ci górne narożniki zaszumiły od wyciągania :D.
Poza tym im bliżej lewej krawędzi tym paliki mocniej farbią jagodowo. Piana między palikami tez mają zafarb jagodowy. Ogólnie paliki nieco za mocno wyciągnięte z cienia w stosunku do tego jak je nie dość dostatecznie doświetliłeś. Nie ma tragedii ale mogłoby być lepiej.
Poza tym bardzo przyjemny kadr i ruch wody. Światło na niebie (poza narożnikami) też super.
Fajny kadr, ale najbardziej podoba mi się kolorystyka... bajka. :)
martinez
14-07-2010, 20:37
Ależ Ci górne narożniki zaszumiły od wyciągania :D.
Poza tym im bliżej lewej krawędzi tym paliki mocniej farbią jagodowo. Piana między palikami tez mają zafarb jagodowy. Ogólnie paliki nieco za mocno wyciągnięte z cienia w stosunku do tego jak je nie dość dostatecznie doświetliłeś. Nie ma tragedii ale mogłoby być lepiej.
Poza tym bardzo przyjemny kadr i ruch wody. Światło na niebie (poza narożnikami) też super.
Troszkę zaszumiały, nie zdjąłem wyostrzenia z nieba, a w szczególności z narożników ;))
Może trzeba było zostawić delikatnie winietę to by tak nie szumiało :P
Za to cię szanuję Marcinie, za sumienna i rzeczową krytykę :)
Bartekkw
14-07-2010, 20:40
Fajny kadr, ale najbardziej podoba mi się kolorystyka... bajka. :)
sie podpisze
malasana
14-07-2010, 20:50
Dawno nie widzialem tak dobrej fotografii falochronu:)
Proac150
14-07-2010, 20:59
Klasa, kolor pojechany ale b. się podoba.
Super kadr, piękne chmury i kolorystyka.
Do tego ciekawie woda pokazana.
Pewne aspekty obróbkowe do poprawy i zdjęcie miodzio :smile:.
Super kadr, piękne chmury i kolorystyka.
Do tego ciekawie woda pokazana.
Pewne aspekty obróbkowe do poprawy i zdjęcie miodzio :smile:.
Pełna zgoda :-)
przemo1978
14-07-2010, 22:11
a mozesz pokazać bez obróbki ?? ;)
martinez
14-07-2010, 22:37
a mozesz pokazać bez obróbki ?? ;)
a po co ;)
anonymos
14-07-2010, 23:06
Spoko Marcinie :D .
krzysztofz24
14-07-2010, 23:21
Jak zobaczylem zdjecie dopiero skumalem o co ci chodzilo z tytulem:-)...a zdjecie mi sie podoba,szczegolnie kolory na chmurach...
ostrytux
14-07-2010, 23:40
Super niebo, kadr również do mnie trafia - być może delikatnie ciemniejsze pale bym widział.
świetne zdjęcie...
jedyne co mi nie pasuje, że ilość palików na zdjęciu nie zgadza się z ilością palików w tytule ;)
Nikonozaur
15-07-2010, 01:13
Myślę, że po oczyszczeniu palików z jagód byłoby wzorowo, tak jest jedynie super. ;)
borregaard
15-07-2010, 07:30
Myślę, że po oczyszczeniu palików z jagód byłoby wzorowo, tak jest jedynie super. ;)
Zdecydowanie popieram.
Fajne kolorki, fajny kadr, rozmemlane jest (luuuuubie :) ) czyli gra gitara. Moze tylko te paliki za bardzo wyciagniete z cienia ale test sciany calosc przechodzi ;)
I sie kurna syscy od jagodek odstosunkujcie :mrgreen: :mrgreen:
borregaard
15-07-2010, 08:07
Fajne kolorki, fajny kadr, rozmemlane jest (luuuuubie :) ) czyli gra gitara. Moze tylko te paliki za bardzo wyciagniete z cienia ale test sciany calosc przechodzi ;)
Ależ ja uwielbiam jagody,ale w ....pierogach..;)
martinez
15-07-2010, 10:44
Ależ ja uwielbiam jagody,ale w ....pierogach..;)
Ja tam wole jagodzianki :mrgreen::mrgreen::mrgreen::razz:;-)
martinez
15-07-2010, 10:48
Dzięki Rafał... cieszę się że czytam takie słowa... po tym jak czytałem ostatnio twoje inne komentarze nie sądziłem że stać cię jeszcze na tak odmienne zdanie :razz: a tak wogóle to serdecznie pozdrawiam z polski z gorącego Kołobrzegu ;)
Spróbuję troszkę przygasić te paliki oraz powalczyć z tym o czym wspominał Kulten... :)
Dzięki wszystkim odwiedzającym za komentarze :)
Dzięki Rafał... cieszę się że czytam takie słowa... po tym jak czytałem ostatnio twoje inne komentarze nie sądziłem że stać cię jeszcze na tak odmienne zdanie
To ja sie ciesze ze sa jeszcze na tym forum ludzie, ktorzy potrafia zrobic zdjecia, na ktorych cos jest. I do tego potrafia to jeszcze podac.
Świetne zdjęcie,kolory super. ;)
KLasa zdjecie, podoba sie.
Nie pisalem nic wczesniej bo w pracy nie bylem pewien kolorow (zreszta wygladalo lepiej i nie wiedzialem o co chodzi z ta jagoda:D) teraz ogladam w domu i nie przeszkadzaja mi szumy, piekne niebo, jakosciowo zdjecie jest naprawde dobre, kadr dla mnie klasa......ale z ta sliwka bym powalczyl a zwlaszcza na slupkach;)
I tak gratuluje bo zdjecie sie bardzo podoba!
jadowita żmija
16-07-2010, 06:53
Baśniowy świat 1000 i jednej nocy:):):)