Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] 03:47 i 05:00
Najpierw pobudka o 02:10, SKM o 02:52, cel 03:30. Co z tego wyszło?
Dwa przykłady poniżej.
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img18.imageshack.us/img18/2314/dsc14561.jpg)
2
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img18.imageshack.us/img18/5001/dsc15201.jpg)
Sebastianito
13-07-2010, 11:16
Bardzo podoba mi sie nr 1.
A dla mnie dwa, swietne technicznie trudne zdjecie.......!
Oba ciekawe.
Dwójka przepiekna:)
Proac150
13-07-2010, 12:07
Obie super, technikalia bdb
Matey3000
13-07-2010, 12:10
2 swietna.
napracowałeś się, poświęciłeś, ale opłacało się, obie fotki przednie są :smile:
decmeister
13-07-2010, 12:23
bardzo udane !
Tak dwójka naprawde fajna, podoba sie.
krzysztofz24
13-07-2010, 12:41
Nie bede wybieral, oba bdb:-).
Dziękuję za komentarze. Cieszę się, że zdjęcia przypadły do gustu.
Dziękuję za komentarze. Cieszę się, że zdjęcia przypadły do gustu.
A moze sie podzielisz strona techniczna zdjcia nr 2.....please.....filtry, sklejka, HDR.....przyznaj sie jak to zrobiles bo wrazenie robi, zwlaszcza te promienie na niebie!!!!
Warto bylo rano wybrac sie do Orlowa:)
2 PRZEPIEKNA!!!
jurek1906
13-07-2010, 14:12
Bardzo dobre obie prace :).
Sławomirowski
13-07-2010, 14:40
Warto było wstać bez dwóch zdań - bardzo dobre zdjęcia; ładne, delikatne kolory, świetnie opanowana i "podana" ekspozycja.
zdjęcia przecudne...
wyglądają na sklejkę
Nikonozaur
13-07-2010, 14:49
Świetna dwójeczka, jedynka też nie od macochy.
To z dzisiejszego udoju? Jeśli tak to fajne chmurki trafiłeś, dzień wcześniej nie było ani sztuki. Jak dużo od szczęścia zależy... ;)
A moze sie podzielisz strona techniczna zdjcia nr 2.....please.....filtry, sklejka, HDR.....przyznaj sie jak to zrobiles bo wrazenie robi, zwlaszcza te promienie na niebie!!!!
Hmm.. szczerze mówiąc, to obróbka była dość prosta. Fota wrzucona co CNX2 i dość mocno wyciągana z cieni. Później jeszcze trochę zabawy funkcją D-Lighting i to wszystko. Na koniec delikatne poprawki w CS - zabawa z Shadows/Higlights, minimalnie poprawione kolorki, zmniejszenie, i wyostrzenie.
Nie są to ani sklejki, ani HDR'y, ani żadne inne cuda. Tylko to co napisałem powyżej.
Acha. Zdjęcie robione gołym obiektywem. Bez filtrów. Bo niestety na moją S15-30 nie da się nic nakręcić, a żelowych nie posiadam.
@Nikonozaur, tak to z dzisiejszego ranka. Właśnie dlatego pojechałem, bo na ICM'ie wyczaiłem, że będą chmury ;)
@mirek, a to może Ciebie spotkałem tam dzisiaj?
Jeszcze raz dziękuję za ciepłe komentarze.
oba zdjęcia bardzo fajne, ale osobiście bardziej do gustu przypadł mi nr 2 - niebo jest boskie...aż mi się przyjemnie zrobiło. pozdrawiam
helopawelo
13-07-2010, 16:16
nono widzę, że opłacało się tak wcześnie zrywać z łóżka.. 2 świetna!
Byl bym szczesliwy gdyby dzisiaj bylo wiecej czasu z rana
Jeszcze raz gratki za piekne fotki:)
borregaard
13-07-2010, 18:09
Bardzo fajne foty.Szkoda,że kamienie nieco promieniują i krawędż korzenia...
Za dwójkę, jak to mówią ........ szacun :-)
No tak S15-30 czyli to z FXa......no tak......dobra robota!
podobają mi się obie, lubię iśc pod prąd więc powiem ze 1 bardziej
dla mnie rowniez 2 ale 3:30... ?
Tez wybieram sie nad morze ale... 3:30....
O 3:30 nad samym morzem jest już całkiem jasno. Spotkałem natomiast ekipę (nie foto), która czekała na wschód ...od zachodu, popijając sobie piweczka. Więc może takie rozwiązanie będzie koledze odpowiadało? ;)
O 3:30 nad samym morzem jest już całkiem jasno. Spotkałem natomiast ekipę (nie foto), która czekała na wschód ...od zachodu, popijając sobie piweczka. Więc może takie rozwiązanie będzie koledze odpowiadało? ;)
Eeee zeby to raz.....:D
Jak jest tak Cieplo to nawet mozna spac na plazy.......kiedys tak robilismy ekipa 10 osob do wschodu a daleko na morzu byla burza, cos pieknego;)
Bardzo dobre zdjęcia :smile:.
Ja bym wystawiał w osobnych wątkach, bo warte są tego.
Ładne kadry, dobre światełko i kolorystyka.
P.S. Jedynie do czego się przyczepię, to białe obwódki po ostrzeniu na krawędziach kamulców i korzonka ;-).