PDA

Zobacz pełną wersję : Pierwszy ślubniak

Potwór
12-07-2010, 21:32
Jedno zdjęcie z pleneru. Pragnę zaznaczyć, że to mój debiut w tej dziedzinie fotografii.
Proszę o ocenę, czy takie coś jest do przyjęcia - jeśli tak to zaczynam obróbkę z kolejnymi :)
Dziękuję za każdą wypowiedź.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img180.imageshack.us/img180/7631/3434c.jpg)

.

pank
12-07-2010, 22:36
Po co skosiłeś to zdjęcie? Młoda leży na drzewie przez to a młody na niej. Do tego młodemu wyrastają z głowy kwiatki jakieś. Ale to i tak mniej istotne sprawy bo to zdjęcie przede wszystkim załatwia koszmarne światło i ostre cienie.

willy_fil_
12-07-2010, 22:58
Tak, kontrasty światła i cienia na twarzach, brak szczegółów na sukni i nie uzasadniony skos To chyba nie jest najlepsze zdjęcie z pleneru bo jeśli tak to musisz ratować się efekciarstwem PS'owym miast fotograficznym... Ale to początki...

siwyozzman
13-07-2010, 08:29
Nie mam zamiaru dowartościowywać się Twoim kosztem, ale muszę stwierdzić krótko - to zdjęcie nie nadaje się do pokazywania na forum. Może Cioci, babci czy nawet parze młodej się spodoba, ale tutaj to nieporozumienie...Jeżeli tego nie widzisz to narażasz się tylko na docinki, bo na konstruktywną krytykę to zdjęcie nie zasługuje...

hobbits
13-07-2010, 11:04
Potwór, pokaż jeszcze jakieś inne ujęcia, może będzie lepiej :)

Gregson
13-07-2010, 11:14
Ech... Wystarczy zacząć od tego, że ten kadr jest dokładnie do niczego... Dalej nie ma już sensu komentować.

Taka moja mała porada (też zebrałem trochę cięgów na tym zacnym forum ;) ) - najpierw zastanów się co chcesz mieć na zdjęciu a potem naciśnij spust. Nie odwrotnie.

Pozdrawiam,
Grzesiek

zazul
13-07-2010, 13:06
Potwór - nie przejmuj się, po to jest to forum, im więcej dosadnych komentarzy tym lepiej dla Ciebie.
Jak zapytasz Babci to napewno się spodoba ale skoro chcesz dowiedzieć się czegoś więcej i skorzystać to wal śmiało z kolejnymi fotkami.
Efekty być może zobaczysz już po kolejnych sesjach a o to przecież chodzi.

baxx0
13-07-2010, 14:25
Ktoś mi kiedyś powiedział tak:

"Najpierw naucz się robić poprawne zdjęcia a później będziesz Sobie krzywił aparat."

To pomogło.