Zobacz pełną wersję : UK->PL paczka ok 3kg
Znacie tańszą sprawdzoną opcję wysyłki niż Royal Mail global Value za 37 Funtów?
Niestety tańsze opcje jak International Signed for czy zwykły Airmail są tylko do 2kg :(
http://www.bluefenix.co.uk/index.php/pl/home/page/cennik
Sprawdzone. Cena £20. A dokladnie skad?
andrstac
12-07-2010, 11:58
DHL ma obecnie promocyjną cenę na paczki PL-UK i chyba odwrotnie również - cena 99netto (do 5kg)
marszull
12-07-2010, 12:22
troszke podepne sie pod watek ;) mam nadzieje ze nie jakos strasznie offtopicznie ;)
ile czasu idzie paczka Royal Mail z UK do Polski (tak srednio)
troszke podepne sie pod watek ;) mam nadzieje ze nie jakos strasznie offtopicznie ;)
ile czasu idzie paczka Royal Mail z UK do Polski (tak srednio)
To zależy którą usługę wybierzesz. Mi się zdarzyło czekać na paczkę wysłaną zwykłym Airmail 6 tyg.
najlepszy imho jest International Signed for Small Packets (ale tylko do 2 kgs)
Co do mojej sprawy nie wiem gdzie będzie wysyłana ta paczka. Sprzedawca ma Item location:By the Forth, United Kingdom, ale to chyba nie nazwa miasta prawda? Ew zapytam się skąd będzie wysyłać paczkę.
W DHL.uk nigdzie nie mogę znaleźć cennika.
marszull
12-07-2010, 12:44
Dzieki za odpowiedz. Pytam, bo czekam juz ponad 2 tygodnie na przesylke, ale sprzedawca mi nie napisal jak przesylke wybral. Wkazdym bac razie zaplacilem 25 funciakow, a waga to raczej do 2 kg.
Ale zwykły Airmail za 2 kg to 11,60 Funtów, a International Signed for Small packets idzie ok tyg zależy od opcji i 2kg kosztuje trochę ponad 18 Funtów.
http://www.royalmail.com/portal/rm/content1?mediaId=53800712&catId=400036
Ja bym wysłał zapytanie jakiego usługodawcę i jaką formę przesyłki wybrał sprzedawca a jak przedmiot nie dojdzie do końca tygodnia i lub sprzedawca nie odpowiadał założyłbym sprawę w paypal/ebay jesli kupowałeś przez te firmy. Choć to też czasem jest wina poczty ale zdarzyło mi się , już kilka razy że przedmiot nie został wysłany.
marszull
12-07-2010, 18:19
co do cen za przesylki to nie byla to cena RM tylko zryczaltowana cena ze sklepu (a pytalem o wysylke do Polski w kilku sklepach i wszedzie bylo podobnie 20-25 fun)
Sklep mi odpisal ze wyslali juz dawno beda "trackingowac" zeby sie dowiedziec co jest z przesylka. Cale szczescie placilem z paypal wiec jakby co to bede tam zakladal spor, chociaz wolalbym dostac przesylke.
Matey3000
12-07-2010, 18:20
Kiedys wyslalem obiektyw do Wloch.
International Signed For.
Doszlo po zaledwie 11,5 tygodnia.
marszull
12-07-2010, 18:21
Kiedys wyslalem obiektyw do Wloch.
International Signed For.
Doszlo po zaledwie 11,5 tygodnia.
No to poczekam co mi odpowiedza ze sklepu, ale widze ze moge jeszcez poczekac ;)
Spory zazwyczja sa skuteczne, gorzej jak to wina poczty nie sprzedawcy. Mi się już raz zdarzyło, że przeszedłem w sporze do drugiego etapu, zażądałem zwrotu gotówki a przedmiot z państwa środka przyszedł na następny dzień ;). szedł ponad 4 tyg. Wysłałem do sprzedawcy maila z przeprosinami ale nie odpisali.
Zeby bylo smieszniej, wyslalem za posrednictwem RM paczke z prezentem. Paczka szla do Polanda. I tak szla....szla....szla..... i juz 4 i pol roku idzie :mrgreen:
A jak wysylam cos z UK to tylko kurierami typu Husky Transport, jakich w UK pelno
radekone
13-07-2010, 11:50
by the Forth czyli pewnie przy zatoce w centralnej Szkocji :)
Do Polskie trzeba wysylac tylko International Signed For bo jednak nadal funkcjonuje szeroka rzesza pazernych listonoszy. Choc jest i tak o niebo lepiej niz kilka lat temu, gdzie wszystkie listy byly czesane bo duzo ludzi podsylalo w listach elzbietki.
Taka paka nie powinna isc dluzej niz tydzien.
A wloska poczta jest podobno gorsza niz polska :)