Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : mieszkanie w Trójmieście

kamilkamien
12-07-2010, 10:02
Czy ktoś z trójmiejskich forumowiczów - studentów :)/mieszkańców, orientuje się w cenach lokum w trójmieście? Chodzi o wynajęcie pokoju dwu osobowego, może nawet mikroskopijnej kawalerki na bardzo dogodnych warunkach. Lokalizacja, bo to jest najbardziej znaczące przy cenie, niekoniecznie w centrum. Chodzi o miejsce gdzie by się przenieść podczas wakacyjnej pracy więc atrakcyjna lokalizacja mnie kompletnie nie interesuje. Przeglądałem sobie te internetowe oferty i chce poznać opinie ludzi znających moje zapytanie z autopsji.

manwojt
12-07-2010, 10:32
Nie wiem jak ksztaltuja sie ceny w wakacje, ale w ciagu roku akademickiego:
-kawalerki od 700-800zl.
-pokoj dwuosobowy w studenckim mieszkaniu od 300 zl/osoba w gore.

W wiekszosci ceny sa troche wyzsze niz te podane przeze mnie, ale wszystko to kwestia poszukiwan. Mozna znalezc naprawde korzystne oferty.
Przykładowo:
-miejsce w bardzo duzym pokoju dwuosobowym w sporym mieszkaniu (2 pokoje, kuchnia, lazienka, ogrodek do dyspozycji) 300m od PG 450zl + oplaty
-mieszkanie na Siedlcach (15 minut piechota od dworca glownego, 2 minuty do przystanku autobusowego z bogata 'oferta') 2-pokojowe, kuchnia, lazienka - 1200zl + oplaty (spokojnie 4 osoby moga mieszkac, choc metraz niewielki).
-spore 2-pokojowe mieszkanie we wiezowcu na Migowie 1600zl + oplaty

To jest to co znam osobiscie. Dwa pierwsze to bardzo fajne opcje.

KaleidoStar
12-07-2010, 10:49
ok 1000-1200 plus opłaty trzeba chyba liczyć, chociaż wiadomo,że można i taniej, trzeba tylko poszukać. Za 1000 można i w Sopocie dwupokojowe znaleźć...

McSimus
12-07-2010, 14:41
Pomyśl może o czymś poza ścisłym Trójmiastem. Np Rumia, Reda, Wejherowo gdzieś blisko kolejki SKM. Szczególnie to ostatnie bo przez kolejnych kilka lat lokalny developer natłukł tu kawalerek od groma i ciut ciut.

kamilkamien
12-07-2010, 16:40
Pomyśl może o czymś poza ścisłym Trójmiastem. Np Rumia, Reda, Wejherowo gdzieś blisko kolejki SKM. Szczególnie to ostatnie bo przez kolejnych kilka lat lokalny developer natłukł tu kawalerek od groma i ciut ciut.

Powiem szczerze, że jest to zaskakująca wypowiedź bo faktycznie, ściśle obrałem tylko lokalizacje jako Trójmiasto, nic podległego...

KaleidoStar
12-07-2010, 21:00
To prawda, w tych miejscowościch na pewno jest taniej. A łatwo o coś bisko kolejki skm. Są też takie dzielnice jak Gdańsk Morena czy w Gdyni - Obłuże, Witomino.. stare blokowiska, dobrze skomunikowane.. i tam też tanio coś można znaleźć...

kamilkamien
12-07-2010, 22:17
A gdzie na dobra sprawę szukać ofert takich realnych? Nie znam się kompletnie na takich poszukiwaniach a nie chce brać niczego pierwszego lepszego

Fotofil
13-07-2010, 07:12
A gdzie na dobra sprawę szukać ofert takich realnych? Nie znam się kompletnie na takich poszukiwaniach a nie chce brać niczego pierwszego lepszego

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/

KaleidoStar
13-07-2010, 23:41
ja szukałam w głoszeniach na www.trojmiasto.pl , w gratce i anonsach (w necie)

kamilkamien
14-07-2010, 11:10
No właśnie z tego portalu trójmiejskiego bardzo wiele wyciągnąłem :) Jeśli już coś ostatecznie wybiorę z tych okolic, a święcie w to wierzę, to zapraszam na parapetówkę :D

KaleidoStar
14-07-2010, 12:38
print screen zrobiony, więc się nie wywiniesz ;)

kamilkamien
14-07-2010, 13:29
w tym tygodniu się jeszcze wstrzymam, ale po niedzieli przyjadę coś już konkretnego oglądać a dalej to z góreczki :)